Píchání v prsou

323
25.3.11 16:50

Píchání v prsou

Ahoj holky, už pár dní mě píchá v prsou. Je to mimo kojení, ale není v tom žádná pravidelnost, píchají obě prsa…ne v bradavce. Plně kojíme, malý má 5 týdnů a hodně vypije. Nevíte, co to může být? Snad ne nějaká kvasinka nebo zánět nebo třeba prochladnutí? Díky moc za vaše rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2891
25.3.11 17:02

ahojky, mě taky píchá v prsou, hlavně třeba ve chvíli, kdy je mi zima a mám husí kůži, ale občas i normálně jen tak. někdy mi to vystřeluje až do podpaží. jinak mám taky malého caparta, 4-týdenního a je taky plně kojenej. Nutno ppodotknout, že s tím kojením dost bojuju. Je to pro mě příšerně bolestivý, teď jsem si objednala hydrogelové prsní vložky, tak jsem zvědavá jestli pomůžou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
25.3.11 18:42

Aha, s hydrogelovými vložkami zkušenost nemám, naštěstí kojíme bezbolestně. Ale k těm vložkám, ještě mně napadlo, jestli to píchání nemůže být třeba nějaký „bacil“ z mléka zachyceného na papírové prsní vložce…mám většinou jedny na celý den, když „neteču“ :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
25.3.11 18:57

Ahojky Tessko,

mně taky občas v prsou píchá, je to nepravidelné, někdy celé dny nic a pak přes den třeba 2-3× mezi kojením. Také ne v bradavce, ale uvnitř prsa a ne vždy na stejném místě. Žádnou kvasinku ani zánět (tuk tuk :-) jsem neměla a teď kojím plně 4 měsíce. Napadlo mě, zda to třeba nesouvisí s tvorbou mléka a možná s nějakým tlakem v prsou? Prochladnutí myslím můžu vyloučit :-) alespoň u mně, páč kojím od listopadu, vlastně celou zimu a byla jsem zdravá jako řípa :dance: Myslím, že to snad nic není :pankac:

M. :srdce:

Ju a vložky taky nosím celý den, i když jak píšeš také přes den „neteču“ To spíš v noci, když kojím z jednoho prsu, druhý začne kapat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
26.3.11 19:54

ahoj holky, taky mě občas bolí-píchá v prsou. je to prý způsobenou tvorbou mléka. jinak bolestivé kojení taky pamatuju, ale prsa si pak zvykla a úplně v pohodě, teď mě bolí bradavky občas, ale to malá den před tím, dělá u kojení blbiny a tahá mě za bradavku-„zakouslá“ ucukává hlavou :zed: dračice jedna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
27.3.11 19:16

Moc děkuju…dneska to třeba nijak zvlášť nepíchá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
27.3.11 19:47
Jana F píše:
ahoj holky, taky mě občas bolí-píchá v prsou. je to prý způsobenou tvorbou mléka. jinak bolestivé kojení taky pamatuju, ale prsa si pak zvykla a úplně v pohodě, teď mě bolí bradavky občas, ale to malá den před tím, dělá u kojení blbiny a tahá mě za bradavku-„zakouslá“ ucukává hlavou :zed: dračice jedna

jj přesně tak, malej mi taky ucukává hlavou, to je fakt děs :zed: a nejhorší je, když se vzbudí, to je nejhladovější a jak se na to prso třese, tak se přisaje jak pijavička a jede fakt fest :mrgreen: kojím zatím 4 týdny, takže zatím moc zvyklá nejsem ale uklidňuje mě, když tvrdíte, že prsa si zvyknou. :mrgreen: a za jak dlouho teda??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
28.3.11 18:13

Pájinko u mě to trvalo no skoro 2 měsíce. malé je teď půl roku, no a co ta navymýšlí u kojení :zed: vždycky se pomaloučku (hlavně nenápadě :lol: ) přetáčí na bříško, pak šup na kolínka a myslí si, že takto je kojení nejlepší :lol: - no neni-minimálně se jí u toho fakt špatně dýchá :mrgreen: Ale klid, malá je extra čiperka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
17.12.13 14:48

Ahoj holky, oprašuju tuto diskuzi :-) Jak to dopadlo s tím pícháním v prsou? Přestalo to po nějaké době? Čím to bylo, nevíte? Mám to samé… Hlavně v pravém prsu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
27.12.13 14:47

Ahojky, taky bymě zajímalo jak to dopadlo, jsem na tom úplně stejně, píchání v pravém prsu…u pravého trošku bojujem, zde se špatně přisáváme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
6.1.14 15:50

@stucinka Tak nevím, asi se nám na to nikdo neozve :-) U mě to teda pořád trvá stále. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
10.1.14 06:27

@Missa2 Asi uz diskuze neni aktualni..jinak u me take pichani v prsu pretrvava..ale stale kojim, tak anad je vse v poradku..predpokladam ze take stale kojis? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.14 13:32

Ahoj holky, mě také píchá v prsou, v obou.. převážné po kojení, takže bych řekla, že je to způsobené tvorbou mléka, jak tu kdosi psal. Když to malý vycucá, tak se pak prs znovu nalévá a to je bolestivé :) jiné vysvětlení mě nenapadá..doufám, že nic špatného to nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
15.1.14 13:51

@stucinka Jojo, plně kojím. Poslední dobou už to nemám. Tak asi fakt tím, jak se vytváří nové mlíčko. Asi z toho, že nás úplně vycucnou:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
7.3.14 08:32

Ahoj holky, ještě tady někdo diskutuje? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová