Kojení a pítko? Čím začít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
707
9.3.11 18:09

my jsme začali s pítkem od Aventu hned jak malej začal jíst příkrmy, takže nějak v 6 měsících a neměl s tím problém. A dáváme pořád jen vodu (teď 11 měs.), chutná mu a myslím, že čaj by nic navíc nepřinesl, tak kdyžtak až bude starší, aby měl větší výběr:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
9.3.11 18:56

a davate pit kojeneckou vodu nebo jakou??
na ty pitka od aventu jsem dneska koukala v lekarne :think: ja teda mam maly lahvicky na krmeni do kterych jsem odstrikavala a s tema teda spokojenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
9.3.11 20:00

Já zkoušela rovnou hrníček s pítkem, zkouším jich několik, až si vybere. Malý teď nejraději pije tedy zatím ze lžičky. Ale u dcery jsem to nějak neřešila, dávala jsem jí napít, ona si třeba jen cucla a pak žužlala, až jednou začala normálně pít. :potlesk:
Jinak my dáváme převařenou vodu z kohoutku, ale třeba u našich jim voda nechutná, tak jsme dávali převařenou kojeneckou a známá nám doporučila Dobrou vodu neperlivou a že se prý ani převařovat nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
9.3.11 20:38

my dáváme převařenou kojeneckou, teď většinou taky právě tu Dobrou vodu. A jinak mlíko pije z klasický lahve s dudlíkem a vůbec nevadí kombinace s pítkem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
9.3.11 21:59

ja davam filtrovanou lehce prevarenou vodu,ale asi uz brzo ji prevarovat uz nebudu a budu lit rovnou..jinak u toho pitka jsem s prvnim prikrmem zacala tak,ze jsem vytahla tu tesnici membranu(co dela hrnecek nekapajicim)a takhle mu to po jidle nalila do pusinky.Kdyz byl pak na zemi,dala jsem mu to uz s membranou a on si to pitko tak pokusoval,pak treba vyjimecne potahl..no a netrvalo dlouho a uz tahal jen s membranou i po jidle :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
990
9.3.11 22:20

My jsme taky přešli rovnou na pítko (pro děti od 6 měsíců Avent) a pije z toho dodnes. Ondra byl plně kojený do 6 měsíců a dál jsem ho kojila do 16 měsíců, dudlíkový lahvičky nechtěl vůbec. Pítko taky chvilku trvalo, ale nakonec bez problémů a jak říkám to měkké pítko máme ještě dnes (pořád jedno a to samé, také nám avent neteče a hezky se kombinuje), dávám mu pít hlavně vodu a neslazené ovocné čaje. U někoho to chce čas (nám to trvalo cca 3 měsíce, než začal docela obstojně pít), ale teď pije denně cca 1,5 l. Vodu jsem dávala kojeneckou jen chvíli, pak jsem začala převařovat obyč z kohoutku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
9.3.11 22:28

Akorát ho učím na flašku…už se chytil, z toho mi pije Sunar…

ale zíroveň po příkrmu mu na chvíli dám hrneček s pítkem, aby si to zkoušel, už ví, ja to dát do pusy a občas si upije…má tam ůřevařenou vodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
10.3.11 15:59

holky tak u nas meli akci na kouzelnej hrnecek od aventu tak jsem koupila 200ml od 6 mes. malej je jen kojenej myslite, ze mi ji vezme? zacali jsme uz s prikrmy. a staci ho napoprve umyt v horké vodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
10.3.11 22:43
lovelytelle píše:
holky tak u nas meli akci na kouzelnej hrnecek od aventu tak jsem koupila 200ml od 6 mes. malej je jen kojenej myslite, ze mi ji vezme? zacali jsme uz s prikrmy. a staci ho napoprve umyt v horké vodě?

Poprvé bych vyvařila nebo sterizilovala…

A zkus to mu ho dát…zatím jen na hraní…dej mu do toho trochu nějakýho pití ( dávám vodu )…
jak jsem psala..už ho učím na flašku a zároveň mu dávám hrneček..a občas se mu podaří, že z toho něco vypije… ..teaké byl jen kojen do 6.ti měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
11.3.11 10:37

lenka: jasny tak ja ji vyvarim. chci ho taky naucit jen na vodu, tak mu do toho dam trochu vody a uvidime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
11.3.11 10:51
lovelytelle píše:
holky tak u nas meli akci na kouzelnej hrnecek od aventu tak jsem koupila 200ml od 6 mes. malej je jen kojenej myslite, ze mi ji vezme? zacali jsme uz s prikrmy. a staci ho napoprve umyt v horké vodě?

Love-urcite vyvar.A myslim,ze vezme.Nemysli ale,ze hned na poprve,jak uz jsem psala,nechala jsem oba kluky si pitko kousat,ale po prikrmu,jsem vzdy vytahla tu membranku a dala napit takhle(takze z toho byl normalne tekouci hrnecek),pak zas membranu vratila.Za chvili to deti pochopily..
U starsiho jsem pak mela tenhle hrnecek(samo jiny kus)i na mleko,u kojeneho ditka se mi pak uz zavadet flaska nechtela,u druheho to chystam zrovna tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
11.3.11 10:56

any: ja to dneska zkusim a dam mu napit teda bez te membrany a pak mu to dam na hrani. bylo by fajn, kdyby se to naucil. nechci ho ucit na flasku to mi prijde uz zbytecny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
13.3.11 23:48
lovelytelle píše:
lenka: jasny tak ja ji vyvarim. chci ho taky naucit jen na vodu, tak mu do toho dam trochu vody a uvidime :)

tak včera už to pochopil,jak se z toho pije…dávám do toho čajík, vždy po příkrmu a něco už vypije sám…i když to hlavně kousá… :mrgreen:

a hrneček mám Nuby z DMka a tam žádná membrána vyndat nejde :-( …ale je to dobrý nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
14.3.11 10:37

lenka: no ja nevim kde je ta membrana aby se mohla vyndat, poradne jsem do toho nekoukala. ja mu tedka davam vodu po lzickach. zkusim mu to dat zas na hrani, aby se to naucil. ten je prej dobrej z DMka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
14.3.11 10:57

love-membrana je takove pruhledne kolecko zevnitr te nasosky,normal vydelavaci..mam taky avent.Ale na ty dm hrnicky jsem slysela jen samou chvalu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová