První koule v žákovské

Anonymní
8.11.12 14:33

První "koule" v ŽK

Rodičové chtěla bych se zeptat kdy vaše dítko školou povinné dostalo první pětku do žákovské knížky. Dnes dcera první kouli přinesla a docela mně to překvapilo 8o, chodí do 5.třídy. Kdy jste narazily na pětku vy a jak jste na to reagovali?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
8.11.12 14:36

Prvni ctyrku dostala v prvni tride v druhem pololeti a prvni kouli ve druhe tride, ale nase soudruzka ucitelka davala koule i v prvni tride…

• Citovat
  • Upravit
219
8.11.12 14:36

Ahoj, v pate tride je koule normalni, kdyz neco neumis, ale vuubec. To by asi nikdo nikdy do pate tridy nepropadl. Zalezi na tom, jak dcerka ovladala latku. Bud se nenaucila, nebo zazmatkovala a nebo nepochopila zadani.
Bud v klidu. Jedna koule, zadna koule. :-)

PS: Jo a neter dostala ctyrku hned v zari ve 2. tride, takze to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
8.11.12 14:39

Ve 2. tř. dostala třetina třídy kule, protože netušila, kde čtou. Doma jsem vysvětlila, dcera to odkývala, že bude dávat pozor a za týden donesla další kuli ze čtení, protože opět netušila, kde čtou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.12 14:42

Dnes celkově asi nebyl její den, donesla 2,2-,4 a 5.Není učivý typ, spoléhá na to že něco ví a to něco je dostačující.

• Citovat
  • Upravit
4062
8.11.12 14:50

Já dostala svoji první pětku hned na podzim v první třídě a ještě navíc na škole v přírodě. Dodnes si myslím, že nespravedlivou. (Měli jsme v pracovním sešitě dát do množiny modré rojúhelníčky nebo co já vím co. Byla tam změť různých geometrických tvarů a já jeden ten trojúhelníček, co byl trochu bokem, přehlédla. Protože jsme ty množiny kreslili fixama, nešlo to vygumovat. Tak jsem tu množinu prostě zvětšila a tu původní čáru, co zůstala uvnitř, dvěma krátkýma čárama přeškrtla. Paní učitelka to nějak nepochopila a dala mi za to pětku.) O to víc mě to tenkrát mrzelo, obrečela jsem to a měla jsem hrozný strach, co na to řeknou naši. Mávli nad tím tenkrát rukou se slovy „koulí ještě v životě dostaneš“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
8.11.12 14:53

Hlavně s klidem. Já nikdy nebyla k učenní, paradoxně až tak kolem té páté třídy jsem se chytla, protože jsem kamarádce záviděla, že se učí :lol: :lol: :lol: :roll:
Ona je možná trochu chytřejší než ostatní a učení ji nebaví, nebo třeba má víc fantazie, temperamentu…
(Mně naši nikdy k učení nevedli, nebyl čas, možná kdyby se mnou dřeli, bylo by to jinak… )
No ale stejně je ze mně šikovná a vzdělaná holka :) Žádný drámo bych nedělala, prostě pár dní na ni dohlédnout, aby se učila a známky si opravila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.12 14:58

Drama z toho dělat nebudu, já v 5.třídě měla koupí habaděj :twisted: Dcera je docela chytrá a šikovná všestranně ale když jí něco nebaví tak je to poznat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8566
8.11.12 15:05

Waaau, první kule až v páté třídě, to je dcerka šikula :palec: Já dostala první kouli v první třídě ze čtení :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
8.11.12 15:05
@Anonymní píše:
Drama z toho dělat nebudu, já v 5.třídě měla koupí habaděj :twisted: Dcera je docela chytrá a šikovná všestranně ale když jí něco nebaví tak je to poznat :mrgreen:

Holt tomu se říká charakter :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
8.11.12 15:17

První koule v páté třídě? Já bych ji oslavila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.12 15:18

@puntice někdy jsem prudérní ale protože jsem těhule tak se nenechám rozhodit nějakou koulí :lol:

• Citovat
  • Upravit
16186
8.11.12 15:27

Nic si z toho nedělej :D Moje holka je ve 4.třídě. Doteď čisté jedničky furt. V srpnu jsme se přestěhovali, změnila školu a hlavně paní učitelku a v žákovské se najednou objevily 3 i 4!!! Málem jsem odpadla, když donesla 3- z výtvarky, prý se její hrozen nelíbil pí učitelce 8o To jsem si o pí uč začala dělat svůj názor… :roll: Teď nedávno donesla 4 z testu z vlastivědy a práce s mapou, když zadání bylo komplet o Praze a její historii - bydlíme 2 měsíce, dcera neměla ani páru a učitelka dopředu na test neupozornila (jak jsem se pak dozvěděla, opakují učivo ze 3.tř., ale moje dcera se na staré škole neučila, projela jsem všechny sešity…) :cert: S dcerou jsem se všechno postupně doučila, zase najela na jedničky, dvojky…pohoda, vím, že na to má. Na tú můru učitelskou se chystám, protože to od ní považuji za vysoce neprofesionální a pokud mi začne naznačovat, že jí vychází 3 z vlastivědy, tak jí to patřičně vysvětlím :cert: Ještě pořád si myslím, že by mohla mít dostatek soudnosti a zohlednit, že dcera se to neměla kde a kdy učit…

CO se týče reakce, tak aby si holka nezvykla, že všechno může hodit na učitelku (protože děti to zkoušejí, když se nezadaří, že…), jasně jsem jí řekla, že pokud přinese špatnou známku za neznalost - těžké učivo, hodně učiva atd - nepochválím jí, ale budu to respektovat pokud si opraví a uvidím, že se snaží. Ale pokud dostane 3, 4 nebo 5 za lajdáctví a nepozornost, tak amen tma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
8.11.12 16:21

Moje holka v prvni tride, kdy pri prvouce odpovedela ucitelce na otazku o kytce:Pět! Ani nevedela, jaky predmet zrovna maji :roll: .Ale ja vim jaka je, takze me to nerozhodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
8.11.12 19:55

Moje dcera dneska vyfásla koule hned dvě..z češtiny a matiky..svět se nezboří.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí