Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nevíte, kolik vypije 3 týdenní mimčo při kojení, když před kojením vážilo 2450 a po kojení 2500? Znamená to, že vypil 50 ml nebo se to počítá jinak?
Moc děkuji za rady.
No včera jsme se tak hádaly s tchýní, prý to tak není mi říkala ![]()
pokud zvážíš před kojením a po kojení za stejných podmínek (stejné oblečení, nepřebalená), tak rozdíl těch dvou vah je to, kolik opravdu vypila…
Ano přesně tak to dělám a tchýně mi tvrdila, že nemůže vypít 50 ml, že vypil 0,05 nebo co. Nějak jsem to nepochopila, co tím chtěla říct.
tak to řekla v litrech (kilech), ne?
0,05 kg byl ten váhovej rozdíl, což je 50g (resp. 50ml)… asi to jen z té váhy nepochopila…
Mě jew taky divný, že by 1 ml mlíka byl současně 1 gram:-) Zkoušel jste někdo to mlíko vážit?.-))))
hofka píše:
Mě jew taky divný, že by 1 ml mlíka byl současně 1 gram:-) Zkoušel jste někdo to mlíko vážit?.-))))
Tak u vody to platí, u mlíka to zřejmě bude lehce jinak, ale ta odchylka bude u vážení mimina zcela zanedbatelná…
Nezkoušeli, ale je to dobrý nápad zvážil prázdnou lahvičku a pak s mlíčkem. to pak zkusím.
Jsem to zkusila:-) Právě jsem odstříkala 60ml mlíka, zváženo digitální kuchyňskou váhou, 57g. Takže by to odpovídalo. Asi taky záleží na hustotě, přední mlíko bude podle mě lehčí než zadní tučnější.