Rozkojení u 6m mimi?

775
15.3.11 08:13

Rozkojení u 6M mimi?

Ahoj holky , obracím se na vás s velkou prosbou!!! Minulý týden jsem musela ze dne na den odstavit skrz operaci. Malá je týden na Nutrilonu a teď bych se chtěla zpět vrátit ke kojení, ale malá odmítá prso a chce jen UM. Malá má 6M , proto se ptám,jestli to má ještě smysl. Chtěla bych pro ni jen to nejlepší! Odstavení bylo pro mě hrozně psychicky náročné a pro malou taky, ale nechci si to znovu prožít,kdyžbych se vrátila zpět ke kojení. Mlíčka ještě trochu mám. Mohu se ještě rozkojit????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
15.3.11 08:29

Na Rodině jsem před dlouhou dobou četla článek o rozkojení po 2m, paní tedy celou dobu udržovala laktaci, ale dítě se nechtělo přisát. Byl to docela boj, paní to konzultovala s pediatrem, ten jí schválil, že má nabízet pouze prso, ale hlídat, aby dítě mělo za snad 4h alespoň 50ml a byl tam nějaký časový limit, pokud se dítě nechytne, tak to nechat.
Tu paní jsem obdivovala, ale já bych to nedala :-? Muselo to být hrozně psychicky náročné, když dítě řvalo hlady a nepřisávalo se a nepřisávalo.
Osobně bych se asi uchýlila k odstříkávání pomocí odsávačky a podávání MM přes flašku a až zdroj vyschne, tak by se zas až tak nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
15.3.11 08:36

to jsem zkoušela a ani náhodou, MM pozná i ve flašce :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101646
15.3.11 08:58

Tak pokud odmítá MM i z flašky, tak bych se na to asi vykašlala, přece jen v 6M už je docela velká. Maximálně ji ho můžeš zkusit přimíchat do zeleninky, jak bude reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
15.3.11 09:00

Myslíte, že jsem ji dala vše co potřebovala? Plně jsem kojila do 5,5M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101646
15.3.11 09:06

No, podle toho, že ho nechce ani z lahve, tak ona usoudila že jo :-) Případně nedostala si MS, to jim mlíčko nechutná, nebo nemůže z MM ještě cítit nějaké léky cos dostala na operaci, protože z toho co popisuješ to není o tom, že by byla líná sát, ale že ji prostě mlíčko nechutná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
15.3.11 09:09

No, já ji zkoušela přiložit k prsu, ona si cucla, a od té doby jak vidí prso - tak řve,kroutí se celá směrem pryč od prsu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
15.3.11 09:11

Ahoj, pokud ti odmítá MM i z flašky, tak bych mimčo ani sebe už víc netrápila a s kojením prostě přestala. Náš prďola se odstavil ve 2,5 měsících a taky jsem s tím nic nenadělala a teda poslední mesíc, co jsem odsávala a dávala MM přes flaštičku, byl teda očistec. Chápu, že je to psychicky náročné, já to taky nesla těžce a několikrát se pokoušela opět kojit, ale nešlo to (male je strašný paličák). Ano, určitě je zde ještě nějaká šance, že se malá zase chytne, ale za ty nervy to opravdu nestojí, vím co říkám. Přeji hodně štěstí, ať se rozhodneš jakkoliv. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
15.3.11 09:23
Mishaak píše:
Ahoj, pokud ti odmítá MM i z flašky, tak bych mimčo ani sebe už víc netrápila a s kojením prostě přestala. Náš prďola se odstavil ve 2,5 měsících a taky jsem s tím nic nenadělala a teda poslední mesíc, co jsem odsávala a dávala MM přes flaštičku, byl teda očistec. Chápu, že je to psychicky náročné, já to taky nesla těžce a několikrát se pokoušela opět kojit, ale nešlo to (male je strašný paličák). Ano, určitě je zde ještě nějaká šance, že se malá zase chytne, ale za ty nervy to opravdu nestojí, vím co říkám. Přeji hodně štěstí, ať se rozhodneš jakkoliv. :kytka:

Děkuji, asi máš pravdu - psychicky už bych to asi nezvládla ani já a ani malá. Jen se s tím nedokážu nějak vyrovnat… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
15.3.11 09:38
T
M+M+S píše:
Mishaak píše:
Ahoj, pokud ti odmítá MM i z flašky, tak bych mimčo ani sebe už víc netrápila a s kojením prostě přestala. Náš prďola se odstavil ve 2,5 měsících a taky jsem s tím nic nenadělala a teda poslední mesíc, co jsem odsávala a dávala MM přes flaštičku, byl teda očistec. Chápu, že je to psychicky náročné, já to taky nesla těžce a několikrát se pokoušela opět kojit, ale nešlo to (male je strašný paličák). Ano, určitě je zde ještě nějaká šance, že se malá zase chytne, ale za ty nervy to opravdu nestojí, vím co říkám. Přeji hodně štěstí, ať se rozhodneš jakkoliv. :kytka:
Děkuji, asi máš pravdu - psychicky už bych to asi nezvládla ani já a ani malá. Jen se s tím nedokážu nějak vyrovnat… :cry:

To jsou ještě hormony, neboj zvladneš to a za pár dní ti to už nepřijde.
Jinak myslím, že jsi pro malou udělala maximum co jsi mohla a rozhodně si nic nevyčítej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.3.11 10:01

Ahoj, pokud odmítá MM i z falšky, tak už bych do toho nešla, zbytečně by jsi trápila sebe i mimčo. Kojila jsi 5,5 měsíce, což je krásné :palec: to se mi napodařilo ano u obou dcer dohromady :-( . Netrap se, to nejdůležitější (první půlrok) jsi jí už dala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
15.3.11 10:24

Me se holcicka sama odstavila v peti mesicich, zkousela jsem s ni bojovat, ale vzdycky to chvili slo a pak zase ne.. a mam dve, tak to neslo.. kojim jen chlapecka a ji odsavam, tak dvakrat denne.. nastesti mi to pije..mozna mi prijde ze i radsi nez UM, taky me to mrzelo, ale doktorka rikala, at si z toho nic nedelam, ze pet mesicu je super s dvojcaty.. nebo ji tim redim prikrmy, tak to zkus..pripadne do kase, az bude jist, zatim muzes davat do mrazaku.. ja jsem s nim rozmixovala banan a jak ji chutnal, nase princezna musi mit vsechno hladky a ne moc husty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová