Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, ve středu 19. 10 jsme s přítelem měli pohlavní styk s kondomem. Bohužel se stala nehoda a kondom prasknul (neměla jsem plodné dny, plodné dny začínají 21.10). Do půl hodiny jsem si vzala pilulka Escapelle. Od 24. 10 přišlo to špinění, které má nastat po užití tabletky. U mě to však špinění nebylo, průběh byl úplně stejný jako u běžné menstruace. A to skončilo 28.10. A dneska je 9.11. menstruace už mi měla začít od 6.11 a nic. Ale mám takový výtok - je bezbarvý, možná trošku nažloutlý, krupičkový a zapáchá jako výtok při menstruaci…Myslíte, že můžu být těhotná? Jaká je jistota, že tableta zabrala? Jaký je Váš názor na můj problém? Moc Vám děkuji za odpověď.
Máš to nějaký divný.
Po escapelle nemusí žádný špinění nastat, ani krvácení. Rovněž nechápu „výtok při menstruaci“ - pokud menstruuješ, tak přece výtok nemáš, krvácíš.
Je velice nepravděpodobné, že těhotná jsi. Samozřejmě, nic není 100%, to bys musela sexuálně abstinovat.
Těhotná nebudeš, pro jistotu si udělej těhotenský test.
To už spíš budeš mít rozhozený z Escapelle cyklus, než abys byla těhotná. Proto se nedostavila menstruace.
No já i přes escapelle otěhotněla. Prášek jsem si vzala včas a stejně mi to bylo prd platný… ![]()
Díky za anonym