Dokrm přes stříkačku

191
10.3.11 14:44

dokrm pres strikacku

Ahoj, dceri budou skoro tri mesice, je plne kojena, ale moc nepribira. Uz v porodnici jsem dokrmovala pres strikacku, nebyl s tim zadny problem. Doted jsem obcas nejake mleko behem dne odstrikala a pres strikacku ji ho dala. Ne pravidelne, jen opravdu obcas. Od minuleho tydne strikacku odmita, kdyz ji dam prst do pusy, tak moc nesaje a mleko skoro nepolkne, vetsinou ho vyplivne. Nevim jestli je to znamka toho, ze hlad nema nebo ji mleko nechutna?? Kdyz ale pije z prsu, mleko neodmita, takze snad chuti to byt nemuze. Jak uz jsem psala, pribira nepravidelne a ne moc, proto jsem se o dokrm vubec pokousela. Koupila jsem i lahvicku Calma, ale tu odmita taky. Kdyz ji kojim, tak saje dobre. Mate nekdo podobnou zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1013
10.3.11 15:34

Lucie, nemám takovou zkušenost, jen mě napadlo, když dobře saje a méně přibírá, co tak do ní to chybějící mlíko dostat častějším kojením? Malá má evidentně prso raději než stříkačku a láhev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
10.3.11 15:47

Mám zkušenost, že mezi 3. a 4. měsícem taky syn přestal brát mléko ze stříkačky přes prst. Dokrm u nás nebyl třeba. Dávala jsem tak mléko při bojkotu kojení. BOhužel jsem pak nenašla způsob, jak do něj mléko dostat. Ještě tak láhví ve spánku. Až v roce z lahve od Rajece. Z pítek ani z lahví z dudlíkem ho nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
10.3.11 15:51

Ahoj,

jak dlouho to trvá, že Ti takhle prdí na stříkačku i lahvičku? Jinak tu lahvičku Calmu mám taky :wink:
Lucko, co na to přibírání říká doktorka? Ona totiž malá může růst třeba spíše do délky a hmotnostně až tak nepřibírat. Skokové přírůstky jsou myslím u dětiček úplně normální. Je důležité abyste byli v percentil. grafu v normě. Myslím, že bys ho měla mít i v očkováku, ale hlavně to by Ti měla říct Tvá dětská doktorka.
A pak jak dlouho máš malou u prsu? A máš možnost jí zvážit před a po kojení abys zhruba věděla kolik Ti asi vypije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
10.3.11 15:53

Jo ještě jsem si vzpomněla, zhruba okolo toho třetího měsíce se mění složení mateřského mléka a mimča reagují různě. Hlavní je, že od Tebe mlíčko chce, to je dobře. Pak mě ještě napadlo, nemůže být třeba problém v teplotě podavanýho mlíka? Horký nebo naopak studený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
10.3.11 18:07

Podle me je to trochu spojeny s ockovanim. Pred tydnem jsme na nem byly. Reakce nebyla velka, teplota jenom jeden vecer, pak par dni nevrlost, ale prislo mi, ze prestala trochu jist. Odtrhavala se od prsa relativne brzo. Na druhou stranu ale hlad podle vseho nema, i v noci ji na kojeni musim porad budit. Ona neni velky jedlik od zacatku, ale to jsem pry nebyla ani ja, tak mozna to ma po me. Nicmene porad mi prijde, ze se tahle zmena stala v souvislosti s tim ockovanim. Doktorka mi jenom rekla, ze ji mam teda prikrmit UM a ze mam asi laktacni krizi. Moc to se mnou neresila. Kdyz zacala hned o dokrmu, tak uz jsem to s ni taky radsi moc probirat nechtela.
Kojim porad osmkrat za den. Obcas se pokusim o jeste dalsi kojeni, ale prsa se mi uz tolik nenalevaji a prijde mi, ze kdyz je vyprazdni a uz jsou mekka, tak holcicka ztraci zajem. Ja vim, ze mliko by se melo vytvaret v prsu stale, takze k uplnemu vyprazdeni by snad dojit nemelo, kazdopadne kdyz jsou prsa plna treba v noci, tak pije o hodne lip. Mam elektrickou odsavacku a parkrat za den odsavam, coz by melo laktaci zvysit.
Ono to proste opravdu vypada, ze moc hlad nema.
V grafu je na nejakym 27.percentilu, coz je porad jeste v norme.
Taky mi prijde, ze zacala znova vic kadit, takze co jde dovnitr, jde rychle zase ven:-(
Do toho ockovani mela stolici tak jednou, dvakrat za den. Je to tyden, tak snad se to zase upravi.
Zkusim dat pozor na teplotu toho pripadnyho dokrmu, mozna by to mliko mohlo byt teplejsi nez jsem davala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
10.3.11 18:14

Ohledne te Calmy, slo to diteti hned z ni pit, kdyz jste ji zacali pouzivay? Nebo to nejakou dobu trvalo?Dcera ji vezme do pusy a prijde mi, ze ji tam vylozene vadi, vzteka se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
10.3.11 20:07

Lucko, máš možnost zvážit ji před a po kojení? Abys věděla kolik Ti zhruba vypije? Jestli nemáš váhu doma, tak se domluv s doktorkou a stav se tam.
Oni prckové v noci spolupracují o něco lépe než přes den co se týká kojení.
Stoličku má jakou?
co se týče té Calmy, tak ona napodobuje prsní bradavku, ale to asi víš. Nicméně prcek se musí chvilku snažit a tenprve potom se mlíčko spustí, prostě jako u prsa. Nejdřív musí tu savičku jakoby změkčit, nevím jak to popsat. Když jsem s ní poprvé dokrmovala Kubíka, tak se na to teda taky vůbec netvářil (línej chlap no… :mrgreen: ). Takže jsem mu dala do pusiny prst, začal tahat, tak jsem vyměnila za lahvičku a šlo to. Takhle jsme to praktikovali cca 3-4dny a od té doby už to s ní umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
10.3.11 21:06

Vahy pujcene mam, uz od porodnice, odchazely jsme s dokrmem Nutrilonem, protoze laktace nastoupila pozdeji. Vazila jsem pred a po kazdym kojeni dost dlouho, uz to bylo stresujici. Pak jsem prestala a vazila jsem obcas, abych videla, ze vaha jde plus minus nahoru, coz bylo optimalni. Ted se mi k tomu jenom nechce nejak vracet, uz jsem z toho byla fakt trochu na nervy:-(
Ona dcera opravdu vypada, ze to co vypije ji vlastne staci, hlady nikdy nebreci. Problem jsou jen ty mensi prirustky. Tedy ted, posledni tyden od toho ockovani. Pred nim pribrala za dva tydny 380g. Dva tydny predtim ale zase jen 220g. Stolice je klasicka, michany vajicka nekolikrat denne. Pomocenych plinek ma taky dost, vesela je taky. Asi kdybych dokazala prijmout, ze to cvalik nikdy nebude a ze bude pribirat nepravidelne tak by se mi ulevilo.
S tou Calmou je to zajimavy, jeste to s ni parkrat zkusim, vzdycky mi prislo, ze to diteti preci jen musi trochu trvat nez si na to zvykne. Zacit s tim prstem je dobry napad, zkusim to. Dekuju za radu:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
10.3.11 22:04

Lucko, no máš pradu časté vážení stresuje jak maminu tak mimčo, sama jsem toho důkazem. Já právě myslela jen náhodně a zas váhu položit na dno skříně :wink:
Tak jestli to je jak píšeš, tak bych to neřešila. Asi to bude nejedlík, sama jsi psala, že jako malá jsi nebylá jiná, tak je prostě po Tobě. Každé dítě není tabulkové, důležité je aby byla spokojená, což píšeš, že je :palec:
Maximálně bych zkusila mrknout na tu teplotu dokrmu a jinak bych to nechala. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
11.3.11 08:09

V noci ji pekne, urcite to musi byt okolo 100ml, pres den trochu min. Snazim se ted odstrikavat, aby toho mlika bylo pres den vic. Koupila jsem taky kapky Bio Gaia, melo by ji to zlepsit zazivani po tom ockovani Rotaviry, tak uvidime. Hezky den Vam preji:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
11.3.11 08:59

Naše malá (3. měsíce též), je dokrmovaná už od porodnice, a stále přibírá na dolní hranici. Ale je veselá, sosá pěkně, vypije dost i UM, tak už to moc neřeším. Dost kadila, dřív skoro při každým krmení něco vypustila, v poslední době se to celkem upravilo, tak třeba přibere víc. Dokrmu bych se ráda zbavila, už teď ho nedávám pořád a snažím se častěji kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
11.3.11 10:18

Kdyz nase dcera zacala min kadit, tak prave konecne trochu vic pribrala. Tak to si myslim, ze taky budete ted vic pribirat. Jinak doporucuju odsavacku Swing of Medely, neverila bych, kolik mlika odsaju, kdyz uz si myslim, ze tam nic neni. Puvodne jsem mela elektrickou od Aventu, ale s tou mi to vubec neslo. Kdyz by jsi hodne odsala, muzes ji to davat misto UM:-) a hlavne zvysis laktaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
11.3.11 15:10

Swing mám a moc se mi nedaří odsát nějaké velké množství. Ale když si zmáčknu bradavku, mlíko furt teče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
11.3.11 16:21

Ja u te odsavacky vzdycky pridavam hodne na sile pomoci toho tlacitka plus, s bolestivosti bradavek nastesti problem nemam takze to jde. Delam to tak, ze necham nejdriv ten program na stimulaci bradavky probehnout cely i kdyz vidim, ze mliko uz trochu tece a pak nejakou dobu necham to vlastni odsavani. Pak to cele vypnu a jedu znova na tom samem prsu. Takhle asi tak trikrat za sebou, potom druhe prso a pak zase to prvni a porad dokola. Psala jsem jeste do jine diskuse odkaz na tyhle kapky, ktere maji podporovat laktaci.
http://www.motherlove.com/
Ja jsem je koupila od tehle firmy
http://www.breastfeedingheaven.co.uk/
Uzivala jsem je nejakou dobu, ne ale moc dlouho abych mohla ucinnost uplne potvrdit. Ze trochu funguji mi ale prislo, to urcite. Tak treba by Ti to mohlo pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová