Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dávala jsem flašku, bylo to pro něj nejjednodušší. A zaváděla jsem mu vodu
Velice dlouho si vystačil jen s vodou, která je všude dostupná, čajík teď dávám, když má nepicí období, tak aby měl jako zvláštnost, zabírá to.
(akorát nechápu, proč proboha anonymně, nevidím citlivý ani intimní charakter
)
taky koukam…
a hlavne tohle tema me taky zajima, je to ted pro me aktualni ![]()
Taky jsem dala flašku,zaváděla jsem čaj,ale až déle,tak v 8-mi měsících.Teď mu dávám pro změnu vodu,čaj nechce.
Jů já se přidávám, snad se ozvou maminy se zkušenostmi, taky o tom poslední dobou přemýšlím, mám doma pítko od Nuku, tak jsem si říkala, od kdy se vlastně učí na ně mimi jestli už zkusit nebo ne…
to me taky zajima. chci ho naucit na vodu ,ale taky jsem premyslela z ceho. koukala uz i na nejaky ty ucici hrnecky.
U obou kluku jsem plne kojila do pul roku a s postupnymi prikrmovanim jsem dala rovnou pitko.Ani jeden s tim nemel problem.(samozrejme moc ze zacatku nepili,ale to neva,pac byli porad kojeni,takze to bylo spis jen na takove seznameni..Mladsi ted bude mit osm mesicu a z hrnecku pije vodu ukazkove)
Flasku uz jsem v pul roku zavadet nechtela..
Ahoj, u obou holčiček jsem dávala rovnou hrneček s pítkem, jakmile jsme začali s příkrmy. Druhé holčičce jsem zkoušela flašku dát, ale prostě z toho dudla pít nechce.
Takže už jí to nenutím a dávám rovnou pítko (osvědčilo se mi měkké pítko, „placatého“ tvaru, hrneček s uchy, lépe se dcerce drží - momentálně máme avent). K pití jí dávám vodu, občas fenykl.čajík a ráda má i vývar ze zeleninky. Moc toho zatím nevypije, spíš to ožužlává. Když potřebuji, aby se napila, dávám jí to po lžičkách, jinak ještě často kojím. ![]()
Ha..aktualni tema
taky chci zavest caj,ale malej neymi ani z flasky ani z pitka-kouse to jak hracku..tak nevim..a to uz to nejaky caz zkousime. Pak mu dam trochu po lzickach..mate nekdo radu,hak na to
?
Na pítko učím až v roce. Ale zatím nám to moc nejde. Takže na čaj: barevnou flaštičku ze sady z pítka a na to dudlík - vše se dá bezvadně kombinovat,
a na mlíčko používám normální flašky s dudlíkem.
Už 5.rokem používám Avent a jsem naprosto spokojená. Nejenže mají nejlepší materiál lahviček, který neškodí zdraví po zahřátí - neobsahuje Bisphenol A !!!!, mají bezvadné dudlíky, ale taky se i lahvičky, pítka a dudlíky bezvadně kombinují
.
Jsou tady teď diskuze, že Avent teče. Podle mě je to blbost. Mají patentované uzávěry, které si vážně chválím, ale musí se dobře zavřít, pítka zacvaknout ! Pokud Avent někomu teče a vše dělá správně, měl by to jít reklamovat. Jenže to tady nikdo neudělal, i když jsem se na jiné diskuzi ptala. Řekla bych, že jsou to spíš stejné maminky, které vždycky nadávají na něco, co je dražší a sami to nepoužívají (Avent, Pampers, Nutrilon… )
Ať si každá maminka najde tu svou značku !
![]()
lumáťa píše:Jsou tady teď diskuze, že Avent teče. Podle mě je to blbost. Mají patentované uzávěry, které si vážně chválím, ale musí se dobře zavřít, pítka zacvaknout ! Pokud Avent někomu teče a vše dělá správně, měl by to jít reklamovat. Jenže to tady nikdo neudělal, i když jsem se na jiné diskuzi ptala. Řekla bych, že jsou to spíš stejné maminky, které vždycky nadávají na něco, co je dražší a sami to nepoužívají (Avent, Pampers, Nutrilon… )
Gladys píše:lumáťa píše:Jsou tady teď diskuze, že Avent teče. Podle mě je to blbost. Mají patentované uzávěry, které si vážně chválím, ale musí se dobře zavřít, pítka zacvaknout ! Pokud Avent někomu teče a vše dělá správně, měl by to jít reklamovat. Jenže to tady nikdo neudělal, i když jsem se na jiné diskuzi ptala. Řekla bych, že jsou to spíš stejné maminky, které vždycky nadávají na něco, co je dražší a sami to nepoužívají (Avent, Pampers, Nutrilon… )
Lumáťo, věřím, že máš doma paragon od každýho dudlíku, který jsi kdy koupila… Určitě se někdy bude hodit
Jestli si myslíš, že do diskuze přispěla banda maminek s iq houpacího koně, že neumí zašroubovat uzávěr, tvoje věc, ale nech si to pro sebe.
No jo, podobné reakce jsou tu jak na běžícím pásu… netolerantnost k druhým a jiným názorům, až řekla bych nenávist…viz. ostatní diskuze, ale těmito vlastnostmi já neoplývám. Účtenky si schovávám nejen já.
Zacla bych z toho, co prcek vezme
Nase mala se odstavila v 8 mesicich a vzala mi pouze flasky Canpol Babies s ortodontickym dudlikem - mimochodem jedny z nejlevnejsich. Takze se slavnym Aventem se muzu jit vycpat a ze jsem si ho nakoupila
A vyzkousela jsem jeste asi 3 dalsi renomovane znacky ![]()
Jenom takove voditko - dudlikove deti nejlepe vezmou lahvicku s tvarem pripominajicim jejich dudlik ![]()
Jo a na hrnicek s pitkem jsem ucila prubezne. Ted to mame tak, ze z hrnicka pije vodu - cajik a z flasky s dudlikem UM ![]()
Já začala asi kolem 8m, tedy vlastně dcera začala, pila z PET jako já
Tak jsem zkusila PET láhev se sportovním uzávěrem. Pila z toho. Pak jsem zkusila MAM netekoucí hrníček, pila z toho, ale po měsíci začal téct
(Snad mi lumaťa nenapíše, že je to rukama
)
Teď pije z netekoucího hrnečku z DM drogerie, ten neteče ![]()
Pokud plánuješ dál kojit, klasickou kojeneckou flašku bych nezaváděla. Vyber si nějaký učicí hrníček a zkus to s ním.
Any píše:
U obou kluku jsem plne kojila do pul roku a s postupnymi prikrmovanim jsem dala rovnou pitko.Ani jeden s tim nemel problem.(samozrejme moc ze zacatku nepili,ale to neva,pac byli porad kojeni,takze to bylo spis jen na takove seznameni..Mladsi ted bude mit osm mesicu a z hrnecku pije vodu ukazkove)
Flasku uz jsem v pul roku zavadet nechtela..
Taky nám bude půl roku a ani já nechci už malou učit na flašku,když jí doteď odmítí,taky to budem řešit pítkem
Ahoj maminy,
chtěla bych se zeptat. Prcka stále kojím, je nám půl roku a začínáme s příkrmy a chci se zeptat, jak jste začali zavádět čaje apod. respektive z čeho dávat pít nebo, kdybych musela přejít na UM, učit už z pítka?? Od kdy se vlastně učí děti z pítka?? Děkuji moc.