Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj, take mam mesicniho mimiska a kdybych ho nechala, visel by na prsu porad. Ono ne vzdy, kdyz to vypada, ze ma hlad, tak hlad opravdu ma. On jeste sam nevi, co se deje a kdyz ho neco trapi, mysli si, ze ma hlad. Kdyz ho zlobi prdiky, kdyz potrebuje krknou chova se uplne stejne, jako kdyz ma hlad.
Tak radim, nez zacnes kojit vyzkousej jestli nepotrebuje krknout, nebo se mu nelibi v pokadeny plence, boliho ho brisko a pak az to kojeni.
Ja se mu snazim pauzy mezi kojenim co nejvic prodlouzit, ale stejne vic jak 2h to nejde. Venku v kocaru vydrzi 3h. Porad si rikam, je jeste malicky, ono se to upravi. Tak snad se brzy vyspime. ![]()
Oživuju tuto diskuzy.
Máme pětiletou dcerku a příde mi, že dost jí.
Má teda 111 cm a váží 19 kg.
Ráno sní půl litrový jogurt s rohlíkem, ke sváče si dá třeba dvě přesnídávky s piškotama, pak v poledne má oběd. Včera například snědla plný talíř s pěti knedlíky a omáčkou, sváča byla dva rohlíky namazané lučinou a k věčeři snědla téměř celý štrůdl na slano-se špenátem a anglickou.
Příde mi to hodně na její věk, co myslíte, jak je to u vás se stejně starými dětmi. ![]()
Tolik nejím ani já
ale asi taky záleží jak je akční a jestli ji pravidelně.
@zorkaV píše:
Tolik nejím ani jáale asi taky záleží jak je akční a jestli ji pravidelně.
Já toho tolik taky nesnim
ani manžel skoro ![]()
Ano, jí pravidelně a ted od září i ve školce, tam teda chodí jenom dvakrát tejdně zatim. učitelka řikala, že si prý ipřidává ![]()
Akční je, má ADHD, je dost divoká, ale zase mi příde, že by kvůli tomu musela tolik jíst? Známých kluk je ještě divočejší a tolik nejí
Mě bývá kolikrát až trapně, když to někde řeknu
Nemůže se spíš jednat o nějaký zdravotní problém? Nechce se mi k doktorce a hned plašit. ![]()
@Jančakecalka a to jí takhle hodně odjakživa? nebo až teď? jestli má adhd, tak to asi spálí při pohybua do toho třeba roste, no náš malej(2 roky) tudle snědl u babi k obědu taky 5 knedlíkus omáčkou a pěknou flákotu masa k tomu a to nemá ani 11 kilo
, taky si kolikrát říkám, jestli není nějaký problém ve vstřebávání živin, že toho tolik sní a pak se 2-3× vykadí, připadá mi jako průtokáč a na váze nic nepřibyde a růst taky nic moc, už jsem si taky říkala, jestli se na to nemám optat u doktorky, ale asi uslyším jen něco jako že mám být ráda, že takhle papá
, že co by za to jiný maminky daly.
Nevím přesně o co jde, ale nebere nějaké léky? Třeba když koukneš na net, tak tam nějakou spojitost najdeš. Pokud není vyloženě macatá a nemá třeba bolení břicha nebo špatnou stolici, tak bych to asi taky neřešila
@veeeraf píše:
Co já bych za to dala!! pořád lepší otesánek, než nejedlík
Ale ono to na ní naštěstí není vidět ![]()
@kaca35 píše:
@Jančakecalka a to jí takhle hodně odjakživa? nebo až teď? jestli má adhd, tak to asi spálí při pohybua do toho třeba roste, no náš malej(2 roky) tudle snědl u babi k obědu taky 5 knedlíkus omáčkou a pěknou flákotu masa k tomu a to nemá ani 11 kilo, taky si kolikrát říkám, jestli není nějaký problém ve vstřebávání živin, že toho tolik sní a pak se 2-3× vykadí, připadá mi jako průtokáč a na váze nic nepřibyde a růst taky nic moc, už jsem si taky říkala, jestli se na to nemám optat u doktorky, ale asi uslyším jen něco jako že mám být ráda, že takhle papá
, že co by za to jiný maminky daly.
No, právě, taky si myslim, že něco podobnýho by mi doktorka řekla ![]()
Jako malá tolik nejedla, to až ted, tak poslední rok ![]()
@zorkaV píše:
Nevím přesně o co jde, ale nebere nějaké léky? Třeba když koukneš na net, tak tam nějakou spojitost najdeš. Pokud není vyloženě macatá a nemá třeba bolení břicha nebo špatnou stolici, tak bych to asi taky neřešila
Ne, stolici má dobrou, na bolesti bříška si taky nestěžuje a léky bere už od 13 měsíců, a ta žravost začla cca před rokem, to jí byly 4 roky.
@zorkaV píše:
A macatá není, má 111 cm a 19 kg, spíš každej říká, že je drobounká ![]()
@Jančakecalka
dcera (4 roky, 14kg), sní ke snídani půlku rohlíku, ke svačině druhou půlku rohlíku a třeba jablko, k obědu talíř polívky a cca 5 lžic druhého jídla, ke sváče třeba půlku chleba s pomazánkou, malý jogurt a večer různě, krupicovou kaši, zbytek od oběda, polívku. A mezitím třeba rajče, mrkev.
Takže
,ale přijde mi, že jídelníček tvé dcery by stačil mně i mojí dceři dohromady ![]()
@Lothlorien píše:
@Jančakecalkadcera (4 roky, 14kg), sní ke snídani půlku rohlíku, ke svačině druhou půlku rohlíku a třeba jablko, k obědu talíř polívky a cca 5 lžic druhého jídla, ke sváče třeba půlku chleba s pomazánkou, malý jogurt a večer různě, krupicovou kaši, zbytek od oběda, polívku. A mezitím třeba rajče, mrkev.Takže
,ale přijde mi, že jídelníček tvé dcery by stačil mně i mojí dceři dohromady
No právě
Je mi s toho docela ouvej, že tolik jí ![]()
@Jančakecalka no bráchy dcera, bude jí sedm, ta je taky pěkně žravá, švagrová si stěžovala, jak přišla onehdá ze školky, po svačině, snědla doma svíčkovou a šla k babi, kde si postěžovala, že má hlad a dostala ještě nášup a to teda nemá ADHD, moc akční se mi nezdá, úplný vyžle to není, ale tlustá taky není, tak třeba je to v určitým věku normal.