Kdy začít s příkrmy?

7276
11.3.11 15:13

Příkrmy

ahoj děvčata. ptám se sice trochu předčasně,ale zajímá mě,jaký názor máte na věc vy. Naše Stelinka je plně na UM. U těchto dětí se prý může začít s přikrmem s ukončeným čtvrtým měsícem, teď jsem ale zase někde četla, že stačí,stejně jako u dětí kojených, když se začne po ukončeném šestém měsíci,že jim UM taktéž plně dává to,co potřebují. Já bych klidně začala už po ukonč.čtvrtém,ale co je tedy nejlepší? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27305
11.3.11 15:18

Můj názor je, že pokud pěkně prospívá, tzn. pravidelně a dobře přibírá a intervaly mezi mlékem jsou uspokojivé (neřve často hladem a dobře pije z lahvičky), nechala bych ji na UM klidně do 6. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
11.3.11 15:39

Podle mě není kam spěchat. Pokud prospívá z vlastní zkušenosti bych už nespěchala a dala příkrm až v 6m.

Malou jsem měla na UM od 6 týdne, první příkrm (mrkev) jsem jí dala ve 4m, chutnalo jí. Pak jsem zkusila jiný příkrm (brokolici, brambor, dýni) a to nechtěla, plivala to na mě. Dala jsem jí opět mrkev a jedla krásně.Prostě chtěla jen mrkev. Dr nám doporučila dát jí ještě 14dní až měsíc jen UM a začít pak znovu a ne mrkví. Takže jsem začala znovu přikrmovat v 5,5m a super, teď zbaští všechno co jí nabídnu :)

• Citovat
  • Upravit
4780
14.3.11 17:04

Taky myslím, že není kam spěchat. My jsme teda začali ochutnávat zeleninku taky po ukončeným 4.měsíci a papá krásně. Doteď mi zbaští úplně všechno, kupované skleničky i doma vařené příkrmy. My jsme do 6.měsíce nečekali když mu chutnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
31.8.20 08:21

Mám dvouměsíčního chlapečka, tchyně mi furt říká, že až bude mít 3 měsíce tak že už mu mužu dávat dětskou krupičku nebo dokonce i jogurt. Co vy na to? Mě osobně to teda přijde moc brzo a sama bych začala až tak od 4-5 měsíce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
31.8.20 08:31

@Kristeeeen tchýni vůbec neposlouchej, bílý jogurt až po 8.mesici, pribinak po roce a nebo nejlépe vůbec. Kaše je úplně zbytečná, nic miminku nedá a bude ho bolet břicho. Nehledě na to, ze se Krupička děla z mléka a mléko také až po roce.

Příspěvek upraven 31.08.20 v 08:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22890
31.8.20 08:34

@Kristeeeen :roll: ach ty tchýně.
Prosím tě ne! Pokud kojíš, začni koncem 6.měsíce, pokud dáváš UM, začni nejdříve v 5.měsíci. Začíná se jednodruhovou zeleninou, poté se přidává maso, jednodruhové ovoce..a to vše pomalua postupně. KRUPICE NEJDŘÍVE V ROCE, ta je jak kámen do břicha. Když už se začíná s kaší, tak s lehkou rýžovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
31.8.20 08:38

@Mamatata19 @lucynka25 děkuji, mě to taky přijde jako blbost už takhle malymu cpát tak brzo kaši. A hlavně když plně kojim a nemame problém s pribiranim tak nevidím důvod do nej cpát něco jiného. To jsou totiž ty venkovské tchyně, pritel už prý měl v 5ti měsících párek, tak proto tohle zkouší na mě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22890
31.8.20 08:40

@Kristeeeen no tak když kojíš, tak to vůbec neřeš ještě ;)
mrkni se pak na kojeni.net/prikrmy, tam je to vše pěkně popsané ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
31.8.20 08:42

@lucynka25 dekuju mrknu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22890
31.8.20 08:48

@Kristeeeen ;) přeji pevné nervy s tchýní :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
31.8.20 13:05

Plne jsem kojila, s prikrmy jsem zacala ve 4.mesici- mala furt spulila pusu a mela o tu lzicku velky zajem. Ale zacinaly jsme stylem- 2 lzicky mrkve, 2 lzicky brokolice… nejak se tohle uzobkavani protahlo a celou porci prikrmu (jednodruhovyho) snedla az v 6 mesicich… ale za to s velkou chuti :) kasi jsem zavedla az nekdy pred rokem, jogurty az skoro ve 2 ( ale u nas byla potiz s mlekem)… nicmene to uzobkavani s kojenim nic neudelalo a vyprdni se na to, co kdo rika.. je to tvoje dite a jestli mu parek dat nechces, nedavej! :mavam: Nenech se ovlivnit, jinak budou remcat do uplne vseho :roll: (u nas pak jelo- odstavit, posazovat, vodit za ruce, koupit choditko, pustit telku, dat stavu 😂 😂)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22890
31.8.20 15:02

@Xmichaelah já jsem zase týrala dítě žízní, když do 6.-7.měsíce měly jen prso :mrgreen: babička se pořád klepala na škrábaný banán, druhá mi zase vyčítala, že je mažu 50spf, že přeci potřebují sluníčko, že moje máma s tetou byly nonstop na slunci bez namazání.. :zed: a že vařim jen zeleninové sr…, jojo je to boj. U druhé dcery už věděla, že má radši mlčet. Taky je 75+, takže úúúplně jiná generace.
Ale lituji všechny kdo to zažívá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
31.8.20 22:14

@lucynka25 zizni jsem dito taky trapila :lol: cely leto 2018 jsem poslouchala ze to dite zkolabuje a proc mu nedavam vodu, caj… a ze ze sebe delam otroka ( ano opravdu byla na prsu co 40 minut)… :lol: ted to mam se vztekanim a pod 😂 vzdy odpovim, ze diky za rady, ze svoji sanci uz mely 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová