Dali byste na noc UM?

19200
17.3.11 11:59

Dali byste na noc UM?

Maminky prosím Vás o radu..
Syn je plně kojený, za 11dní mu budou 4měsíce. Spal v noci hezky, vydržel 7-8 hodin do první pauzy na kojení. Postupně se to zkracovalo a posledních 14 dní vydrží tak 3 hodiny do první pauzy, potom se budí po 2 nebo dokonce i po hodině a vypije vždy obě prsa. Mám mu dát na noc UM? Mluvila jsem s dr. a ta řekla, ať mu dám před spaním jednu dávku UM. Bojím se ale, aby potom chtěl ještě přes den moje mlíčko. Na spurt už to nevidím, trvá to docela dlouho.
Děkuji za názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4823
17.3.11 12:01

Ahoj, moje dve kamaradky davaly detem UM na noc taky od nejakeho 4 mesice a v pohode. Jinak pres den bez problemu kojily.
Jen Ti neporadim, zda to pomuze na lepsi spani :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
17.3.11 12:11

Ahoj, tak toto se nám stalo taky. Teda já jsem kojila s dokrmem, ale po 3 měsíci mi přestala malá spát celou noc a nepomůže ani svěcená. Mlíčko s krupičkou jsem začala dávat a pomohlo to asi na týden. Potom zase zpátky a jednou v noci krmíme. Nekrmíme teda tak často jako ty a to teda nezávidím. Já si myslím, že i když to zkusíš, pomůže to aby se nebudila po hodině, ale na celou noc to asi nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
17.3.11 12:12

Nám se malá začala budit každý dvě hodiny,tak jsem zkusila dát Hami hajaja a nepomohlo to.Kaše taky neměla účinek,takže nezbývá než to přežít :mrgreen:
Ale každý dítě je jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
17.3.11 12:23

Ne, UM bych nedala. Začala bych uvažovat o kaši, ale o mléku ne.

Jakmile ochutná UM, navíc z lahvičky, to nebezpečí postupného odstavování je velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.3.11 12:25

Ahoj. Mája se takhle začala budit kolem 3.m (takže asi růstový spurt), ale výrazněji se to zlepšilo až skoro v roce. Já UM nedala, nevěřím, že by to pomohlo (a v tom mě i ujistila moje kamarádka, která dává dítěti na noc UM, ale lepší to není). S UM jsem začala až po roce, kdy už Maruška moje MM přes den skoro odmítá, tak aby nějaké mlíčko měla. Ale to je hlavně o tvém postoji ke kojení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
17.3.11 12:25

Ahoj, nedala a vydržela bych. Malá má teď rok, stále kojím a v noci se budí už jen 2× na pěti minutové kojení a hned usne :palec: Co říkaly holky, tak kaše na noc nepomohla, takže nedávám ani to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
17.3.11 12:43

Mně malá od pátehé měsíce v noci vstávala po 2 hodinách na kojení, bylo to šílený, kolem 7.měsíce jsem začala na noc dávat kaši, ale to noční buzení zůstalo, žádná změna, každý 2 hodiny chtěla prso, takže těžko říct jestli se UM něco změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
17.3.11 12:49

Neporadim se spanim, ale mne se maly kvuli UM od prsa neodstavil. UM jsem zacala brat s sebou ven v jeho necelych 7M, kdyz se mi uz nechtelo ho mezi lidmi kojit (uz byl zvedavka, poustel se prsa, koukal kolem sebe :lol: , takze ja vecne prso holy, uz to neslo decentne) a kojila jsem jeste dalsi 3 mesice, dokud jsem ho sama po svem vlastnim rozhodnuti neodstavila.

To tezko rict, nas mladoch je „mlikar“, dodnes si da s chuti jak Sunar, tak obyc.mleko z PETky, nijak se to u nej vzajemne nevylucuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
17.3.11 14:09

Chtela jsem se zeptat, kdyz nosis ven UM, pije ti syn studene? Mame problem, ze dcera odmita ve svych sesti mesicich caj s pokoj. teplotou, musim ji ho prihrivat a bojim se jak to bude na jare a v lete, az pujdeme na delsi prochazku nebo vylet.
Jinak co se tyce UM na noc davame nemlecnou kasi od Nutrilonu od ctvrteho mesice a mala pak vydrzi tak 4 a pul hodky maximalne. Pak se budi na kojeni. Uz delsi dobu ji podeziram, ze ji jde vlastne jen o to prso. Po te kasi jsem ji vzdycky jeste dokojila. Zacala bych tedy trochou kase, hodne ridke. Jen nam ted trochu delaji problem zeleninove prikrmy. Nejak nechape, proc ji cpu zeleninovy prikrm v poledne, kdyz muze vecer dostat vybornou sladkou kasicku. Ale uz si zvyka a basti i zeleninku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
17.3.11 15:01

dekuji vsem za nazory. Nevadi mi maleho tolikrat kojit,vadi mi,ze ma hlad a MM mu nestaci asi.. Kasi ne,to mi dr.rekla,ze na to jsme jeste mali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
17.3.11 20:25
Marionet píše:
Chtela jsem se zeptat, kdyz nosis ven UM, pije ti syn studene? Mame problem, ze dcera odmita ve svych sesti mesicich caj s pokoj. teplotou, musim ji ho prihrivat a bojim se jak to bude na jare a v lete, az pujdeme na delsi prochazku nebo vylet.

Jestli to byla otazka na me ? -
UM jsem doma pripravila co nejteplejsi, temer horke, pak jsem flasku soupla do polystyren.thermoobalu, a nez doslo na dalsi krmeni, tak teplotne akorat tak doslo (za ty cca 2,5 hodiny). Nekdy jsem ho musela jeste i chvili nechat otevrene, bylo porad moc teple.
(kdyby se nekomu eklovalo nosit to mliko 2,5hod, muze si vzit vodu a mlecny prasek zvlast).

U nas je asi opacny pripad nez u Vas - malej ma nejradsi vsechno skoro studeny, jeste i ted (budou mu 2r) kdyz mu dam do ruky piti jenom o trochu teplejsi, nez je zvykly, obratem mi to vrati :lol: . I jidlo nerad moc teply, hned to vyplivne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
17.3.11 23:34

ja bych v zadnem pripade neporusovala plne kojeni. Ve 4 mesicich je jeste hrozne brzy. A jestli pises, ze ta zmena trva JEN 14 dni, urcite bych vydrzela. Ja v te dobe kojila po 2 hodinach snad az do toho pulroka. Dej si do google „rusotvy spurt“ a uvidis, ze nekomu trva tydny… Nemyslim, ze v teto dobe buzeni po 2 hodinach je neco neobvykleho. Naopak. Krom sebe znam x podobnych takovych pripadu. Naopak si myslim, ze to 7hod spani je mirne ojedinele. Urcite vydrz! Strevni mikroflora se dotvari do 6m-12m veku ditete. Jakmile jednou prerusis plne kojeni, tak tim porusis i prirozeny vyvoj strevni mikroflory, ktera ma zasadni vliv na pozdejsi rozvoj alergii, rozvoj genetickych dispozic, atd..... A za to ty 2 mesice jeste urcite stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
18.3.11 10:34

Ahoj, my to měli taky tak. Od 4.měsíce jsem se svolením lékařky začala na noc dávat kaši,určenou pro děti od čtyř měsíců a v noci se vzbudila třeba jen jednou max.dvakrát.Dávám jí ze lžičky.Jinak ji dál kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nepřihlášená
25.10.12 13:32

Můj "problém" - dal bste na noc UM??

"Ahoj. :kytka:
Dnes jsem byla na kontrole. Má dcera (za týden 4 měsíce) se už 4 týdny probouzí po hodině. Za 3 týdny přibrala 220g. Podle doktorky to prý ujde. Taky si to myslíte? Pokud bych ale chtěla, můžu na noc nakojit a ještě jí dát třeba 50ml Nutrilonu. Klidně i lžičkou. Co myslíte? Mám vydržet v kojení po hodině, které je dost vyčerpávající, ale když to bude lepší vydržím, nebo mám na noc přikrmit UM? Ona je dcera celkově drobnější. Teď váží 5kg. Sice to na 4. měsíc není moc, ale ona vždy měla menší přírůstky. I velikostně je menší. Má 58cm.

Zajímal by mě váš názor. :kytka: Trochu mě to UM ale láká, protože v 5. měsících, za měsíc a pár dní, bych stejně ráda začala dávat řidší kaše, které bychom jí dávali lžičkou, takže by si na ní teď už pomalu zvykala.

Moooc děkuji za vaše příspěvky a rady. :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová