Jak přestat kojit?

221
12.3.11 16:01

jak přestat kojit??

Ahoj maminky poradte jak odstavit mimi od kojení.Dceři je 12m a už si myslim že je na čase :) ale moc nevim jak na to…dneska jsem to zkusila na noc a nedala jsem jí v noci ani jednou mlíčko a jen pofnukavala tak to šlo ale ráno jsem musela jelikož by mi upadla prsa a odstříkávání mi nikdy nešlo :( tak poradte děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2667
12.3.11 16:52

Ahoj, já malého odstavila v 9 měsících z mých zdrav. důvodů takto. Nechala jsem si napsat od gynekologa prášky na zastavení laktace.Půlku jsem si vzala v pátek odpoledne a odvezla jsem malého k mojí mamce.Večer další půlka prášku a teplá sprcha na prsa + odstříkávání.V sobotu ráno další půlka prášku+ odstříkávání dle potřeby.Malého si mezi tím převzal tchán a já si dala večer poslední půlku prášku.V neděli odpoledne jsem si dojela pro malého a od té doby nekojím a ani to po mne nechtěl, nesápal se po mne, nic.
Jen noc z pátka na sobotu byla prý horší,často se budil,ale ze soboty na neděl spal 6 hod v kuse.Což jsem vůbec neznala, protože poslední 3 měsíce jsem kojila v noci v podstatě furt.Malý spal u nás v posteli a já ždy jen vystrčila prso.
Od té doby spí ve své postýlce.V 19 hod. usíná, ve 4 hod dostane 210 ml mlíčka a spí do 6.30.
jsem ráda, že jsem to takhle vyřešila, i když jsem poslouchala, jaká jsem krkavčí matka, že malého odstavím v 9. měsících.
Ať mi každej trhne nohou :pankac:
Přeju ti,ať se odstavení povede,ale myslím,že sama s malým doma to nezvládneš.Ani já bych to nezvládla a prso bych mu dala pokaždé,když ho chtěl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
12.3.11 16:54

záleží na tom kolikrát ještě kojíš, ale nejlepší je prostě postupně to omezovat a produkce MM se sama upraví:) je jasný, že právě než se to upraví, tak budeš mít prsa nalitý a poteče ti to samo, ale dlouho by to nemělo trvat. Takže pokud kojíš například 4× denně, tak to sniž nejdřív na 3×,pár dní vydrž, pak 2× atd. A v noci malou trápit nemusíš:) dej jí UM. My jsme přestali s kojením tak nějak přirozeně, tím jak malej začal jíst čím dál víc normálního jídla, tak už vlastně na to kojení ani nezbýval prostor, byl by moc přejedenej 8-) teď je mu 11 měsíců a v noci se ještě pořád vždycky jednou na pití vzbudí, ale už od 9 měsíce dostává i v noci UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
12.3.11 18:35

ja odstavovala proste postupne…zacinala sem teda pres den…treba odpo sem vynechala…pak sem vynechavala vic a vic…no behem mesice se to podarilo…ale pak treba za tyden se mi najednou nalily prsa a musela sem to dat maly odcucnout…pac ja odstrikavat nemohla…to se stalo asi 3 x po tom co sem ji odstavila uplne a pak uz byl klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
12.3.11 19:25

Tak náš kluk se odstavil v podstatě ukázkově sám, definitivně kolem 8 měsíců. Jak začal jíst lžičkou „normální“ jídlo, hrozně se mu to líbilo a o prs už tolik nestál. Během dne si to takhle postupně omezoval - prostě si dal něco jiného a „zapomněl“ se napít ode mě. V noci k němu pár nocí vstával tatínek a nabízel mu z hrníčku obyč.vodu - na žízeň to stačilo, hlad po večeři neměl a zjistil, že na uspání holt dostane už jen dudlík. Kojení nám pak zbývalo už jen před spaním a ráno, ale jak pil málo, bylo i mlíčka míň a míň a tak si dal radši z láhve, tam to teklo dobře. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
12.3.11 21:40

Taky jsem přestávala s kojením postupně…jedno kojení jsem nahradila UM, za týden zase další kojení a moje tělo se přizpůsobilo úplně v pohodě. Neměla jsem žádné nalévání prsou, postupně se tvořilo mléka méně a méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
12.3.11 21:54

Taky jsem přestávala postupně… ve 13m, kojila jsem tou dobou dvakrát denně. Tak jsem týden kojila jen jednou denně a pak jsem se rozhodla, že už zkusím nekojit vůbec. Po dvou dnech byly prsa dost nalitý, tak jsem je ještě nakojila, ale pak už to bylo v pohodě. Ještě asi 3 týdny jsem měla divný pocit v prsou, takový divně splasklý a tvrdý zároveň, ale nic bolestivého.. a teď už josu úplně OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jitta
13.3.11 09:51

I já jsem přestala kojit na 13 měsících, malej o kojení přez den nestál vůbec, jen v noci a to se zase nehctělo mě, protože jsme byli oba nevyspalý. Tak jsem prostě prso v noci nedala, malej trochu brečel,ale už druhou noc se vzbudil jen 2× a stačila voda a spal dál. PAk teda dostal neštovice,tak jsem mu ještě asi 2× zkusila dát v noci na uklidnění, ale stále se pouštěl,tak jsem to opět zrušila,týden byl náročný,malej probrečel celý noci,ale spíš to bylo k těm neštovicím, o prso nestál, takže jsme týden vozili malýho v golfkách,aby v noci nebrečel,ale po týdnu už neštovice asi nesvědili a malej začal spát pěkně a na prso si vůbec nevzpomene :-D :-D prsa úplně v pohodě,jen 1× jsem jedno prso maličko odstříkala ve sprše :-D

• Citovat
  • Upravit
5771
13.3.11 09:53

Ahojky,
první dítě jsem kojila asi posledního pul roku večer spíše na uspávání,( kojen do 21měsíců) ano bylo to i pohodlí mojim… ale když jsme už byla těhotná po druhé, musela jsme udělat razantní krok… prostě prso nedala, obvázala si ho, tričko zasunula do kalhot - malý se vztekal, dral se ke mě, opravdu to byl boj, prořval dvě noci… nabízela jsem místo toho čaj… rpřval, já to obrečela taky, ale zvládli jsme to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
13.3.11 09:57

Opravdu vydržet a nedát… dítě za 2-3dny zapomene a nahrazovat něčím jným třeba UM nebo čajíčkama… ale pokud máte hodně mlíka tak aby se vám zastavila laktace - nevím, můj gyneokolog mi v tom pomoct nechtěl, že se to dělá jen u maminek u porodu a dát mi nci nemůže… takže jsme bojovali sami… prsa bolet asi budou, masírujte ve sprše, a odstříkavejte… nebo s ezkuste zeptat své mudr zda nebude mít lepší přístup než ten můj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ellla
13.3.11 09:57

Odstavování

Ahoj. Já odstavovala dceru, když jí bylo 13.měsíců. Začínala jsem postupně jednotlivá kojení nahrazovat juniorským mlíčkem od ukončeného jednoho roku (Nestlé Junior mléko Bifidus 1+). Nejdřív jen místo jednoho kojení denně a postupně jsem nahrazovala víc a víc kojení, až jsme byli už jen na juniorkém mlíčku a zcela bez kojení. Ale přecházeli jsme takhle několik týdnů… asi týden jsem pak ještě dávala prso večer a pak jsem teda přestala kojit úplně. Každopádně juniorský mlíčko Nestlé dávám pořád a malá je spokojená. :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.19 12:00

Zastaveni laktace

Dobry den, prosim o vase zkusenosti jak zastavit laktaci. Kojila jsem kazde 3 hodiny, ale rada bych prestala ze zdravotnich duvodu. Diteti je mesic. Poradite prirozenou metodu? Mate nekdo zkusenosti s praskama? Dekuji.

Anonym z duvodu, ze se bojim odsouzeni a jde o intimni zalezitost. Ponechat, jinak prosim o smazani.

• Citovat
  • Upravit
21091
7.7.19 12:06
@Anonymní píše:
Dobry den, prosim o vase zkusenosti jak zastavit laktaci. Kojila jsem kazde 3 hodiny, ale rada bych prestala ze zdravotnich duvodu. Diteti je mesic. Poradite prirozenou metodu? Mate nekdo zkusenosti s praskama? Dekuji.Anonym z duvodu, ze se bojim odsouzeni a jde o intimni zalezitost. Ponechat, jinak prosim o smazani.

Prostě přestaneš že dne na den a dítěti budeš nabízet Sunar…A na zastavení je potřeba oddstrikat vždy jen do úlevy. A můžeš i chladit. A jinak šalvěj a máta. Případně v lékárně koupíš homeopatika. Chvíli je to nepříjemné a bolí, ale dá se to zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lnm
490
7.7.19 12:08

@P4ja prestala jsem vcera. Odsavam kazdych cca 6 hodin do ulevy a rozmasirovavam bulky. Nevite jak dlouho trva, nez se zastavi?
Mimco basti Sunar a je v pohode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
7.7.19 12:41
@Anonymní píše:
Dobry den, prosim o vase zkusenosti jak zastavit laktaci. Kojila jsem kazde 3 hodiny, ale rada bych prestala ze zdravotnich duvodu. Diteti je mesic. Poradite prirozenou metodu? Mate nekdo zkusenosti s praskama? Dekuji.Anonym z duvodu, ze se bojim odsouzeni a jde o intimni zalezitost. Ponechat, jinak prosim o smazani.

Ja prestavala taky bez prasku, proste jsem prestala kojit… ze zacatku jsem odsavala tak 3× denne, pak za dva dny cca 1-2 a pak za chvili uz nebylo treba. Odsavala jsem jenom jak uz bylo hodne zatvrdle a trochu… za tyden jsem mela klid uplne a vracela jsem odsavacku, neboj neni to zadna veda ;)
Edit: zadne bylinky, led apod.jsem nepotrebovala, jen jsem prestala pit kojici caj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová