Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@šílenámáma píše:
Hele než aby si ho pichla někde na záchodě se spolužačkou, to bych ji raději zavedla do salónu… za pár let pozná, že to byla blbost…
A když bude chtít tetování, tak ji vezmeš do tetovacího salónu, drogy taky vyzkoušet radši doma…nic proti
Jen mi to připadá jako řešení bez řešení ![]()
Presne v tomhle veku jsem strasne touzila po piercingu do oboci ![]()
Neresila bych to, jedine, kam bych nenechala dat jsou genitalie, bradavky a jazyk, jinak at si s panem bohem nejaky ten krouzek ci kaminek nebo bodec nainstaluji.
Na detech v tomhle veku mi spis vadi sexualne explicitni obleceni, vystrihy, minisukne, podpatky, kabelcicky, to je myslim ohrozuje mnohem vic nez mala dirka s piercingem.
Je to nějaká velká pecka? Nebo jen drobný „střípek“?
Každopádně, pokud to měla povolené od maminky, tak s tím asi nic neuděláte…když nemá rozum máma, těžko ho bude mít dvanáctiletá žába. Ono je to děs, holky v tomhle věku už vypadaj na sedmnáct, hlavně pokud je rodiče nechají se jako sedmnáctky líčit a oblékat. Myslím, že zrovna tohle bude takový nějaký případ. Minimálně bych mladý vysvětlila nástrahy sexuálního života a tak. Pokud na svůj věk nevypadá, teď to ještě dovršila piercingem, tak aby jí pak nepřekvapilo, až jí někdo cestou na diskárnu zatáhne do křovíčka ![]()
@majki.r píše:
A když bude chtít tetování, tak ji vezmeš do tetovacího salónu, drogy taky vyzkoušet radši doma…nic protiJen mi to připadá jako řešení bez řešení
no tetování ne, to je na celý život… a taky to ji na záchodě nikdo neudělá že…
a drogy?! jo cigaretu bych ji dala vykouřit doma, uvidí pak jestli chce nebo ne..
stejně s tím nic neudělám, buď se mi svěří nebo to bude dělat za zády
@šílenámáma píše:
no tetování ne, to je na celý život… a taky to ji na záchodě nikdo neudělá že…
a drogy?! jo cigaretu bych ji dala vykouřit doma, uvidí pak jestli chce nebo ne..
stejně s tím nic neudělám, buď se mi svěří nebo to bude dělat za zády
U tetování bych se taky bála neodborného provedení, sice jak píšeš, se to nedělá na záchodě, ale v rámci úspor kapesného si dokážu představit, že mladí chodí i do pochybných podniků.
Ty drogy jsem myslela horší drogy, než je cigareta.
Tvůj přístup ti neberu,
třeba s tím kouřením bych to udělala stejně, ale u toho ostatního bych byla opatrnější.
Já šla taky ve 12 na piercing do nosu s mamkou a jak to viděla nechala si ho píchnou taky. Před svatbou jsem si ho vyndala, byla to pro mě jakási známka mladistvé „blbosti“
. To je moje zkušenost.
@majki.r víš já jsem měla celkem volnou ruku ve výchově… nikdy mi nic extra nezakazovali, neměla jsem přesně danou večerku atd.
Ale vždy jsem byla doma tak aby nikdo neměl strach, nikdy jsem nezačla kouřit, drogu, hulení to už vůbec, piercing mám jeden proveden přímo na ORL a po domluvě s mamkou…
musím říct, že zakázané ovoce fakt chutná nejlépe ![]()
Me to mamina v patnacti nedovolila, uderem osmnactin jsem prisla s pichlym pupkem, pul roku na to s tetovanim.Kdyz jsem prisla domu a vyhrnula triko, mama se smala a povidala, ze kdyby vedela, ze me to bude drzet, tak mi to snad povoli ![]()
@šílenámáma píše:
@majki.r víš já jsem měla celkem volnou ruku ve výchově… nikdy mi nic extra nezakazovali, neměla jsem přesně danou večerku atd.
Ale vždy jsem byla doma tak aby nikdo neměl strach, nikdy jsem nezačla kouřit, drogu, hulení to už vůbec, piercing mám jeden proveden přímo na ORL a po domluvě s mamkou…
musím říct, že zakázané ovoce fakt chutná nejlépe
Mam 12 ti letou dceru, Kdyby prisla, ze chce nausnici na ucho navic, tak klidne dve, pichlej pupik- budiz, ale kdyby chtela pichnout neco extra v obliceji /nos, oboci, nad ret atd. Tak by u mne asi nepochodila
nava mi nejakynenapadne zasahy treba slaby mmelir, ale nausnice navic co nejde schovat /to by fakt neproslo. Nastesti se dost boji bolesti a propuchovani ruznych casti tela nebo dokonce tetovani si troufam tvrdit u nasi Adiny jeste nekolik let nehrozi
Pousmála jsem se, ve 14ti jsem si přes všechny zákazy nechala neodborně kamarádkou píchnout taky piercing pod spodní ret. Už asi dva roky poté jsem ho vyndala a už nikdy nenadala. Teď už je to téměř 10 let a stále jde vidět vpich :-/
Každopádně, pokud by jednou mé dítě toto chtěla, nebyla bych zásadně proti, to vede jen k opaku a „zabejčení“ puberťáka. Radši bych ho vzala do nějakého odborného salonu, kde to píchnou tak, jak to má být, ale ještě před provedením bych poprosila o vysvětlením jak to je s tím, až se člověk rozhodne, že už ho to „nebaví“ ![]()
@444katka Mně se to nelíbí ani na „dospělých“ lidech, natož u dětí
Znám kluka, který si v 15-ti nechal napíchnout piersing do nosu, ale jeho rodiče mu dali nabídku/ultimátum, že když to okamžitě nechá zarůst, že mu koupí nový mobil. Přistoupil na to a ani nemá viditelnou jizvu. Zvažte s manželem, zda nechcete taky udělat podobný návrh ![]()
@Petule030 jej to je ale blbost, to může přijít každý měsíc s tím, ať mu něco koupí nebo… ![]()
@šílenámáma píše:
musím říct, že zakázané ovoce fakt chutná nejlépe
Taky jsem měla volnou výchovu, založenou spíš na důvěře
A nikdy jsem neměla myšlenky na nějaké rebelantství, ale taky jsem byla dost nemocná, takže jsem neměla normální dětství…