Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@alifie píše: Úplně ten nejobyčejnější z lékárny Magnesii lactici (tuším to vyrábí Galmed nebo Glenmark). Osmileťákovi dávám jednu tabletu 50 mg tak jedenkrát týdně, když začne být nenormálně nasírací. Ale on ADHD rozhodně nemá.
k čemu je hořčík…?? a co to je nenormálně nasírací..??? já už jsem kolikrát vyčerpaná (furt vyčerpaná)ze dvou VELMI aktivních dětí, jeden má poruchu pozornosti, chodíme na biofeedback. žádnej papír do školy na to nemáme, ani si nemyslím, že by na to učitelka brala ohled. Ale když něco dělá, soustředí se na to, tak mě prostě neslyší, nevnímá (psycholožka říkala, že i kdyby chtěl tak že prostě nedokáže vnímat něco jiného) - z toho důvodu chodíme na biofeedback, protože má levou hemisféru (?) velmi nízkou (nebo tak nějak). Když po něm chci více věcí najednou, tak se mě hroutí a kácí se a kňourá, nezvládá to. ![]()
@Tučnič píše:
k čemu je hořčík…?? a co to je nenormálně nasírací..???
Tělo hořčík potřebuje ke zvládání stresu, vypořádávání se s toxiny, s alergeny, záněty, pro správnou regulace teploty, pro relaxaci.
Nenormálně nasírací znamená, že se člověk naštve v situaci, která obvykle k naštvání nevede.
Pokud syna chytne hysterák, když mu řeknu, že si televizi může zapnout, až když se převlékne, tak je nenormálně nasírací. (Normální reakce je - „můžu si věci na převlečení odnést k televizi, a pak se převlékat u televize?“)
Pokud mě manžel na uvítanou oblaží slovy „proč jsi ještě nevyprala…“ a já na něj začnu ječet nebo v sobě musím tlumit naštvání, abych nevybuchla, tak jsem taky nenormálně nasíraci - a potřebuji megadávku hořčíku, pokud nezabere do 15 minut, tak potřebuji přidat vápník, a pokud ani to nezabere, tak se potřebuji vyspat. ![]()
Taky chodíme na biofeedback (pro odstranění extrémní úzkostlivosti). ![]()
Takže tohle Magnesie lactici by tomu měla napomoci - nebít „Nenormálně nasírací“, a to jak pro mě, když jsem momentálně furt nesvá, vzteklá, nasírací, unavená tak i pro vzteklé děti.,…?? No to bude doma klid a ticho, když si to vezmeme všichni ![]()