Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj! Dcera miva casto, hlavne vecer po kasi hodne rude tvare a bradu. Plet na tvarickach ma hodne suchou. Nejdrive jsem to spojovala s rustem zubu, ale pretrvava to dal. Asi mesic ji jogurty a mlecne kase. Od mala trpela hooodne na prdiky. Myslite, ze muze mit alergii na kravske mleko? U tech kdo s ni mate zkusenosti jak se u vas projevovala? Moc diky za odpovedi.
U nas platilo rude tvare + sucha plet = atopicky ekzem. Asi bych zasla na kozni, ale jestli to ma jenom vecer, tak to toho doktorka asi moc neuvidi.
U nás je to také mírný atopický exém. Suché, drsné, červené tváře měla vždy, pak se jí to objevilo i pod kolínky. Také má hrubší kůži na rukou. Všechny tyto neduhy mažu mastí Excipial (krém ani lotion nepomáhají, jen mast) a když mažu pravidelně, tak je to v pohodě. Jinou léčbu nemáme.
Halka
Ahoj,
myslím, že alergie na BKM by se projevovala i průjmy.
Honzík má taky ekzém, suché, červené tváře, někdy víc, někdy míň.
Když jsme začínali dávat kaše, měl po nich olezlou a podrážděnou celou pusu okolo, kam se kaše dostala, ikdyž jsme hned po jídle otírali vodou. Časem si kůže zvykla ![]()
Zkus ty mlecne vyrobky na par dni vy:,–(it, urcite ji to neublizi a naopak muzes zjistit, jestli ji to opravdu nevadi…
Milada
Hmm, nam se takto taky projevuje atopak
(tedy mirnejsi forma)
Halko , myslis mastny krem Excipial? Ze bychom ho taky zkusily? (Protoze lotion nam nepomaha)
Elinka musí mít všechno extra - a tak si pořídila suché a červené tvářičky…
Mažu ji lipobází a dobré - ale běda, jak zapomenu
Jo a největší úlet byl, když mi holky odnesly lipobázi z koupelny do pokoje a já je všechny namazala z jedné vody šup na plot Niveou. Eli druhý den vypadala jako Marfuša ![]()
L.
Bude to asi opravdu ten ekzém,,,,malá to má taky trošku. Ten Excipial všichni chválí, i z mého okolí, ale nám nepomohl. Předtím jsme vyzkoušely už kdeco. Doktorka mi dala pár vzorků krému BALNEUM BASIS, krém k denní péči o suchou pleť, výrobce Hermal. A sláva,,,,,, úspěch, takže se chystám do lékárny koupit velké balení, jsem zvědavá jaká to bude pálka, ale je to opravdu jediný krém, který nám zabral. Tak pokud nezabere ten Excipial, tak zkus tohle.
Ahoj,
myslím opravdu Excipial mast. V lékárně budou vědět. Je to v podstatě bílá vazelína, neobsahuje vodu, takže se může používat i v zimě.
Halka
Excipial mas mam, ale nevidim zadne zlepseni-co se tyce suche kuze. Jinak ty rude fleky na tvarich a brade po par hodinach zmizi. Dnes jsem ji k veceri nedala kasi a dobry, za dve hodiny nato dostala jogurt a zase byla cervena, no spis takova kropenata. Ale nebylo to tak strasny jako po kasi. Zrejme to asi bude naka alergie, ach jo
Pristi tyden jdeme na 9mes kontrolu, tak si vyzadam alergolog. vysetreni at vim ceho se vyvarovat.
Mala je jeste malinka, mozna si casem na to mliko zvykne, travici system se pry vyviji par let.
Ahojky,
naše malá měla červené tváře od té doby co jsme přestaly mazat tělíčko po koupání vepřovým sádlem a začaly olejíčkem. Tak jsem znovu najely na sádlo a tváře má v pořádku. Měj te se.
my máme dost zkušenosti se suchou pokožkou na tvářích kolínkách a rukách,kup si v lékárně expicial mléko a to oranžové je lepší a ještě dělají takou koupel kdyby něco klidně písni ![]()
Jo jo,tak přesně takhle u mého prvního synka začal atopický exém. Pak se ta kůže objevila v podkolenních jamkách a na bříšku. Po mazání se to vždycky zlepšilo, kůže nebyla tak drsná,ale byla stále červená. Plochy se pak začaly zvětšovat. Měla bys zajít na kožní. Tam přesně určí,co to je.
nemusí to být hned atopický ekzém… někdy je to prostě jenom suchá plet. syn jí má, já taky a dcera má ted taky tvářičky červené…a tak mažeme…excipialem, mastnou dospěláckou niveou a pod…
Chci tě jenom trochu uklidnit, že není třeba hned ve všem vidět atopický exém a alergii. Poprvé může mimčo na něco reagovat a pak už třeba nikdy, i na jídlo si musí postupně zvykat, chce to hlavně klid a neplašit.