Dali byste na noc UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.10.12 16:12

Určitě jste si to někdo přečetl, tak proč nezapíšete svůj názor? :-(

• Citovat
  • Upravit
2054
25.10.12 16:25

Máme asi stejný problém, ono to je asi u všech miminek v období kolem 4 měsíce stejné. Do 3 měsíce jsem měla pohodičku, malý se budil 1 krát za noc a pak až ráno kolem 6.Co vic si můžu přát, že. Po 3 měsíci nám to pěkně oživil, taky kojení po hodině, jinak se utišit nedal. Chtěla jsem mu dát na noc UM, ale hned mne vyvedl z omylu, že takhle teda ne. Prostě UM do něj nedostanu, takže po dohodě s pediatrem baštíme Sinlak kašičku od 4 měsíce lžičkou a zase se pomalu vracíme na krásné spinkání celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.10.12 16:29

Upřímně- Nejsem zastáncem kojení za každou cenu, když to nejde, tak to nejde, raději sáhnu do UM a dítě dokrmím, aby bylo spokojené. Nejen přes noc, ale i přes den. Podle toho, co píšeš, má tvé dítě evidentně hlad, tak nad čím přemýšlíš?
Já toho mlíka taky neměla na rozdávání, kojila jsem a dokrmovala a děti mi prospívaly nádherně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
25.10.12 16:37

Jenom mne prozraď jak to děláš, protože já vyzkoušela Bebu, Nutrilon, Sunar přes dudlík, pítko, lžičkou-prostě jsem to do něj nedostala, ani když měl největší hlad, ani manžel. Bylo to hrozný. Přitom když jsem odstříkala svoje tak to vyzunk a koukal.Tak jsme skončili na kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.12 21:20

Tak jsem ji teď UM. Vypila po dlouhém pokusu o kojení ještě 150ml. Takže hlad asi měla, že jo? Asi ten nutrilon nepila jen proto, že to byla nová chuť, nebo třeba jo? Jsem zvědavá, jak bude dneska spát.

• Citovat
  • Upravit
29577
26.10.12 07:31

Asi? Kdyby ho neměla, tak ti tolik nevypije. Napiš, jak spala, být tebou, kojím a dokrmuju.
To, co ti vypije navíc, jí evidentně chybí na dokrmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená
26.10.12 08:13

První intrval měla 6 hodin. Druhý, to už jsem ale jen nakojila, tři. Myslíš, že mám kupovat nutrilon? Je nejlepší? Nezabetonuje jí to? Už takhle kaká jen obden.

• Citovat
  • Upravit
29577
26.10.12 12:12

Kaká málo, protože asi zpracuje, co může.
Heledˇjá kupovala Babylove z DM, cenově vyjde nejlíp, nezabetonuje a chutná. Neznám mimi, které by ho nechtělo.
Odpočala sis, tak bylo víc mlíčka ;)
Já být tebou, tak jí nabídnu dokrm po každém kojení, podle toho poznáš, jestli máš, či ne dost mléka.
Určitě je ted´i vív spokojenější, ty se taky dáš víc dokupy, uvidíš, že to bude jen a jen lepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
26.10.12 12:18

Ahoj, pokud chceš kojit, nedávejUm, pokud se chceš vyspat dej UM.zkus si odstříkat jestli ti už mlíko neubejvá. pokud začneš dávat UM, počítej s tím, že zachvilu přestaneš kojit, a možná taky ne, musíš zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
26.10.12 13:55

Ahoj mám 4,5měsiční mimi a koupila jsem si bebu když mi předevčírem malá nechtěla spát. Po koupání v 19hod jsem kojila totiž :) 4× do 22hod než mi usnula. Včera jsem ji zkusila po koupání dát láhev, ale brečela nechtěla, nevěděla jak na to(dudlík nedávám).Tak jsem kojila a jak hltala. Kojení včera 2× po koupání. Dnes dopoledne jsem ji zkusila dát zase umělé mlíko, ale to samé. Zkusím vyměnit láhev a pak to prostě nechám být, pokud nechce, nebudu ji nutit a prostě to 6měs nějak doklepem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.10.12 13:55

@AdaNaty já bych s tím až tolik nesouhlasila.
Měla jsem málo mléka u všech svých dětí, z porodnice jsem jela s tím, že budou na UM, ale kojila jsem, co bylo.
Až u třetí holky mi došlo, jak je důležitá pohoda a nic nehrotit, takže až někdy ve 3 měsících jsem se dostala k tomu, že jsem víc kojila, než dokrmovala.
Malé jsou 4 měsíce, to nejdůležitější už dostala, když to bude maminka doplnovat, je možné, že díky pohodě a odpočinku se jí produkce zase sama zvýší.
Ano - je potřeba stále kojit, odstříkávat.
Rozhodně bych se už v jejím případě nepsoléhala jen na kojo, jsem toho názoru, že mimi má evidentně hlad.

Příspěvek upraven 26.10.12 v 13:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
26.10.12 13:57

Smajlík měl být na konci příspěvku. Se mi to nějak posunolo výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
27.10.12 13:26

Nečetla jsem vše, tak jen k diskuzi:

Téměř každé miminko vypije něco z lahve i po kojení, je to přirozený reflex a nemá to nis společného s tim, zda má hlad. Ovšem lahví mu to teče jinak, ničí se sací reflex a pak to falešně vypadá, že odmítá prs, přitom jen jde za tím, co snáze teče.

U plně kojeného dítěte je normální, když nemá stolici 10-14dní, MM je plně stravitelné. Moje děti to měly taky, není to příjemné, ale když člověk zavolá do nem., potvrdí mu, že to problém opravdu není.

Kolem 3měsíce se ustaluje tvorba MM a prsa se přestanou nalévat do zásoby. Neznamená to ovšem, že zmizelo MM. Jen se prostě přestalo tvořit do zásoby a tvoří se při samotném sání. Proto ani už nejde tolik odsát, odsávačka stimuluje úplně jinak. Pokud při stisknutí bradavky vyteče kapička MM, mléko je a není důvod panikařit. Pokud si maminka nevěří, začne plašit atd, MM se tim stresem hůř spouští a vyvstává dojem, že je ho málo, začne se s UM a je vymalováno.

Zda kojit nebo ne, si musí každý rozhodnout sám a je to jeho věc. Chci říct je to, že spousta přechodů na UM je zbytečných :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verusenka
28.10.12 08:26

Já nevím proč se sem dívám. Ano přiznávám sem jedna z těch na UM a závidím kojícím maminkám a upřímě teď pláču že už nemůžu kojit.Ale naše pediatička se mě zeptala a kdyby ste na jeho místě byla vy co byste volila hlad, nespokojené bříško a nebo plné bříško a máminu klidnou náruč? Dala nám na vybranou jenže my sme měli váhové ubytky za měsíc přibral 210 g a pak to šlo po 20g dolu…

• Citovat
  • Upravit
46226
28.10.12 10:01

Verusenko, ted máš doma spokojené nakrmené mimi, já mám doma hladovce, co v noci vstává po hodině, přes den taky moc nespí, no už sem toho taky na dvě věci a přemýšlím jestli mu nedám Sunar, jinak malej přišpíval dobře, v 7 týdnech měl 5790g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová