Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj kolik vypijí vaši prckové UM mléka nám jsou 4 měsíce před nástupem do nemocnice minulí týden jsme pili 170 ml a teď jsme se vrátili jsme doma 2 dny a on mi pije jenom 120 ml může to být tím že si zvyká na domácí pohodlí.
![]()
Mám spíš opačný problém… chtěl by alespoň ze 180 ml vody, ale dávám jenom 150 ml což se někdy neobejde bez pláče. Jenže když dám 180 tak malej blinká jak blázen. Na Bebě je napsáno, že 4 měsíční dítě má pít 5× denně 180 ml, ale když jsem tim argumentovala u pediatričky řekla mi, že výrobci UM ty dávky hodně nadsazujou a že mi chlapeček nebrečí po jídle hlady, ale protože je přežranej
Jinak si myslím, že víc než na jednotlivý dávce záleží na celkovým množství za den a taky, že hlad kolísá, stejně jako u dospělejch
. Takže 120 ml, pokud pije třeba 6× je vlastně stejně jako u mýho otesánka když pije 150 ml 5 x denně (spinká celou noc, takže nám to na víc než 5 krmení nevyjde)
tak on těch 120 ml má tak 6 až 7 za den což je 720 až 840 ml tak to jde ale že jsem překvapená tím že před nástupen do tý nemocnice mi pil 5 * těch 170 ml ( což je stejný množstvý jako má ted ) a v noci jedl jenom 1 za noc no uvidíme jestli se to srovná
![]()
No jo, s takhle malejma je furt něco novýho … a obvykle když si na něco pěkně navyknu a pochválim si to (např. skoro 3 hodinový polední spinkání) tak se to nepěkně změní na sotva půlhodinový dáchnutí ![]()
to jo a stim spinkáním to je hrozný přez den si snad dáchne 6× vždy po 10 - 15 min ale v noci to bylo dobrý to spal od 19 hod do půl 5 a ted sice jde spát v 19 hod ale bud v půlnoci je vzhůzu a pak ještě tak kolem 4- 5 hod. ![]()
Holky a to nemáte dvojčata
my pijeme taky 150ml 6× za den a strašně bojuju at vypijou těch 180ml 5× za den což by bylo super protože usnou o půl8 a budí se ve čtyři což je pro mě nářez
…Těším se až budou jíst třeba bůček a tohle noční papu bude za mnou ![]()
tak to Vám věřím že to je záhul já mám doma ještě 4 letýho a někdy mi to připadá jako kdybych měla doma taky dvojky
![]()
Tak já mám doma dvojčata kluky - 4,5 měsíce
a pijou mi 6×denně 150-180 ml, podle hladu. Ale od třetího do konce čtvrtého měsíce mi bojkotavali UM, a pili mi i 60×6 ml, byla jsem na prášky. Dneska jsme náhodou zjistili, že jim nejspíš nechutná teplé mlíčkou. Jak je studený, tak vypijou všechno
. Nechápu, kde to vzali.
tatranka28 píše:
Tak já mám doma dvojčata kluky - 4,5 měsícea pijou mi 6×denně 150-180 ml, podle hladu. Ale od třetího do konce čtvrtého měsíce mi bojkotavali UM, a pili mi i 60×6 ml, byla jsem na prášky. Dneska jsme náhodou zjistili, že jim nejspíš nechutná teplé mlíčkou. Jak je studený, tak vypijou všechno
. Nechápu, kde to vzali.
Tatranko tak to je náš problém
taky nepijou teplý je to prej fuj fuj dávám takový vlažný a to sajou jak blázni,jinak on je mezi 3tím a 4tým měsícem ten růstovej spurt takže taky mi chvilky vypijou víc chvilku mín to je prostě ok
![]()
![]()
tak me maly pije 5× 200ml-180vody+6 odmerek
A taky jsme meli boj s jidlem nechtel jist ani neplakal hlady taj)kze podle rezimu jsem trochu vedel akdy by mel jsit a to mi plival mliko..A kdyz bylos tudeny tak ho vypil
ja byla vtekla ze nechce jist…
Holky a ten poblblej spurt je cely treti mesic? Tomasek vcera nacal ctvrty mesic, ale uz 3 tydny ho nepoznavam. Rev, mrceni, hysteraky. Krmila jsem ho 6× denne, 150 ml. Ted mi ale posledni dobou bojkotuje jedno jidlo pres den, tak zkousim delat tu 190ku 5× denne. A hadejte co, vypije jen stovku. Jinak prospiva, ma uz pres 6 kilo, coz je tak kilo za mesic.
Jak krmite? Davate jim to tak dlouho, dokud nevypiji, takze s prestavkama, nebo co nesni hned, vylivate…
terak píše:
Holky a ten poblblej spurt je cely treti mesic? Tomasek vcera nacal ctvrty mesic, ale uz 3 tydny ho nepoznavam. Rev, mrceni, hysteraky. Krmila jsem ho 6× denne, 150 ml. Ted mi ale posledni dobou bojkotuje jedno jidlo pres den, tak zkousim delat tu 190ku 5× denne. A hadejte co, vypije jen stovku. Jinak prospiva, ma uz pres 6 kilo, coz je tak kilo za mesic.Jak krmite? Davate jim to tak dlouho, dokud nevypiji, takze s prestavkama, nebo co nesni hned, vylivate…
To se mi taky stavalo!! ![]()
Ja mu dam pauzu treba 10 min pak to zkudim a kdyz pije tak mu to necham
Tak u Nás se nebrečí je klidnej hraje si ale to jídlo jak jsem už psala ale příjde mi že vyrost tak snad to brzy bude dobrý a bude papat zase tu svojí 170 ml ale nervy to jsou hrozný furt ho pozoruju jestli mu náhodou něco není ( mám strach když se narodil tak prodělal CMV )
![]()
boumicka píše:
Tak u Nás se nebrečí je klidnej hraje si ale to jídlo jak jsem už psala ale příjde mi že vyrost tak snad to brzy bude dobrý a bude papat zase tu svojí 170 ml ale nervy to jsou hrozný furt ho pozoruju jestli mu náhodou něco není ( mám strach když se narodil tak prodělal CMV )![]()
co je cmv?
LucieŘ píše:boumicka píše:
Tak u Nás se nebrečí je klidnej hraje si ale to jídlo jak jsem už psala ale příjde mi že vyrost tak snad to brzy bude dobrý a bude papat zase tu svojí 170 ml ale nervy to jsou hrozný furt ho pozoruju jestli mu náhodou něco není ( mám strach když se narodil tak prodělal CMV )![]()
co je cmv?
je to vir cytomegalovirus