Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahojky když si prsa po kojení namažu Bepanthenem, musím je před dalším kojením otřít, nebo to miminku nevadí. Četla jsem teď o jedné mastičce z lanolinu, u které se to prý nemusí, ale zajímalo by mě, jak to s Bepanthenem. Dík moc za odpovědi
Máte zkušenost s Bepanthen Krém?
Přidejte zkušenost s Bepanthen KrémAhoj bepanthen dětem nevadí, když si ty bradavky nenatřeš těsně před kojením, ale už je tam nějakou dobu vstřebaný, tak určitě umývat nemusíš ![]()
Me v porodnici rekli, ze se otirat nemusi, tak sem neotirala, tak doufam, ze se tady nedozvim neco jineho ![]()
já to teda omývala a důkladně, dávala jsem si tam fakt velkou vrstvu a nedovedu si představit, že by to chudák musel olizovat ![]()
Také jsem neomývala, protože jsem někde četla, že se jako jedna z mála omývat nemusí…
I nám na předporodním kursu porodní asistentka říkala, že bepanten se na rozdíl od jiných mastí omývat nemusí…
Takže jsme neomývala. (A nejpozději po šestinedělí už ani nemazala, nebylo to potřeba)
Ještě je dobrá mastička na bradavky Babylove z DM, má přírodní složení, obsahuje lanolin a mandlový olej. Stojí 39 a je úžasná
Taky se nemusí omývat.
Ahoj, v porodnici říkali že se nemusí Bepanthen omývat, že ten nevadí
.
Neomývat…
A taky je dobrý pomazat bradavky mateřským mlékem. Nevěřila jsem do té doby, než jsem sama zkusila. Fakt zázrak to MM ![]()
Kailovka píše:
Neomývat…
A taky je dobrý pomazat bradavky mateřským mlékem. Nevěřila jsem do té doby, než jsem sama zkusila. Fakt zázrak to MM
Přesně tak,když sem mazala čímkoli jiným,moc se nehojily prasklinky,ale po namazání vlastním mlékem - světe div se,za pár hodin to bylo OK:-)!!!
Neomývat. V příbalovým letáku se to nepíše? Já myslím, že to tam je.
Používala jsem i čistej lanolin, stojí pár kaček, na váhu v lékárně. Je to teda jako lepidlo, ale pár poťupkání stačí. Opruzeniny taky potom rychle mizely.
Boruvka87 píše:Kailovka píše:Přesně tak,když sem mazala čímkoli jiným,moc se nehojily prasklinky,ale po namazání vlastním mlékem - světe div se,za pár hodin to bylo OK:-)!!!
Neomývat…
A taky je dobrý pomazat bradavky mateřským mlékem. Nevěřila jsem do té doby, než jsem sama zkusila. Fakt zázrak to MM
Mateřské mléko je prostě zázrak
přírody!