Najednou odmítá láhev

540
18.3.11 22:28

Najednou odmítá láhev

Milé maminky,
opět se hlásím o Vaši radu.
Našemu Míšovi je 6 měsíců a už skoro 2 měsíce jsme plně na UM. Pil mi krásně, bezproblémů…když jsem kojila, tak mu nevadilo střídat prsíčko a lahvičku.
Poslední týden mi, ale začal odmítat pití z lahvičky…nechala jsem ho i vyhladovět a přesto pití z láhve odmítal. Nejdříve to bylo pouze večer a teď nechce láhev vůbec. Mléko do něj dostanu pouze po lžičkách nebo stříkačkou..to otvírá pusinku a papá. Příkrmy taky baští krásně.
Aftíky jsem v pusince neviděla…zuby máme dva spodní a dáseň u těch horních začervenalá není…změna v chování taky není. Já vážně nevím. Mám o malého strach. Když jsem to řekla lékaři, tak mi doporučil změnu značky UM, ale nemyslím, že je v tom problém…po lžičkách či stříkačkou jej vypije.
Zkoušela jsem vyměnit lahvičku za hrníček NUBY, ale neví co s ním a nepije z něj.
Nenapadá Vás čím by to mohlo být? Jak ho naučit zpátky na lahvičku? Nestalo se to některé z Vás, že by to byla třeba jen přechodná záležitost a dítě se samo k lahvičce vrátilo?
Děkuji všem moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4181
18.3.11 22:34

Ahoj, mne se to stalo, a taky jsem se tu radila - jedna maminka mi napsala, ze si mysli, ze ho boli v krku. Ze to tak mela taky. A ja ji nakonec dala za pravdu, meli jsme doma rymu. Pises sice, ze si bere ze lzicky nebo ze strikacky(s tou tedy nemam vubec zadnou zkusenost, nevim, jak takove piti ani vypada), ale i podle sebe musim rict, ze kdyz me boli v krku, tak pri piti je to nejhorsi. Takove ty vetsi loky clovek do bolaveho krku tezko dostava.
To je jedine, co me napadlo. U nas to trvalo cca tyden myslim. Ruzne jsme se s tim trapili, a najednou si zace vzal a pil vesele dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
18.3.11 22:41

Moc děkuji za odpověď…ta bolest v krku mne taky napadla..ale zatím pro ní nic nesvědčí…podle chování je vše v pořádku..ostatní jídlo, příkrmy a kaše papá krásně.. Uvidíme jestli z toho nějaká rýma nebude :nevim:
Co se týče toho podávání UM lžičkou…dávám do UM Nutriton, takže to není tak řídké…ale po lžičkách to je fakt na dlouho, stříkačkou je to lepší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
18.3.11 22:47

A jeste by to mohlo byt zubama, zkus jiny tvar savicky nrbo treba i jiny material (silikon x pryz)… ma dudlik??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
18.3.11 22:58

No jinou značku lahviček jsem nezkoušela (kromě hrnečku NUBY z DM - četla jsem o něm tady chválu, tak jsem jej zkusila)…jinak používáme MAM a doposud mi z ní bezproblému pil (celkem 4 měsíce)- dudlíkový jsme,taky MAM. Jak jsem psala o těch zubech…moc se mi to nezdá..dáseň není nikde zarudlá. ale je možný, že to je třeba v začátku a zatím to poznat nejde. První dva zuby nám vylezly v pořádku a bezproblémů..pouze klasika zvýšené slinění a kousání do čehokoliv…a tyto přízanky mi nyní chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
18.3.11 23:07

Tak tim to asi nebude :nevim: znacku mam nemam ozkousenou, nevim, jakej je tam prumer lahvicky, myslela sem dokoupit jen tu savicku, ne celou lahev a vyzkouset… ale jestli ma stejnej dudlik, tak je to asi hloupost…
Sedi ti?? Prootze jestli ano, muzes mu zkusit dat napit z obyc hrnku, mozna byste to oba meli jednodussi nez po lzickach…
Jeste me napada, ze by mu mohl pripadat ten otvor v savicce malej, ze kdyz mu to davas lzickou, ma toho najednou vic a je „rychlejsi“
Preju dobrou noc a kazdopadne hodne stesti at to brzo date doporadku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
18.3.11 23:19

Savičky jsem zkusila koupit s větším průměrem…UM samo teklo a nic…pořád tu savičku vystrkuje jazykem ven anebo to jen tak drží v puse a nesaje..asi to bude opravdu ta bolest v krku…spíš co teď s tou bolestí, jak mu pomoct :nevim: … No snad to brzy přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
19.3.11 09:02

My měli podobný problém a trvalo to víc jak měsíc. pak jsem náhodou zjistila, že nechtějí teplé mléko, ale studené. Teď už baští normálně. Sice si snížili dávky, ale baští. Prý si v určitém věku děti dávky mléka snižují, už nemají takovou potřebu baštit 8-o . Zkoušíme i příkrmy, ale ty nám vůbec nechutnají. Jedna dvě lžičky a konec (dávení, plivání, …). Snad jim to brzy zachutná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
11.7.15 21:52

@Omiii Ja neporadim, ale jsem zvedava na odpoved, mam uplne stejny problem s 6.mesicni dcerkou. Uz je to 5dni, co prestala pit z lahvicky. Mleko ji teda nikdy moc nejelo, ale mlicko s kasi mela vzdy moc rada a zbastila ho plnou lahev. Najednou lahev nechce, rve jak tur jen tu flasku vidi, ani nezkusi co v ni je. Ale kdyz ji to preliju do misky a davam lzickou, tak papa. A je divne, ze caj ji davam ze stejne lahvicky a ten v pohode pije. Po troskach, ale pije. Taky jsem z toho na nervy a nevim co s ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
13.7.15 20:04
@Omiii píše:
@Jimiša
Vím, že toto je stará diskuse, ale jak to s pitím u Vás nakonec dopadlo? Řeším na chlup to samé, včetně věku mimča, jako jste psala zde, viz citace.Rýmu, nachlazení a cokoliv zdravotního vylučuji, také mi bere mléko stříkačkou i lžičkou, jinak jí příkrmy atd. pořád stejně. Odmítá i pítka a hrnečky. Trošku mléka a čaje z lahve do něj dostanu v polospánku, jinak lahev vystrkuje jazykem a nebo se nepřicucne…
Také máme lahev MAM. Zuby zatím nemá, ale zarudlé dásně jsem také nespozorovala :nevim:
Díky za odpovědi a rady.

U nás to tehdy dopadlo tak, že se malej prostě odstavil od mléka a nic jsem s tím nenadělala.
Na radu pediatra jsem vyzkoušela různé značky UM, dokonce je i ochutila. Pediatr mi doporučil ochutit lžičkou marmelády nebo granka… A stejně ho odmítal pít… Takže nebyl problém v savičkách apod.,ale prostě ho to přestalo bavit to UM pít :mrgreen:.

Někdy v cca 7 měsíci jsem začala podávat Calcium v sirupu, předepsal ho pediatr, myslím 1 lžička denně…už si to nevybavím přesně a byl pouze na mléčných potravinách…bílé jogurty (svačiny) a kaše (večeře)…kupovala jsem ty nemléčné (medovou příchuť - tu miloval) a naředila jsem mu do něj vždy UM mléko dle věku - nevím rozdíl ve složení UM mléka v kaši pro děti např. od 4. nebo 6.měsíců, ale měla jsem pocit, že když dám mléko v jeho věkové kategorii, že je to pro něj lepší ;).

Dnes má opičák skoro 5 let a dosud mléku moc neholduje…

P. S. Když po sobě čtu ten úvodní příspěvek, tak to byl pouze začátek onoho „odstavování“…pak už přestal pít i ze lžičky i stříkačky. Zkoušela jsem i lahvičku rozšroubovat a dát mu popíjet, ale stejně nic, plival ho…no a dál jsem psala výše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
30.1.18 20:29

Dobrý den, řešíme úplně to samé. Malá do neděle krásně pila mléko. Od neděle večera odmítá pít z lahvičky. Jakmile jí vidí, tak chytá úplně hysterii a prostě jí nechce. Čaj jí musím dávat po lžičkách. Chci se zeptat čím to u vás bylo způsobené a jestli vám děti zase začali pít. A co jste dětem dávali v noci když se probudili, že mají hlad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
4.4.19 16:14

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
4.4.19 16:16

@Jimiša Řeším teď plně stejný problém, dokonce k tomu kojím mala byla jen dokrmovaná, nakonec ma ted rok a už asi tři měsíce um odmíta a dva měsíce odmítá i čaj z lahvičky.. mleko nechce ani vidět, jen prso a čaj tedy dávám lžičkou, bojím se ale aby ji nechyběl nějaký vitamín.. Z Um ji dělam tedy alespon kaše a doktorka mi dnes řekla že už mam omezovat i kojení že ji to už nic nedává a nějak vymyslet jak do ní Um dostanu : :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová