Kojení a pítko? Čím začít?

Anonymní
9.3.11 13:39

Kojení a pítko? Nebo čím začít?

Ahoj maminy,

chtěla bych se zeptat. Prcka stále kojím, je nám půl roku a začínáme s příkrmy a chci se zeptat, jak jste začali zavádět čaje apod. respektive z čeho dávat pít nebo, kdybych musela přejít na UM, učit už z pítka?? Od kdy se vlastně učí děti z pítka?? Děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
9.3.11 13:42

Dávala jsem flašku, bylo to pro něj nejjednodušší. A zaváděla jsem mu vodu :wink: Velice dlouho si vystačil jen s vodou, která je všude dostupná, čajík teď dávám, když má nepicí období, tak aby měl jako zvláštnost, zabírá to.

(akorát nechápu, proč proboha anonymně, nevidím citlivý ani intimní charakter :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
9.3.11 13:46

taky koukam…
a hlavne tohle tema me taky zajima, je to ted pro me aktualni :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
9.3.11 13:55

Taky jsem dala flašku,zaváděla jsem čaj,ale až déle,tak v 8-mi měsících.Teď mu dávám pro změnu vodu,čaj nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1705
9.3.11 13:55

Jů já se přidávám, snad se ozvou maminy se zkušenostmi, taky o tom poslední dobou přemýšlím, mám doma pítko od Nuku, tak jsem si říkala, od kdy se vlastně učí na ně mimi jestli už zkusit nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
9.3.11 14:07

to me taky zajima. chci ho naucit na vodu ,ale taky jsem premyslela z ceho. koukala uz i na nejaky ty ucici hrnecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
9.3.11 14:09

U obou kluku jsem plne kojila do pul roku a s postupnymi prikrmovanim jsem dala rovnou pitko.Ani jeden s tim nemel problem.(samozrejme moc ze zacatku nepili,ale to neva,pac byli porad kojeni,takze to bylo spis jen na takove seznameni..Mladsi ted bude mit osm mesicu a z hrnecku pije vodu ukazkove)
Flasku uz jsem v pul roku zavadet nechtela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
9.3.11 14:20

Ahoj, u obou holčiček jsem dávala rovnou hrneček s pítkem, jakmile jsme začali s příkrmy. Druhé holčičce jsem zkoušela flašku dát, ale prostě z toho dudla pít nechce. :wink: Takže už jí to nenutím a dávám rovnou pítko (osvědčilo se mi měkké pítko, „placatého“ tvaru, hrneček s uchy, lépe se dcerce drží - momentálně máme avent). K pití jí dávám vodu, občas fenykl.čajík a ráda má i vývar ze zeleninky. Moc toho zatím nevypije, spíš to ožužlává. Když potřebuji, aby se napila, dávám jí to po lžičkách, jinak ještě často kojím. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
9.3.11 14:24

Ha..aktualni tema :-D taky chci zavest caj,ale malej neymi ani z flasky ani z pitka-kouse to jak hracku..tak nevim..a to uz to nejaky caz zkousime. Pak mu dam trochu po lzickach..mate nekdo radu,hak na to :-D?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
9.3.11 14:25

Na pítko učím až v roce. Ale zatím nám to moc nejde. Takže na čaj: barevnou flaštičku ze sady z pítka a na to dudlík - vše se dá bezvadně kombinovat,
a na mlíčko používám normální flašky s dudlíkem.

Už 5.rokem používám Avent a jsem naprosto spokojená. Nejenže mají nejlepší materiál lahviček, který neškodí zdraví po zahřátí - neobsahuje Bisphenol A !!!!, mají bezvadné dudlíky, ale taky se i lahvičky, pítka a dudlíky bezvadně kombinují :palec: .

Jsou tady teď diskuze, že Avent teče. Podle mě je to blbost. Mají patentované uzávěry, které si vážně chválím, ale musí se dobře zavřít, pítka zacvaknout ! Pokud Avent někomu teče a vše dělá správně, měl by to jít reklamovat. Jenže to tady nikdo neudělal, i když jsem se na jiné diskuzi ptala. Řekla bych, že jsou to spíš stejné maminky, které vždycky nadávají na něco, co je dražší a sami to nepoužívají (Avent, Pampers, Nutrilon… )

Ať si každá maminka najde tu svou značku ! :palec: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.3.11 14:30
lumáťa píše:

Jsou tady teď diskuze, že Avent teče. Podle mě je to blbost. Mají patentované uzávěry, které si vážně chválím, ale musí se dobře zavřít, pítka zacvaknout ! Pokud Avent někomu teče a vše dělá správně, měl by to jít reklamovat. Jenže to tady nikdo neudělal, i když jsem se na jiné diskuzi ptala. Řekla bych, že jsou to spíš stejné maminky, které vždycky nadávají na něco, co je dražší a sami to nepoužívají (Avent, Pampers, Nutrilon… )

:roll: Lumáťo, věřím, že máš doma paragon od každýho dudlíku, který jsi kdy koupila… Určitě se někdy bude hodit :-?
Jestli si myslíš, že do diskuze přispěla banda maminek s iq houpacího koně, že neumí zašroubovat uzávěr, tvoje věc, ale nech si to pro sebe.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
9.3.11 14:39
Gladys píše:
lumáťa píše:

:roll: Lumáťo, věřím, že máš doma paragon od každýho dudlíku, který jsi kdy koupila… Určitě se někdy bude hodit :-?
Jestli si myslíš, že do diskuze přispěla banda maminek s iq houpacího koně, že neumí zašroubovat uzávěr, tvoje věc, ale nech si to pro sebe.

No jo, podobné reakce jsou tu jak na běžícím pásu… netolerantnost k druhým a jiným názorům, až řekla bych nenávist…viz. ostatní diskuze, ale těmito vlastnostmi já neoplývám. Účtenky si schovávám nejen já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
9.3.11 14:40

Zacla bych z toho, co prcek vezme :lol: Nase mala se odstavila v 8 mesicich a vzala mi pouze flasky Canpol Babies s ortodontickym dudlikem - mimochodem jedny z nejlevnejsich. Takze se slavnym Aventem se muzu jit vycpat a ze jsem si ho nakoupila :mrgreen: A vyzkousela jsem jeste asi 3 dalsi renomovane znacky :roll:
Jenom takove voditko - dudlikove deti nejlepe vezmou lahvicku s tvarem pripominajicim jejich dudlik :wink:
Jo a na hrnicek s pitkem jsem ucila prubezne. Ted to mame tak, ze z hrnicka pije vodu - cajik a z flasky s dudlikem UM :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
9.3.11 15:27

Já začala asi kolem 8m, tedy vlastně dcera začala, pila z PET jako já :lol: Tak jsem zkusila PET láhev se sportovním uzávěrem. Pila z toho. Pak jsem zkusila MAM netekoucí hrníček, pila z toho, ale po měsíci začal téct :zed: (Snad mi lumaťa nenapíše, že je to rukama :roll:)
Teď pije z netekoucího hrnečku z DM drogerie, ten neteče :)
Pokud plánuješ dál kojit, klasickou kojeneckou flašku bych nezaváděla. Vyber si nějaký učicí hrníček a zkus to s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
9.3.11 18:08
Any píše:
U obou kluku jsem plne kojila do pul roku a s postupnymi prikrmovanim jsem dala rovnou pitko.Ani jeden s tim nemel problem.(samozrejme moc ze zacatku nepili,ale to neva,pac byli porad kojeni,takze to bylo spis jen na takove seznameni..Mladsi ted bude mit osm mesicu a z hrnecku pije vodu ukazkove)
Flasku uz jsem v pul roku zavadet nechtela..

Taky nám bude půl roku a ani já nechci už malou učit na flašku,když jí doteď odmítí,taky to budem řešit pítkem

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová