Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím všechny, chtěla jsem se zeptat, malá pije od začátku BEBA, teď jí bude 14 m+síců a zatím jsme dávali BEBA 3, ale přemýšlím, že přejdeme na Nestlé Junuior Bifidus, které je od roka. Dáváte někdo ještě i po roce BEBA 3 nebo je lepší pejít už na Junior mléko? Mléko má ještě 2× denně cca 400 ml. Díky za zkušenosti
Dotedka
Myslim tomu starsimu
![]()
Ale u nas je to proto, ze ma Bebu 3 HA, ostatni mlika mu nedelaly dobre a spatne na ne reagoval, je alergik.. Ted uz se to hodne zlepsilo, dokonce ma 1× tydne jogurt, takze planuju domluvit se s Dr., ze bychom zacali treba Sunarem nebo tak, necim lepsim ![]()
Ale jemu ta Beba chutna, tak zatim to neresim ![]()
mojí malé je 28 měs a dávám jí trojku pořád nic jiného nechce tak to neřeším hlavně,že nějaké mléko chce.
Na beba 3 jsme byli do dvou let, pak jsem pomalu zacla davat bio mliko, nejprve ji nechutnalo, tak jsem vzdycky do toho mlika pridala jeste odmerku beby, pro srovnani chute a cca do 14 dnu presla v pohode na bio mliko. A mliko pije jeste i tedka 2,5 roku 3× v noci po 200ml a 1× denně 200 ml - tj 800ml denně.
ahoj holky, díky za Vaše zkušenosti
, zkusím mu koupit Nestlé Junior, je fakt že se Beba 3 španě rozpouští, nwchápu, že to tak výrobce nechá, když 1 i 2 byla v pohodě. Jednou jsem koupila Beba 2 v Německu a měla stejný problém jako u nás Beba3
.
Oživuji diskuzi. Prosím, lze dávat Bebu 3 HA i ve 20 měsících? Syn nikdy jiné mléko nechtěl, ale říkám si, jestli mu to stále stačí, jestli to nemůže spíš uškodit, když má složením vyhovovat potřebám desetiměsíčních dětí. Zkoušeli jsme už v minulosti přejít na různé jiné, ale vždy po prvním ochutnání s odporem odhodil a chtěl jen Bebu.
Já myslím, že lze… My dávali do 18 měsíců a pak jsme přešli na normální mléko…
Když nechceš přecházet na jiné mléko, dej Bebu 4, je od 15 měsíce…
@Ivethea Syn už má 26 měsíců a taky neustále vyžaduje jen Bebu. Bebou 3 mu neublížíš, ale můžeš kupovat už 4. Teď jsem dokonce viděla v obchodě i 5, ale ta byla od 2let.
@Ivethea dcerka taky chce jen bebu kupovala bych podle věku normálně dál. Teď je už i beba5.
Jenže on vypije jen tu hypoalergenní a ta se dělá do trojky. Je hořká, ostatní mléka, co jsme zkoušeli, jsou nasládlá a to nechce. Takže asi lepší aspoň tu trojku, než nic, co myslíte?