Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky holky chci se zeptat mám miminko kterému teď v pátek bude měsíc.Ale pořád chce papat byl vzhůru od tří od rána a pořád by papal a to sem ho nakojila a odříhnul a zase chtěl a pak sem ho ještě dokrmila protože mě tak vycucal že sem skoro žádné mlíčko v prsu neměla.Dudlík žáden nechce
Vyzkoušeli jsme jich několik.Už si nevím rady .Děkuji moc za rady .Hezký den ![]()
Pořád čekám, že někdo odpoví
. Nekojila jsem. Ale není možný, že máš toho mlíčka málo? Asi bych ho zkusila zvážit před a po kojení. Jestli máš váhu pro mimísky. Je to hloupá odpověď, vím ![]()
Malý bude mít taky měsíc a jí jak urvanej,má prostě sací reflex a je to pro něj příjemnější strávit pár chvilek u maminky.Já mu prostě dudel musím dávat,protože pak se mi přejídá,ublinkává a má prdíky.Zkus mu fakt dávat (nutit) ten dudel a kojit max půl hodiny.
Oni miminka neumí dělat nic jiného než chtít papat, třeba když chtějí být jen u maminky. Nám v porodnici říkali, že to nemusí být projev hladu.
Můj měsíční syn taky chtěl jen baštit a baštit, až z toho zvracel.
Mlíka máš určitě dost,zkus odstřik a uvidíš,jestli to stříká nebo jen teče.Čím víc bude sát,tím víc bude mlíka,já beru i homeopatika na kojení Ricinus communalis,k dostání v lékárně.
Mlíka mám dost až mi to stříká.Stím dudlem je to težké vždy ho vyplivne.No mi taky po papání si ublinkne
.A prdíky taky mívá.Už se mi stalo že dlouho nekakal tak sem mu pomohla ![]()
Tak jestli máš mlíčka dost, tak bych nedokrmovala… on prostě jen nechce dudel a chce místo toho tebe. Takže je otázkou, jestli to chceš akceptovat nebo ne.
Mě třeba malý dudel neodmítá, ale když je hodně přetažený, tak zabere jen u prsa, je poznat, že už dávno nepije, ale nechce se ho pustit, tak ho buď nechám nebo mu pak ukradnu prso a dám dudlík - když už spinká, tak se to povede.
Jo a jestli si fakt jen ublikne, tak to je naprosto normální, méme je 5 měsíců a ještě ho to nepřešlo… když se přecpe, tak se ohodí natolik, že ho musím jít komplet převléknout.
Karinko pokud po jídle ublinkává,je přejezený.Je taky možné,že jste v období růstového spurtu,tak proto by chtěl jíst častěji.Jinak takto malá mimča mají silný sací i hledací reflex,takže to vypadá,že pořád hledá prso a chce jíst.
Zkus kojit po hodině,dříve ne,pokud blindí,zkoušej dále třeba dudlík,malíček…
Koukni na kojení.net ,třeba Ti něco pomůže
Moje první holka nemohla mlíčko ani cítit, takže byla na UM. Ale ta mladší mi dělá radost, papá snad pořád ![]()
Nejde spíš o to, že chce být s tebou - tvým prsem? Malá ho taky jen tak dudlá a bumbá minimálně ![]()
on ten dudel nechce
vyhazuje ho a když usne jak ho kojím a vytáhnu bradavku hned se vzbudí ![]()
A ty si myslíš, že má pořád hlad, protože pláče? Nebo se otáčí a otvírá pusinku? Nebo si cucá ruku?
Jak poznám že pije po každem kojení ho dávám odříhnout a odříhne .Ale jak to poznám že pije,Jakože ho slyším jak polyká
Nebo jak??
Všude píšou, že když saje, tak se mu hýbou ouška, tzv. stříhá ušima, nemá propadlé tváře a samozřejmě polyká.
Syn chtěl pořád být u prsa už v porodnici, postupem času se snižoval čas kojení, frekvence mezi kojením nám pořád zůstaly 2hodiny. ![]()