Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s hydrogelovými polštářky na bradavky zn. Medela nebo Chicco a které jsou lepší? Polštářky jsou na jedno použití nebo více? Kojení šíleně bolí, už jsem vyzkoušela snad vše. Tak mi sestra od dokt.poradila tyto polštářky.
Ahoj, měla jsem je krátkou dobu, možná mi pomohly, ale jistotu nemám. Každopádně tenkrát mne to bolelo tak, že za jakoukoliv i neověřenou pomoc jsem byla ráda. Tudíž jsem je koupila a chvíli používala.
Měla jsem ty od Chicca, dají se používat vícekrát, je to ale omezené myslím na 24 hodin od otevření sáčku.
Chce to čas, trpělivost a hlavně správné přikládání k prsu. Zkus prostudovat www.kojeni.net (v menu je to pod Databáze otázek a odpovědí a pak si zvol příslušnou kolonku a pročti si to.
P.S.: Jako úplně první pomoc asi týden po porodu se mi osvědčily kloboučky. Díky nim se mi prsa stihla alespoň trochu uzdravit a mohla jsem pak pokračovat bez nich. Bohužel mi to ale výrazně snížilo laktaci (až téměř zastavilo), takže jsem se rozkojovala znovu. Takže než se třeba rozhodneš pro kloboučky, rozhodně si k nim zjisti co nejvíc informací, není to bez rizika! Info třeba na tom kojeni.net
Jo ještě k těm hydrogelovým polštářkům - úplně nejlepší je nechat při kojení v lednici a po kojení si je dát na prsa, ten chlad hodně pomáhá! ![]()