Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mile maminky, zajimalo by me, jake to bylo, kdyz jste si privezly miminko domu z porodnice, jsem sice teprve v 17tt, ale pri predstave, ze si privezu domu malinkaty uzlicek, najednou zjistuji, ze vubec nevim, co budu delat. Jak jste to mely Vy? Predstavuji si to, jako, ze v 8 rano nakojime, prebalime, budeme si hrat nebo pojedeme na prochazku? Mam z toho sileny strach, muzete mi popsat co se delo u vas doma? Taky mam strach z toho, jak poznam, kdy mame hlad a kdy nas neco boli. Dekuji
Ahoj,
u takhle malinkateho miminka clovek rezim neudela. My jsme se museli prizpusobit Honzikovi, spat chodil docela pozde, ale vstaval az kolem pul jednacte, casem si udelal svuj rezim sam a je to tak dodnes. Spat chodi kolem osme, rano stava kolem osme, dopoledne jdeme na prochazku, kolem poledne je obed, kolem jedne chodi spat, pak si hrajeme a na patou chodime pro tatku na nadrazi. Jak poznas, ze je hladove, Honzik vetsinou plakal, kdyz mel hlad, a jak jsem ho chovala, tak hledal prso, kojila jsem nejdriv po 3 hodinach, pak po 4 hodinach.
Hmm…jak bych ti to rekla…nakojis napriklad v 5,7,9,11,13,15…hodin , mezitim prebalis,pujdete ven,prebalis,budes vyhanet prdy(miminka), prebalis,snazis se uvarit obed rodine,prebalis,snazis se udrzet domacnost v chodu,prebalis, vyvetras mimino, prebalis…v ruznych obmenach a ruznych casech ![]()
ne,on rezim je vsude jiny…a neboj,sama budes najednou vedet,co a jak ![]()
Neboj, Jiiro , to prijde samo ![]()
Vpodstate co 3-4 hodiny kojis a prebalujes a mezi tim se vice mene snazis neco pofackovat
… Nee, fakt, zadne strachy, ono se to nejak vyvrbi… a kdyz bude nejaky problem, tak proste pisnes sem a emamky Ti rady poradi ![]()
Taky myslim, že se nemáš čeho bát. Kdy má hlad se naučíš taky poznat - žádné strachy. Naše Rozárka třeba vůbec nepláče, ani v noci. Začne se vrtět a vrčet a to vydrží tak dlouho dokud se nevzbudim. V šestinedělí miminko většinou hodně spinka, tak budete mít dost času si zvyknout jeden na druhého. Postupem času se režim stejně mění podle toho kolik miminko spinka a jak často jí. Většinou se všechno točí /jak už psaly holky/ kolem papaní, přebalování, procházek a koupání. Zbytek dne už se přizpůsobí. Takže užívej těhotenství a nestrestuj at máš pohodové miminko jako já ![]()
Ahoj, taky muzu jen potvrdit, ze se vse srovna nejak samo. Ja mela teda obe deti hodne a spave, ale i tak jsem prehodnotila priority, nez jsme se tak nejak „szili“. Napriklad jsem co nejvice spala, kdyz spalo mimco, jak jsem si pred porodem rikala, ze nevyjdu ven nenamalovana, tak najednou jsem radeji pul hodiny spala, nez bych si kreslila uchazejici oblicej
, i domacnost trosku sesla, ale neni nad pohodove ditko. A kdyz je v pohode mamka, tak byva i mimi. Drzim palce.
Dekuji, asi s to opravdu vsechno samo vyvrbi, bude to prvni miminko, tak mam ze vseho obavy.
ahojky tak ja mam mimco je ji 5 tydnu a na to co se ptas ty jsem vubec nemyslela, abych rekla pravdu tak me ani nenapadlo nocni kojeni, ne ze bych o tom nevedela, ale spise jsem se vice zamerila na porod, vic me nezajimalo, rikala jsem si ze to ostatni bude hracka.miminko si opravdu udelalo vlastni rezim a v noci mi bezne od 2 nespalo tak do 4.a porad plakalo a to nekteri maji to mnohem horsi, ja silela z nevyspani, byla jsem totiz dost velky spac a spala jsem i 11 hod.kazdopadne jsem stejne nejaky rezim trochu mimcu vnutila a zacla jsem hned 2.tyden.ze zacatku zadne uspechy, ale ted budem mit 6.tyden.mimco me budi 2× v noci na kojo a pak se den opakuje i s placem na usnuti na noc, rekla bych ze si trochu system nasla, ale je pravda ze spani si tak nejak rika sama pres den, ale koupu vzdy ve stejnou hodinu,o jidlo v noci si nerika placem, ale ze vzlyka, nejak ji ta tma uz moc neprobudi a ja stejne poznam ze ma hladik a pak otaci hlavickou a hleda prso, jen pozor aby ti to nedelalo mimco jen pro ukonejseni, ja jsem to musela vyridit dudlikem.taky nas desne trapeji prdiky a to ji neukonejsi ani prso, ale to poznas, tak jsem parkrat prorazila teplomerem, jen to nedelat moc casto aby se samo naucilo a bacha na stravu,jednou jsem jedla cely den rohliky a to bylo place,jinak pouzivame SAB simplex pred kazdym kojo, bez neho ani ranu.Proste poznavam cim je ditko starsi tim je to lepsi a to ze zacatku jsem porad musela nekomu volat o radu
tak si uzivej materstvi a tes se az s tebou ten uzlicek bude doma ![]()
ahojky tak ja mam mimco je ji 5 tydnu a na to co se ptas ty jsem vubec nemyslela, abych rekla pravdu tak me ani nenapadlo nocni kojeni, ne ze bych o tom nevedela, ale spise jsem se vice zamerila na porod, vic me nezajimalo, rikala jsem si ze to ostatni bude hracka.miminko si opravdu udelalo vlastni rezim a v noci mi bezne od 2 nespalo tak do 4.a porad plakalo a to nekteri maji to mnohem horsi, ja silela z nevyspani, byla jsem totiz dost velky spac a spala jsem i 11 hod.kazdopadne jsem stejne nejaky rezim trochu mimcu vnutila a zacla jsem hned 2.tyden.ze zacatku zadne uspechy, ale ted budem mit 6.tyden.mimco me budi 2× v noci na kojo a pak se den opakuje i s placem na usnuti na noc, rekla bych ze si trochu system nasla, ale je pravda ze spani si tak nejak rika sama pres den, ale koupu vzdy ve stejnou hodinu,o jidlo v noci si nerika placem, ale ze vzlyka, nejak ji ta tma uz moc neprobudi a ja stejne poznam ze ma hladik a pak otaci hlavickou a hleda prso, jen pozor aby ti to nedelalo mimco jen pro ukonejseni, ja jsem to musela vyridit dudlikem.taky nas desne trapeji prdiky a to ji neukonejsi ani prso, ale to poznas, tak jsem parkrat prorazila teplomerem, jen to nedelat moc casto aby se samo naucilo a bacha na stravu,jednou jsem jedla cely den rohliky a to bylo place,jinak pouzivame SAB simplex pred kazdym kojo, bez neho ani ranu.Proste poznavam cim je ditko starsi tim je to lepsi a to ze zacatku jsem porad musela nekomu volat o radu
tak holky nejak se mi kousl PC a chtela jsem poradit, ale ne 4× a nevim jak ty 3 navic kopie smazat, tak se vsem omlouvam za zbytecne plencani mistem a prosim spravce diskuzi aby mi pomohl a ty 3 smazal.dekuju predem
Jiránek : Sab simplex jsou kapky proti prdíkum - prodávají se normálně v lékárně asi za 90,– a nebo ti je předepíše Mudr ( nevím, jestli se něco doplácí - my je kupujem). Taky nám na prdíky ještě docela zabírají kapky Baby Calm.
Sabik jsou kapicky na plyniky.z velke bubliny udelaji malinkate a ty se snaz vyprdi
.me je predepsala doktorka,nejdrive jsem je davala jen 3× denne, ale to pak nestacilo, tak jsem se docetla ze se to muze davat pri kazdem jidle, nastesti
, jinak nevim, nevim.a to tvrdily ze na plyniky trpi hlavne chlapecci
a ja si s malou teda uzivam
, ale diky sabiku se to srovnalo, tak doufam, ze ji to behem 3 mesicu prejde ![]()