Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahojky, chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s hydrogelovými vložkami a kde se dají sehnat. na netu jsem se dočetla, že gynekolog nebo pediatr je může i předepsat jako léčebnou pomůcku a jsou pak hrazeny pojišťovnou. Ale o to ani tak nejde, stoojí asi kolem dvou stovek, ale zajímalo by mě, jestli opravdu pomáhají na bolestivé bradavky.
měla jsem od Medely, stály asi 400 ale jsem ráda, že jsem je koupila. Doporučila mi je lakt.poradkyně, když jsem po porodu na začátku kojení měla úplně rozpraskaný bradavky a do dvou dnů jsem to vyléčila. Ještě jsem je využila, když jsem končila s kojením, protože mě dcera začala hrozně kousat. Opravdu doporučuju, podívej se na partnerské lékárny Medely, manžel to ještě obvolal, protože to skoro nikde nemají, aby pak jel na jisto…
a to se vyléčí i v případě, že dál kojíš? Já totiž vždycky brečím bolestí, když se malý přisaje. Pak už je to lepší, ale ten začátek je hrozný. A nerada bych kvůli tomu přecházela na UM, protože jinak mám mlíčka dost a malej i hezky papá, byla by to škoda. Navíc jsou mu teprve tři týdny. Ale vážně předtava koejní 6 měsíců mě s touhle bolestí děsí ![]()
jo měla jsem to stejně, bolest neskutečná, která mi kazila radost z prcka. Opravdu si je kup, investice se vyplatí. Po kojení si je přiložíš, je dobrý třeba dát je i do ledničky, ten chlad taky uleví, já jsem to měla do dvou dnů zpravený. A taky je důležitý, abys mimčo dobře přikládala. Já jsem se nechtěla kojení vzdát a pak už to byla pohoda, ale kojit přes bolest nemá smysl, protože mimčo cejtí, že máma není v pohodě a pak může plakat ještě víc. Kdyžtak ještě mrkni na www.kojeni.cz, je tam seznam lakt.poradců, zavolej někomu z okolí a mě teda přijela až domů (nic za to nechce), aby se i podívala, jestli mám správnou techniku kojení, protože to je základ. Tak snad ti to pomůže.
Mě teda hydrogel nepomohl,brečela sem při každym kojení,jak to bolelo.
pomohl až bepanhen mast ![]()
Já mohu také jen a jen doporučit hydrogelové polštářky od Medely. Pořídila jsem si je na doporučení dětských sester už v nemocnici, kde také sídlí laktační liga. Do dvou dnů jsem měla po problému a bolesti. Jeden ten polštářek se dá rozstřihnout na 2 části a vydrží dva dny.
tak jsem je dnes dostala, ale docela mě mate, že tam píšou, že jsou znovu použitelné po 24 hodinách. To jak nemůžu používat po každém kojení?
já to dělala tak, že jsem je po každém kojení opláchla vodou, utřela čistou plínkou a nachvilku dala do ledničky a pak je zas použila - a fungovalo to
jo a ještě jeden dotaz bych měla. Já vím, asi už jsem otravná, ale holt prvorodička
když se budu chystat kojit, musím si ty prsa před tím umýt, nebo to nevadí?
já to nedělala, myslím že to nebylo potřeba (už si moc nepamatuju), tak ať jsi brzo ok
Ahoj holky, dnes jsem zakoupila polštářky značky Medela. Po vytažení ze sáčku jsem zjistila, že na tom polštářku je takový igelitový obal z jedné strany. ten se sundává? a tou stranou se to pak dává na bradavku? Ptám se jak tupec, ale toto nechápu a nikde o tom nepíšou.
Ahoj, igelit rozhodne sundej. Maji spatne udelany navod. Ja to nedelala a udelalo mi to peknou neplechu. Drzim palce at se brzo zahojis.
Nevíte někdo, jestli lze tyhle hydrogelové polštářky od Medely nebo Chicca nahradit obyčejnějšími hydrogelovými náplastmi, co se dávají na otevřené rány nebo popáleniny? Princip je stejný, ale po netu se těžko dobrat přesného složení.