Píchání v prsou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
8.4.14 12:35

Ahojky, take me picha v obou prsou, jsem necelych pet mesicu po porodu a plne kojim.
Ale byla jsem u fyzioterapeutky se zadama a nasla mi vyhozena dve zebra a zablokovanou krcni pater,
tak pry to mam od toho, hlavne od tech zeber… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
8.4.14 17:17

(u nas se objevovalo píchání tak 2-3 týdny, a pak zas třeba 3-4 -6 měsíce ne, a pak zas jo… a pak zas ne  — myslím, že se jednalo o kvasinky - někdy to bývalo kolem bradavky, jednou, nebo dvakrat spíše uvnitř prsa  – na povrchu někdy ve spojení s větší námahou bradavek (kvůli nemoci nebo zrovna období stresu), uvnitř jako druhé stádium. Cca od sestinedelí dodnes je u mě viditelný vasospazmus (blednoucí bradavka) po kojení - kluk asi má pořádný stisk - naštěstí většinou nebolestivý - http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?…
bolest jsem řešila jako kvasinky – povyhazovala flašky na pití s náústkem (tam se potvory drží nevymytelně), vyhýbala se dudlíkum a všemu co strká do pusy, sama se vyhýbala umělým prádlům, moučnosladkým jídlům a naopak vyhledávala zásadotvorné potr. a doma mám chrániče na bradavky (od medely) - na problémy mi velmi vyhovují, aby byla bradavka v suchu, jen na povrchu necham zasychavat kapku mleka :) a chrániče pravidelně sterilizovala.
(k fénům, mastím ani „univerzální“ masti a jiným trikům na kvasinky jsem neměla energii
http://dojcenie.wordpress.com/…smie-boliet/, http://www.mamila.sk/…y/kandidoza/))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
8.4.14 18:05

Syndrom bělavé bradavky - vazospasmus, zhoršení v chladu, křeče v celých prsou, bolest při přisávání…mám už 3 měsíce, ze začátku jsem léčila vším možným, kojení vzdávala, řešila techniku s laktační poradkyní, ale bez efektu…pomáhá dokonalá technika, teplo, ibuprofen (ten jediný hodně) a čas, údajně to má přejít do 4. měsíce, tak doufám!!! :mrgreen:
Malému jsou 3 měsíce a je to trochu lepší, já jsem si zvykla, malý zlepšil přisávání a hlavně už nechci přestat kojit, protože jsem si i přes tu bolest vytvořila jakousi závislost :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
5.7.17 10:12

Píchání v prsou

Zdravím všechny maminy.
Můj dotaz zní. Už dva dny mě píchá jak v pravém tak i v levém prsu. Jsem ve 29tt. nevim, jestli to je tím, že se začíná dělat mléko a nebo tím, že se mi nalévají. Jsem prvorodička. Proto se vás chci zeptat jestli někdo z vás má s tímhle zkušenosti. Děkuji za odpovědi. Přeji pěkný den. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.11.21 23:53
@Pájinka25 píše:
jj přesně tak, malej mi taky ucukává hlavou, to je fakt děs :zed: a nejhorší je, když se vzbudí, to je nejhladovější a jak se na to prso třese, tak se přisaje jak pijavička a jede fakt fest :mrgreen: kojím zatím 4 týdny, takže zatím moc zvyklá nejsem ale uklidňuje mě, když tvrdíte, že prsa si zvyknou. :mrgreen: a za jak dlouho teda??? :mrgreen:

Přesně to znám, nejhorší za mě je když se miminko trefí vedle. Mě syn často u kojení dělá to že se odpojí a pak chce zas pít hned a hledá hledá a přisaje se mi vedle dvorce na prso. A jak fest tahá najednou tak mi dělá cucflek 🤭 😃. Pořád mám cucáky po prsou hlavně v noci když celou noc je kojeny a já u toho usnu a on si to pak chytá sám když se probudí 😃 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová