4 měsíční nechce MM

19.3.11 14:52

4 měsíční nechce MM.

Achjo, je to tady.
Starší dcerka byla od začátku na UM, po MM blinkala. A hlavně proto jsem byla ráda, že Bea tak krásně papká. Jenže asi před dvěmi týdny začala být plačtivá a nechtěla MM, a to i přesto, že u prsa usínala a jen tak ho dudlala. Od pondělí je to horší a horší. MM nechce vůbec, když už se na pije tak mi to vyhodí. Trochu do ní dostanu, ale je to bída.
Mám ji ještě trápit či přestoupit na UM?
Achjo. Jsem z toho úplně vyřízená, malá furt plaká. Prdíky nemá a očividně ji nic nebolí, jen je hladová. Jsem z toho na nervy. Bolí mě hlava a malá taky není zrovna hej.
Asi zajdu za lékařkou. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2639
19.3.11 15:08

A nezačala jsi více cvičit? To změní chut mléka. Nebo malá se mi vadí a nechce pít, když mám mlíka moc, prsa jsou tvrdá, nabraná a jí to stříká všude kolem. To pak strašně řve a odtahuje se :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.11 15:12
palošek píše:
A nezačala jsi více cvičit? To změní chut mléka. Nebo malá se mi vadí a nechce pít, když mám mlíka moc, prsa jsou tvrdá, nabraná a jí to stříká všude kolem. To pak strašně řve a odtahuje se :think:

Cvičím pilates, jako vždy. Právě mlíka moc nemám, ani málo teda. Odstříkané taky nechce. Za poslední dny mi vypije stěží 100ml :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
19.3.11 15:16

A přikrmuješ ji něčím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oz
9304
19.3.11 15:20

A UM ti pije v pohodě? :-? Já měla podobný problém s Nelou a v roce je bez mlíka úplně, nedostanu to do ní ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.11 15:25
palošek píše:
A přikrmuješ ji něčím?
Kury píše:
A UM ti pije v pohodě? :-? Já měla podobný problém s Nelou a v roce je bez mlíka úplně, nedostanu to do ní ani omylem.

Právěže UM nedávám. Chtěla jsem kojit až tak do půl roku.
Asi bych ji měla začít přikrmovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oz
9304
19.3.11 15:35

Tak si kup lahvičku od aventu s jednou dírkou a nutrilon, je to nejpodobnější prsu, málo to teče, takže nebude odmítat sát z prsu a nutrilon je nejvíc podobný MM, sunar je např. docela sladký. Já to tak dělala, že jsem jí dala třeba na noc dopít se flaškou. Někdy jsem jí nedala vůbec a z toho třeba 2× denně, odstříkávala jsem, abych nepřišla o mlíko, o které jsem už málem přišla díky tomu, že tak málo pila. Ale v 5ti měsících jsem to vzdala, zase jsem měla spoustu mléka a stejně nechtěla, taky jsem chtěla do 6 měsíců vydržet. Ale jak píšu, Nela je nemléčné děcko, sem tam si cucne mlíka, když to vidí u staršího, jinak ani ránu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
19.3.11 16:04

Když to nejde, tak to nejde, to je marné. Hlady se dítě trápit nebude, že? Děti měla a mají pořád taková období, že někdy mléko ani vidět, jindy samy jdou a dělají si kakao (ty starší :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.3.11 16:36

A to většina mlíka končí vyzvracená, když už něco vypije?
To, že najednou spoustu vyzvrací by pro mě bylo spíš znamení, že je něco špatně, než že nemá chuť :think:

Teplotu nemá? Máte v rodině nějakou alergickou zátěž? Co stolice, pořád stejná, nemá průjem, zácpu, nitky krve? Ještě než začneš experimentovat s příkrmy a UM, tak bych zašla hlavně k doktorce, vylíčila jí, kolik vypije, že zvrací, jak dlouho to trvá, nechala převážit, zda přibírá, ubývá, aby se vyloučilo, že jde o nějaký zdravotní problém.

Ještě mě napadl bojkot kojení, jak pije v noci, je to stejně špatné, nebo lepší? Kdyby se prsa chytla v polospánku, reaguje pak stejně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.11 17:19
Gladys píše:
To, že najednou spoustu vyzvrací by pro mě bylo spíš znamení, že je něco špatně, než že nemá chuť :think:

Teplotu nemá? Máte v rodině nějakou alergickou zátěž? Co stolice, pořád stejná, nemá průjem, zácpu, nitky krve? Ještě než začneš experimentovat s příkrmy a UM, tak bych zašla hlavně k doktorce, vylíčila jí, kolik vypije, že zvrací, jak dlouho to trvá, nechala převážit, zda přibírá, ubývá, aby se vyloučilo, že jde o nějaký zdravotní problém.

Ještě mě napadl bojkot kojení, jak pije v noci, je to stejně špatné, nebo lepší? Kdyby se prsa chytla v polospánku, reaguje pak stejně?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.11 17:19
Gladys píše:

Teplotu nemá, já (kromě komářích štípanců) ani muž alergii nemáme. Myslím, že všechno nevyblinká. Kaká normálně, sice míň a méněkrát za den, ale jinak je to stejné. Malá v noci pila jen první měsíc a půl, jinak jsem ji kojila kolem 11 večer a pak asi v 5 ráno. Když jí dám prso v polospánku tak se vzbudí a řve.
Před chvílí jsem volala známé dětské a ta říkala ať jí mám do pondělí než k nízajdu na UM, ale to se bojím, že kojení bude bojkotovat úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.3.11 19:20

Tak to spíš vypadá na nějaký druh bojkotu :think:
Jaký máš spouštěcí reflex? Spíš slabší, musí dlouho tahat, než něco teče, nebo silnější, že stačí, aby ses bradavek dotkla a teče to samo?
U mě byl docela problém spouštěcí reflex, teklo toho moc a hrozně rychle, malej se topil. Řešila jsem to tak, že jsem bradavku rozdráždila, ono to začlo šíleně stříkat, tak jsem dala na prso plínku, nechala ho stříkat a až když jen kapalo, dala dítěti.
Ale dítě už bylo nedůvěřivé, takže jeden čas nechtělo a dost u toho řvalo :zed:
Odstříkané z flašky by nevzala? Pokud to nevypadá na alergii, tak mi přijde to UM trochu zbytečné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.11 20:37

Spíš musela prso dudlat. No právě, že mi ani z flašky mlíko nechce! :( je hladová a podrážděná, ale stejně nechci aby byla na UM. Uvidíme, ale snad má jen takové období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
19.3.11 20:41

Jestli dlouho dudlá a mlíko neteče, tak zkus prso před kojením nahřát, dát si teplý nápoj :think:
Těžko radit, na každého zabírá něco trošku jiného. Hlavně buď vklidu. Jestli zpanikaříš, mlíčko se bude míň tvořit, hlavně klid a přikládat. A pokud to nepůjde, taky se nic neděje, budete na UM. Hlavně klíd :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
20.3.11 11:49

Ahoj,

a nedostala jsi MS? Někdy při mS dětičky zlobí a mlíčko od mamči odmítají.

Pokud se rozhodneš dokrmovat, tak jak radila Gladys nejdřív bych se poradila s doktorkou, jestli třeba nemůže jít o nějaký reflux, když takhle zvrací.
A co se týče lahviček, tak od firmy Medela existuje láhev Calma, která se chová jako prso a neměla by kojení narušit. Mám jí doma a spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová