Noční buzení na kojení

1477
8.3.11 10:03

Noční buzení na kojení

Ahoj holky :mavam: mám dotaz, uz týden dávám Vaškovi 7m na noc kaši cca 150ml. Ale pořád se mi budí 4-6 za noc a z toho se napije tak 1-2. myslím že hlad nemá a chtela bych s kojením přestat, jak na to? zkousela jsem ho oblbovat cajem, dudlikem, chovat ale proste kdyz nedostane prso tak rve jak tur… díky za rady.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1187
8.3.11 10:14

právě přestáváme s nočním kojením (s kojením úplně), dceři je 11m., a bez pláče se to asi neobejde. Vstanu k ní a pohladím jí v postýlce řeknu jí ať nepláče a spinká a odejdu a v pravidelných intervalech k ní chodím zpátky, zkusím nabídnout pití (to samozřejmě nechce). Po třeba hodinovém poplakávání to vzdá a usne. Pak se probudí znovu okolo půl čtvrté ráno a to je horší, to řve jak ďas, takže ji vyndám z postýlky a chovám ji až zabere (netrvá to dlouho), pak když už jsem si jistá,ž e spinká, tak jí dám zas do postýlky. A spím v jiné místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
8.3.11 10:29

Ahojky,
já jsem první dceru odstavila ve 13-ti měsících. Zkoušela jsem jí nedát prso, ale nešlo to, moc plakala a mně jí bylo moc líto. Dala jsem ji na noc k mojí mamce a takto jsem přestala kojit a obešlo se to bez pláče.
Plánuju odstavit i druhou dceru a asi to udělám stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
8.3.11 10:39

A není ještě moc malý? Budí se asi spíš aby se ujistil, že maminka je blízko. My máme 6m a některé noci jsou horor, ale že bych ho zatím v noci nechala plakat a odnaučovala ho buzení si neumím představit, počítám s tím taky až tak kolem roku, do té doby to hodlám snášet 8-o

Docela by mě zajímalo, zda je nějaká maminka, které pomohlo večerní podávání kašiček k nočnímu spánku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
8.3.11 10:43
Crispina píše:
A není ještě moc malý? Budí se asi spíš aby se ujistil, že maminka je blízko. My máme 6m a některé noci jsou horor, ale že bych ho zatím v noci nechala plakat a odnaučovala ho buzení si neumím představit, počítám s tím taky až tak kolem roku, do té doby to hodlám snášet 8-oDocela by mě zajímalo, zda je nějaká maminka, které pomohlo večerní podávání kašiček k nočnímu spánku :-)

U nás kaše taky nezabírala. Myslím si, že se budila jen ze zvyku a potřebovala maminku. U nás jsou lepší noci až poslední týden, jinak vstávání po dvou hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
8.3.11 10:50
Crispina píše:
A není ještě moc malý? Budí se asi spíš aby se ujistil, že maminka je blízko. My máme 6m a některé noci jsou horor, ale že bych ho zatím v noci nechala plakat a odnaučovala ho buzení si neumím představit, počítám s tím taky až tak kolem roku, do té doby to hodlám snášet 8-oDocela by mě zajímalo, zda je nějaká maminka, které pomohlo večerní podávání kašiček k nočnímu spánku :-)

nejde o to ze kase by byla uspávadlo, ale o to ze si muzu být aspon trosku jistejsi ze je najedeny a nema hlad, u kojeni jsem si jista nebyla kdyz mi po pul minute u prsa usnul… jinak postylku mam asi 2m od nasí postele, a nebaví me co 2 hodky vstávat- vubec v noci nezaberu a spim tak 4 hod denne, kdyz je muz doma tak 6…chtela bych s nocnim kojenim fakt seknout myslim ze by se prte vyspalo taky lip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
8.3.11 10:57

U nás zabralo až ukončení kojení a přechod na UM. Jinak se malá budila celkem často…nemá dudlík, tak prso bylo i uspávadlo. Teď dostane UM před spaním a pak ráno mezi 4-5h. Jinak spinká bez buzení.

Jo a kaše u nás taky nijak nezkrátily interval nočního buzení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
8.3.11 11:05

já myslím, že na celonoční spaní je ještě moc malý (je pravda, že někteří prcci spí prakticky od narození skoro celou noc, ale to nebude Váš případ, většinou to tak mají mimča na UM, kojení se obvykle budí častěji)
asi tě nepotěším, ale z mé zkušenosti (2 děti, obě kojené cca 15 měs.) zůstává noční kojení to poslední, tzn. že bez problémů odbouráš kojení přes den, ale mimi se v noci stejně budí, my jsme to tak měli u obou, přes den jsme vůbec nekojili, kojili jsme na noc a pak v noci po třech hodinách a fakt až do konce, řešila jsem to i s pediatričkou, která je laktační poradkyně a v podstatě mi to potvrdila, že děti, které jsou kojené se budí až do úplného odbourání kojení
je to na tobě, jestli chceš dál kojit, tak ti asi nezbude než vydržet, já vím, je to strašně úmorný, když člověk přes noc pořád vstává :-(
nevím, jestli se třeba nebudí i proto, že má po té kaši žízeň, zkus dát kaši večer a potom ještě jako následné jídlo (třeba za hodinu, dvě těsně před tím, než půjde spát) ještě nakojit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
8.3.11 11:27

Ahoj,

tak u mně to bylo podobné. Asi v osmi měsících už se to tak vystupňovalo, že chtěla malá pít skoro co hodinu. Už jsem byla hodně vyčerpaná a tak jsem se rozhodla přestat s nočním kojením. Taky jsem se poradila s MUDr. a ta mně ujistila, že už nepotřebuje jídlo v noci.
Určili jsme si teda na tu akci víkend, aby byl i manžel doma a mohli se pak vyspat na „střídačku“ přes den. Trvalo nám to celkem tři noci. Byli jsme, jako husíté po válce.....nevyspaní a vyčerpaní…ale úspěch se dostavil a čtvrtou noc už malá prospala celou.
Dělali jsme to tak, že jsme jí vždy, když plakala zašli pohladit uložit znova do její spací polohy (na bok), dala jsem dudlík a řekla, že jsme u ní a máme jí rádi. Z postylky jsem jí vůbec nevyndávala. Určili jsme si určité časové intervaly, kdy jsme už za malou šli. Druhou noc už se budila méně a její pláč byl také kratší.Třetí noc už se vzbudila jenom jednou.
Samozřejmě každému mimi to může trvat jinou dobu.

Jo a narazila jsem nedávno na knihu s názvem: Dětský spánek v otázkách a odpovědích …autoři Jennifer Waldburgerová-Jill Spivacková. Je to super kniha a je tam skvěle popsané, jak zvládnout dětský spánek.Aniž bychom jí tehdá četli, tak jsme použili stejný postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
8.3.11 11:27

Noční kojeni

Naši dceři bude šest měsíců a dáváme na noc také kaši, ale ne moc tak 70 a ještě dokojím. Mám totiž subjektivní pocit, že když dám jenom kaši, bude mít ještě žízeň. Večeří v šest jde spát v sedm a nejdéle v jedenáct je už zase také vzhůru, pak v jednu a pak ve tři. Postýlku mám u postele, takže v noci nevstávám, jen pro ni hrábnu a dám si ji na kojení v leže. Většinou pak usneme obě. Možná je to špatně, ale relativně se vyspíme. Jinak jsem byla mile překvapena, když malá spala někde jinde a ne s náma, prostě sama v klidu. To vydrží spát mnohem déle. Moc se těším, až se přestěhujeme, bude mít vlastní pokoj a klid a dáme k ní na noc chůvičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
8.3.11 11:41

tak mi dáváme kasi kolem 6hod, v sedum nakojim a u toho vetsinou usne. taky dávám pri jídle (kaši) napít čaje, takze se opravdu nebojim ze by sel spat ziznivej :-) za 14dni se stehujeme do novyho bytu kde bude spat uz ve svym pokoji a tak jsem ho chtela to nocni buzeni odnaucit at si nevyřve plice nez se ta k nemu doplazim :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
8.3.11 11:50

Noční kojení

Plíce si určitě nevyřve :-D Všichni většinou píšou, jak v noci poctivě dítě chlácholí a kojí, aby spinkalo a já dostávám rady od starších, nech ji vyřvat, samo pokud víš, že je najedena a v suchym a co nejdříve s ní do vlastního pokoje. Ostatně, pokud mám dítě u sebe v ložnici, tak ho nemůžu nechat plakat, to se nevyspíme nikdo. Dneska si malá chtěla ve tři ráno povídat, tak jsme jí šouply do domácího kočárku a odvezli vedle do místnosti a ona tam usnula. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
8.3.11 11:59

taky myslím, že občas není na škodu nachat trochu vybrečet, oni jsou ti malí mazaní a ví jak na nás :wink:
ono možná to stěhování do pokojíčku právě pomůže, pokud bude najedený, suchý, tak bych ho nechala chvilku pobrečet, ono je to na nervy, ale jdou přece zavřít dveře (ať nejsem za krkavčí matku: nemyslím dlouho, ale občas pomůže i pět minut a naši draci se někdy tak unavili, že sami usnuli - ti co vstávají už třeba rok několikrát za noc, pochopí)
zkus se taky dospávat přes den, když malý spí, jestli teda máš možnost, mě docela pomohlo schrupnout si s malýma třeba hodinku po obědě a ta noc se pak dala přežít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
8.3.11 12:08

me se libi jak tady pisete ze malou/malyho pohladíte a reknete ze ho máte rádi… :mrgreen: to jse zkousela taky ale je to stejny jako bych tam nebyla.. vubec si me pres ten pláč nevsimne a rve vesele dál.. po obede chodíme pravidelne hodinku, dve na prochazky.. hmm hmmm tak jsem nic nezjistila… :lol: zkusíme to po stehování a uvidíme, taky nechci aby se mi prestalo tvořit MM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
8.3.11 12:09

a možná taky zkusit dát spát později, ono záleží jaký máte režim přes celý den, ale já jsem se snažila aby měli pravidelný režim, odpoledne spali v tomhle věku naposled tak mezi třetí a pátou, a pak jsme se je snažili udržet vzhůru alespoň do osmi, půl deváté
je jasné, že když v sedm usne, musí být logicky kolem desáté, jedenácté vzhůru na jídlo
ono je lepší si to mimi trošku přizpůsobit sobě, pokud jdeš spát taky v sedm, tak je to v poho, horší když třeba v 10 a máš malého už v 11 vzhůru na jídlo, já vždycky jásala, když se poprvé vzbudili až po půlnoci, to už bylo jasné, že do rána to bude už jenom jednou a to nějak přežiju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová