Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj, tak já si myslím, že ta 100 je pro 2,5 měs. holčičku akorát,, určitě bych jí nepřejídala a nenutila víc, aby dýl vydržela. U nás v noci to bylo o něčem jiném, protože mě malý spal celou noc už od narození, takže s tim neporadim. Klidně jí dávej častěji, tak po těch 2-3 hodinách. Malej to měl jak hodinky, vždy po 3, ale každý dítko je jiný. Klidně ať jí častěji, ale nepřejídat, nenutit. Ona si sama řekne kdy a kolik toho vypije.
nech to na ní ![]()
dvojčata jedla málo, 100ml snědli až ve 4 měsících, hrozně jim trvalo, než něco snědli a teď novorozeně, žere jak drak
už snědl i 120ml, takže každé dítě potřebuje něco jiného
Já se držela na radu dr., že by dítko mělo vypít 150-180ml na 1kg váhy za den. Takže příklad 5kg dítě by mělo za den dát celkem 750-900ml. A je fakt, že mi malá vždycky taky pila míň, ale tak nějak se té spodní hranici vždycky přibližovala, tak jsem to neřešila. S vyšším věkem, už pak samozřejmě dítka pijí míň, když už začne i s příkrmy.
Nevím kolik váží tvoje malá a kolikrát denně ji krmíš, ale zkus si to spočítat, jestli se tomu přibližuješ?? Ale samozřejmě každé dítko je jiné a tabulky na někoho neplatí, takže pokud jí to stačí, tak bych ji taky nepřecpávala!!!
moje dvojčátka 3,5 za týden 4měsíční pijí od 60-130 jak se jim chce pijí 6krát za den a od 19 30 - 3-4 hodin spinkají..jsou teda ale na MM mlíka mám dost akorát se jim moc nechce z prsa tak si to tahají z flašky co jim odsaju
PeťulaK píše:
Já se držela na radu dr., že by dítko mělo vypít 150-180ml na 1kg váhy za den. Takže příklad 5kg dítě by mělo za den dát celkem 750-900ml. A je fakt, že mi malá vždycky taky pila míň, ale tak nějak se té spodní hranici vždycky přibližovala, tak jsem to neřešila. S vyšším věkem, už pak samozřejmě dítka pijí míň, když už začne i s příkrmy.
Nevím kolik váží tvoje malá a kolikrát denně ji krmíš, ale zkus si to spočítat, jestli se tomu přibližuješ?? Ale samozřejmě každé dítko je jiné a tabulky na někoho neplatí, takže pokud jí to stačí, tak bych ji taky nepřecpávala!!!
do dětí takové množství nedostanu ani náhodou proste kdyz nechcou vyplivavají savičku a mlíko plivou,tak jsem slyšela že to do nich musím narvat…kdybych kojila ani nevím kolik by vypily a bylo by vyřešeno hlavně že přibírají a jsou uchechtané
Já bych selským rozumem řekla, že je vše ok, ale když tady tak pročítám, jak 2měs. vypije 150 přesně po třech hodinách, tak mi to začlo vrtat hlavou
no v 8mi týdnech měla 4,85kg a pije tak zvláštně- 60ml, pak půlhodinky pauza, pak zas 50, pak hpdinku pauza a někdy zas jí celej den hezky po třech
prostě si ze mě dělá srandu
já jsem taky četla, že tyhle mrňouse bolí pak bříško, když se jim míchá staré a nové mlíčko..no a cácorka na bolení dost trpí..
Každopádně díky ![]()
máme to uplně stejně,malá 3m a týden a taky jeden den pije po třech hodinách jindy po dvou,některá krmení trvají snad hodinu a na třikrát…hruza.v noci do ní nedostanu víc než 70ml pak usne jak špalek,kydž spí celou noc tak si ráno vytáhne 100ml,no ale jinak po ránu vubec nechce moc pít.dá si tak 100ml max odpoledne se to rozjede dá klidně i 200ml a před spaním se taky nacpe ,ale ty rána jsou děsný
dopoledne si dá klidně jen 60ml a je spokojená .má přes 6kg,takže by měla vipít litr a něco a to se nechytáme pije tak něco mezi 700-900ml a to je svátek ![]()
Ahoj,
když jí to stačí, tak bych to nehrotila a nenutila ji. Však ona si sama vypije, kolik bude chtít. Mě prckové ve 3m vypili taky tak. Těch 150ml UM pili snad až v 6m a to možná ani ne, nejsem si jistá.
Ahoj, naše čtyřměsíční pije teď 100-130ml. Pokud nemá zrovna chuť klidně dá jen 60. Taky jsem to napřed řešila, ale přibírá, plenek má počuraných hodně, tak už neřeším ![]()
ahoj, tak mě malá ted ve 4měs pije 150ml a má to až dost.. to je individuální zase jako všechno, já bych jí nenutila víc než sama chce a to že se ti často budí je normální, je maličká to se srovná časem a jj 6× denně to máme my teď a to spí celou noc
Niko vypije 125ml až od začátku 6. měsíce. Víc mlíčka do něj nedostanu. Má ale jen 6,25kg. Spíš bych se řídila podle váhy a nejvíc podle toho co mimi samo chce. Nikdy jsem se neřídila tabulkově, krmila jsem když si řekl (někdy i po hodině) a kolik chtěl. Celou dobu je spokojené mimi.
Mám 6.měsíční holčičku a než jsme začli před týdnem dávat příkrmy, tak vypila 6×130ml, což vůbec neodpovídá tomu, kolik by měla vypít na svou váhu, je to méně, ale přibírá 600g za měsíc, takže jí to asi stačí. každé miminko je jiné, chvíli jí víc a chvíli méně, tak bych mu asi víc nenutila, zřejmě mu to stačí.
Ahoj holky
Každopádně, jaký je Váš názor, snažit se jí za každou cenu donutit vypít lahvičku nebo ne?(dle dr. má pít 6krát denně
chacha
)
Obracím se na Vás s prosbou o radu či zkušenost! ¨máme doma 2,5měs. holčičku, je plně na UM cca od 3.týdne a ať dělám co dělám, nenasoukám do ní najednou víc jak 100ml, většinou ale tak 70..samozřejmě se pak budí častěji a když se jí pokusím „nafutrovat“ tak je jí akorát zle..Pily Vám děti např. celých 150ml?A co v noci?To má zase ta naše slečna problém, že u pití za chvilku vytuhne a když jí úplně proberu, tak je zas uvztekaná a neusne..
Díky za rady!