Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky mam 8mi denního synka..v porodnici jsem meli s kojenim trochu problem nechtel se prisat a usinal u toho. TEd uz pije pekne ale dost dlouho trva nez bradavku poradne chyti…jednou to trvalo i hodinu…ale ted je to lepsi ale porad se nechytne na poprve ale tak na podesaty a kdyz dyl spi tak je to horsi. Asi tim ze mam pak nalitejsi prsa, tak musim odstrikat malinko a pak se prisaje. Pres kloboucky kojit nechci to uz jsme zkouseli a nic mo malej usinal vic ho to namahalo. Myslite ze se to zlepsi casem ze to pujde lip a nebude s tim prsem tak bojovat a prisaje se hned? Nevite jak na to? Jestli to ma nekdo stejne? Popripade jak jste odsavali kdyz mimco v noci dyl spalo? Malej dost spi v noci tak se prsa hodne nalejou…
hele na to je dobrá odstavačka, aby bradavky jakoby nastimulovala, ale stejnou službu udělá i něco jiného bude to možná znít blbě, ale skoč do sexshopu a kup si pum.na bradavky… mě to pomohlo.. nastimuluje to a pak se mimčo dobře chytne
Jo? mne to prave takhle trochu jakoby ,,natahne" ta odsavacka a je to lepsi......Musela jsi ji pouzivat porad nebo se to pak zlepsilo? V porodnicimi rekli ze mam drobnejsi bradavky, coz mi teda neprijde no nevim
no právě, že já v porodce téý měla odsavačku, ale tahle pumpička udělá stejnou službu.. udělá podtlak a trochu ti ji jakoby vytáhne
určitě před kojením odstříkej nebo odsaj trochu mléka, ať nemáš tak nalité dvorce.
a neboj bude to lepší. já s kojením u dcery bojovala tři týdny, dokonce jsme přes prst a stříkačku dokrmovali,protože se pořád špatně přisávala a pak kolem třetího týdne jí to jakoby docvaklo a začala pít úplně normálně. kojila jsem 18 měsíců. ![]()
To je holt udel nas kojicich, ze s tim kojenim obcas musime trochu bojovat.
U meho prvniho syna nebyl s kojenim nikdy zadny problem, krasne se chytil a bez odpojovani pil, kdezto muj druhy (ma sest tydnu), to je dost hruza - chyti se, parkrat cucne, odpoji se, hleda, prilozim ho, odstrkuje se od bradavky, jako by byla jedovata, tak ho chci nechat odkrknout, ze mozna potrebuje, ale jak ho oddalim od prsa, tak zacne vztekani, tak zase prikladam, chytne se, parkrat cucne, odpoji… a tak probiha klidne i cele kojeni - pred par dny jsem to pocitala a behem kojeni se mi odpojil 27×!! ![]()
Prsa se mi tedy dost nalevaji, az tak, ze z nich to mliko strika do dalky, takze pred kazdym kojenim jsem nucena odstrikat alespon to nejnutnejsi, aby mliko nestrikalo, protoze to se mi k tomu vsemu jeste i dusi tim mlikem. Ale i po tom odstrikani je to kojeni takove naprd ![]()
Ale co je zajimave, sem tam se mi stane (asi jednou z deseti kojeni), ze se koji moc hezky - chytne se, na zacatku se asi dvakrat odpoji, a potom az do konce pije krasne prisaty. A to za naprosto stejnych podminek, jako jindy.
Tak fakt netusim, cim to je…
V tvem pripade - to co popisujes mi porad prijde docela v norme. Taky se mi stava, ze si malej tu bradavku nejdriv tak jakoby „otapkava“ a teprve pak se prisaje. Jestli se chytne na podesate a potom uz hezky pije, tak bych se tim nijak neznepokojovala a tesila se, ze se to bude casem zlepsovat a bude se chytat rychleji.
Ohledne nalevani prsou v noci - malej mi v noci spi vetsinou 8 hodin vtahu, takze si dovedes predstavit, jak mam prsa nality! Mam vzdy u sebe pripravenou latkovou plenu, tu si prilozim k prsu a do te mliko odstrikam, je to rychle a nemusim nikam chodit. I kdyz musim striknout alespon tricetkrat az ctyricetkrat, nez je prso schopne kojeni…
Tak kojeni zdar! Bude lip! ![]()
Náš kluk měl taky takové období, mě se navíc začala rozjíždět na bradavkách mykóza, takže jsem ani nesnesla mít celý den v podprsence vložky - v noci jsem místo toho mívala kolem prsou jen přehozenou látkovou plínku. Co samo vyteklo, tak prostě vyteklo do té plínky a když se konečně vzbudil na kojení, tak jsem ještě odstříkala dvorec, aby se vůbec mohl přisát. Samozřejmě se taky topil, jak mu toho do pusy teklo moc. Ale trvalo to jen pár týdnů (už nevím přesně, je to něco přes rok zpátky) a pak pil ukázkově. Myslím, že tak max.kolem 2 měsíců se to celkem spravilo. Každopádně jsem vyhodila všechny kojicí čajíky a snažila se ty intervaly přes den a vnoci trochu srovnat - byl schopný pít přes den co 2 hodiny (takže mě pořádně nastimuloval) a pak v noci spát třeba 8 hodin v kuse… ![]()
Tak mi máme 3,5 měsíce, malá se nenonatologii naučila pít přes kloubouček, pak sem se jí to snažila odnaučit, tak z levého prsu jí to celkem šlo, ale brzo byla unavená, taky se pouštěla a chytala, pak jsem přišla na to, že jak dojde k ejekci mléka, tak jí to stříká do krčku a vadí jí to a proto se vzteká. ![]()
On totiž ten klobouček jí to brzdí, pak se mi zdálo, že mi toho díky tomu bez kloboučku, jak se pořád pouští moc nevypije. nakonec jí dál kojím přes klobouček, když má upito, tak jí nabídnu prso bez něj, aby si pocucala i bradavku.Někdy chce a někdy řve jak tygr. ![]()
Dost sem jí to chtěla odnaučit,ale dětská doktorka mi řekla, že nevidí důvod, není důležitý způsob krmení MM,ale že ho tím vůbec krmíš. Jsou prej maminky co celou dobu odsávají a krmí lahvičkou, ale hlavní je, že je to MM.
![]()
ahoj holky tak v noci se nechytil vubec ani po hodine snazeni a odstrikavani odsavackou…pekne jsem to obrecela i proto ze jsem pak byla neprijemna na nej ikdyz za to vubec nemuze…
Ja to mam jako Klementyna muzu se snazit treba hodinu i odstrikavat a nic…pres den pije co 2 hodky a klidne se prichytne na podruhy a je to v pohode…ale nekdy to proste zlobi hlavne vecer a v noci asi fak tim ze spi dlouho a mam nality prsa ale divny ze nepomuze ani odstrikani…v noci a i ted rano jsem tedy odstrikala do lahvicky vypil to z lahvicky
porad ze mi z toho chce brecet … mam lahvicky Tomee Tipee u nich jsme cetla ze simuluji tvar prsu a proto se muzou pouzivat i kdyz se koji…tak ja uz fakt nevim…a jeste bych potrebovala vedet kolik toho tak ma vypit? Z flasky mi vypil 60…
Dnes jdem k doktorce tak se zepta a uvidim co mi rekne akorat ty hormony se mnou hazi abych nebulela i u ni ![]()
Ajli, on se chce chytit, ale máš prsa prostě nalitá. Já jsem musela vždycky to prso tak natvarovat a šoupnout do pusy a ještě přidržovat a natvarovat. Přeji pevné nervy.
Napíšu vám radu, kterou jsem dostala v porodnici, když se mi malá také nechtěla přisávat. Také jsem měla šíleně nalitá prsa, odstříkávání nepomáhalo, malá se vztekala až se unavila a pak to šlo ještě hůř. Byla jsem na nervy, vyřízená. Sestra mi dala stříkačku s glukózou a poradila mi lehounce stříknout na bradavku a malé do pusiny v okamžiku přiložení. A fungovalo to skvěle. Malá se chytla hned a pila. Je to opravdu krajní řešení, ale když se nic jiného nedaří… Doma jsme místo glukózy používali hodně naředěný Glukopur, ale během dvou dnů po příjezdu z porodnice jsme to odbourali úplně, protože malá zesílila natolik, že si s prsem poradila sama a problém s přisáváním zmizel. Tak doufám, že toto někomu pomůže. ![]()
ja ikdyz odstrikala 90ml tak se nechytl..prso porad tvaruju a rvu mu do pusinky
kdyz uz se aspon castecne chytne tak jen kouka a za chvili to pusti..ale jak rikam vcera pres den uplne v pohode
Já vím, že to není moc populární,ale co zkusil ten klobouček, nesmí to teda být ten od Medely, ty sou moc tvrdý a velký, já mám nějaký od Dahlhausen, jsou to německý, dali nám je v nemocnici po porodu a já je pak koupila ve zdravotních potřebách. Je takovej špičatej a z tenkýho sillikonu, jen taková šlupička ![]()
Ajlo, to je vazne divne, ze se ti nekdy nechytne VUBEC ![]()
presto, ze mas odstrikano akorat, aby se dalo mliko pekne sat, dvorec kolem bradavky mekky, ze se da dobre strcit do pusinky a presto nic?
Tak bych urcite vyzkousela kojit pres ten kloboucek, jak pisi holky, no a kdyby nic, tak ti asi nezbyva, nez odstrikavat a davat lahvickou, ale presto bych porad zkousela, jestli se mi nechyti, aby pil normalne z prsa…
Blba situace, ale neztracej hlavu a ver, ze brzy bude lip! ![]()
Teda to je vážně divný ,že někdy jo a pak zas jo ,v pusince má uzdičku pod jazykem dobrou ? My jsme měli tento problém u staršího špatně se přichytával používala jsem klobouček ,ale i přes ten se špatně chytal a pak přišli na to že má přirostenou uzdičku v pusi prostřihli mu to až v 8 měsíci ,ale odstavil se v 6 měsícich ,zkusila bych se kouknout pro jistotu. ![]()