Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Máme asi stejný problém, ono to je asi u všech miminek v období kolem 4 měsíce stejné. Do 3 měsíce jsem měla pohodičku, malý se budil 1 krát za noc a pak až ráno kolem 6.Co vic si můžu přát, že. Po 3 měsíci nám to pěkně oživil, taky kojení po hodině, jinak se utišit nedal. Chtěla jsem mu dát na noc UM, ale hned mne vyvedl z omylu, že takhle teda ne. Prostě UM do něj nedostanu, takže po dohodě s pediatrem baštíme Sinlak kašičku od 4 měsíce lžičkou a zase se pomalu vracíme na krásné spinkání celou noc.
Upřímně- Nejsem zastáncem kojení za každou cenu, když to nejde, tak to nejde, raději sáhnu do UM a dítě dokrmím, aby bylo spokojené. Nejen přes noc, ale i přes den. Podle toho, co píšeš, má tvé dítě evidentně hlad, tak nad čím přemýšlíš?
Já toho mlíka taky neměla na rozdávání, kojila jsem a dokrmovala a děti mi prospívaly nádherně.
Jenom mne prozraď jak to děláš, protože já vyzkoušela Bebu, Nutrilon, Sunar přes dudlík, pítko, lžičkou-prostě jsem to do něj nedostala, ani když měl největší hlad, ani manžel. Bylo to hrozný. Přitom když jsem odstříkala svoje tak to vyzunk a koukal.Tak jsme skončili na kaši.
Tak jsem ji teď UM. Vypila po dlouhém pokusu o kojení ještě 150ml. Takže hlad asi měla, že jo? Asi ten nutrilon nepila jen proto, že to byla nová chuť, nebo třeba jo? Jsem zvědavá, jak bude dneska spát.
Asi? Kdyby ho neměla, tak ti tolik nevypije. Napiš, jak spala, být tebou, kojím a dokrmuju.
To, co ti vypije navíc, jí evidentně chybí na dokrmení.
První intrval měla 6 hodin. Druhý, to už jsem ale jen nakojila, tři. Myslíš, že mám kupovat nutrilon? Je nejlepší? Nezabetonuje jí to? Už takhle kaká jen obden.
Kaká málo, protože asi zpracuje, co může.
Heledˇjá kupovala Babylove z DM, cenově vyjde nejlíp, nezabetonuje a chutná. Neznám mimi, které by ho nechtělo.
Odpočala sis, tak bylo víc mlíčka ![]()
Já být tebou, tak jí nabídnu dokrm po každém kojení, podle toho poznáš, jestli máš, či ne dost mléka.
Určitě je ted´i vív spokojenější, ty se taky dáš víc dokupy, uvidíš, že to bude jen a jen lepší ![]()
Ahoj, pokud chceš kojit, nedávejUm, pokud se chceš vyspat dej UM.zkus si odstříkat jestli ti už mlíko neubejvá. pokud začneš dávat UM, počítej s tím, že zachvilu přestaneš kojit, a možná taky ne, musíš zkusit.
Ahoj mám 4,5měsiční mimi a koupila jsem si bebu když mi předevčírem malá nechtěla spát. Po koupání v 19hod jsem kojila totiž
4× do 22hod než mi usnula. Včera jsem ji zkusila po koupání dát láhev, ale brečela nechtěla, nevěděla jak na to(dudlík nedávám).Tak jsem kojila a jak hltala. Kojení včera 2× po koupání. Dnes dopoledne jsem ji zkusila dát zase umělé mlíko, ale to samé. Zkusím vyměnit láhev a pak to prostě nechám být, pokud nechce, nebudu ji nutit a prostě to 6měs nějak doklepem.
@AdaNaty já bych s tím až tolik nesouhlasila.
Měla jsem málo mléka u všech svých dětí, z porodnice jsem jela s tím, že budou na UM, ale kojila jsem, co bylo.
Až u třetí holky mi došlo, jak je důležitá pohoda a nic nehrotit, takže až někdy ve 3 měsících jsem se dostala k tomu, že jsem víc kojila, než dokrmovala.
Malé jsou 4 měsíce, to nejdůležitější už dostala, když to bude maminka doplnovat, je možné, že díky pohodě a odpočinku se jí produkce zase sama zvýší.
Ano - je potřeba stále kojit, odstříkávat.
Rozhodně bych se už v jejím případě nepsoléhala jen na kojo, jsem toho názoru, že mimi má evidentně hlad.
Příspěvek upraven 26.10.12 v 13:57
Smajlík měl být na konci příspěvku. Se mi to nějak posunolo výš.
Nečetla jsem vše, tak jen k diskuzi:
Téměř každé miminko vypije něco z lahve i po kojení, je to přirozený reflex a nemá to nis společného s tim, zda má hlad. Ovšem lahví mu to teče jinak, ničí se sací reflex a pak to falešně vypadá, že odmítá prs, přitom jen jde za tím, co snáze teče.
U plně kojeného dítěte je normální, když nemá stolici 10-14dní, MM je plně stravitelné. Moje děti to měly taky, není to příjemné, ale když člověk zavolá do nem., potvrdí mu, že to problém opravdu není.
Kolem 3měsíce se ustaluje tvorba MM a prsa se přestanou nalévat do zásoby. Neznamená to ovšem, že zmizelo MM. Jen se prostě přestalo tvořit do zásoby a tvoří se při samotném sání. Proto ani už nejde tolik odsát, odsávačka stimuluje úplně jinak. Pokud při stisknutí bradavky vyteče kapička MM, mléko je a není důvod panikařit. Pokud si maminka nevěří, začne plašit atd, MM se tim stresem hůř spouští a vyvstává dojem, že je ho málo, začne se s UM a je vymalováno.
Zda kojit nebo ne, si musí každý rozhodnout sám a je to jeho věc. Chci říct je to, že spousta přechodů na UM je zbytečných ![]()
Já nevím proč se sem dívám. Ano přiznávám sem jedna z těch na UM a závidím kojícím maminkám a upřímě teď pláču že už nemůžu kojit.Ale naše pediatička se mě zeptala a kdyby ste na jeho místě byla vy co byste volila hlad, nespokojené bříško a nebo plné bříško a máminu klidnou náruč? Dala nám na vybranou jenže my sme měli váhové ubytky za měsíc přibral 210 g a pak to šlo po 20g dolu…
Verusenko, ted máš doma spokojené nakrmené mimi, já mám doma hladovce, co v noci vstává po hodině, přes den taky moc nespí, no už sem toho taky na dvě věci a přemýšlím jestli mu nedám Sunar, jinak malej přišpíval dobře, v 7 týdnech měl 5790g.
Určitě jste si to někdo přečetl, tak proč nezapíšete svůj názor?