Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj…kolik je dcerce…kluk má Ritalin vždy o prázninách…jinak bere Concertu ale je to na dlouhej pokec…
@jesenka33 píše:
Ahoj…kolik je dcerce…kluk má Ritalin vždy o prázninách…jinak bere Concertu ale je to na dlouhej pokec…
Ahoj, holčině je 7.Concertu bere kluk od kámošky, nevím proč nám to psych. nezkusí dát taky
ani o tom nikdy nemluvila. Ritalín jen o prázninách? Myslela jsem že se to musí brát dlouhodobě.
@rozmary nemusí…Concerta je drahá…pojištovny jí nechtějí moc proplácet…Ritalin je levnější náhrada a taky větší sairait…Když jsem byla na VZP jim to tam vytmavit tak pán tam ze sebe udělal slušnýho debila, páč si tam protiřečil…
Dobrý den,
já dostala ritalin pro syna 12 let. S tím, že mi v ordinaci nebylo vysvětleno co je to za lék. Z příbalového letáku jsem byla mírně řečeno v děsu. Po recenzích na internetu i po Vašem příspěvku jsem se rozhodla to synovi nedávat. Mám zdravé a nadáné dítě na hokej a nebudu z něho dělat vědomě „mrzáka“. Ty fatální následky jsou ividentní. Ještě tři roky to vydržíme, to končí základku.
Zdraví a hodně pevných nervů přeje Markéta
@marketa-car Mě pro jistotu psych. hned hlásila, ať ani nečtu příbalový leták, že by mě to akorát vyděsilo, dcera je na ritalínu třetí rok a je sportovně velmi nadaná, nijak jí to neomezuje, bere ho jen ráno do školy.
Ahojky byli jsme na Ritalinu-Concertě 6 let…syna jsem přesunula do speciální školy kde mají třídy pro děti s ADHD…a úžasným přístupem učitelů už nemusí brát…né že by mu obtíže vymizely ale p. učitelka mi řekla raději Vašeho syna pošlu 2× na chodbu aby se odreagoval než aby byl nadopovaný lékama.
@jesenka33 To je super, u nás taková speciálka není, dcera by musela dojíždět přes hodinu autobusem a i učitelka mi to nakonec vymlouvala, protože holka je chytrá, šikovná a speciálka by ji spíš stáhla k horšímu ![]()
@rozmary Kluk taky bohužel dojíždí..k hyperaktivitě má ještě navíc poruchu soustředění a to je bboommmbbaa..
@jesenka33 holka má to samé + dysgrafik, dyslektik, dysortografik, jooo je to bomba ![]()
@jesenka33 a nejste náhodou z Prahy? Řeším stejný problém, ale mě řekla neuroložka i psycholožka, že u těchto léků nebylo zatím dokázáno, že třeba už okolo 30let jim nezpůsobí Alzheimera ![]()
@rozmary Když lékař tvému dítěti doporučí antibiotika, taky odmítneš s tím, že dítě nebudeš dopovat práškama? Dcerka má problém, medikace jí může pomoci ho vyřešit. Necháš ji raději trápit se ve škole, zažívat stres a neúspěch a neúspěchem, budeš prožívat stres ty, který ji samozřejmě také negativně ovlivňuje? Tohle fakt nechápu.
@hanka.br. Dcera už hodně dlouho bere ritalín, tohle je už dost stará diskuse.
@hanka.br. Pokud se nepletu ty jsi učitelka. Jistě že i pro učitele je lepší když má ve třídě klidné dítě, ale zrovna učitelka mé dcery mě od ritalínu dost odrazovala, že pokud to půjde ať jí to nedáváme. Nakonec na něm skončila a ne kvůli problémům ve škole. Antibiotika jsou taky pěkné svinstvo, ale s tímhle se to snad nedá srovnávat ![]()
Ahoj všem, dnes jsem byla s dcerkou po necelém roce na ko u psychyatričky, kdysi ji napsala ritalín odmítla jsem jí ho dávat, dnes mi ho vnucovala znovu, protože stav se nijak nelepší, naopak je to ještě horší, roztěkanost, absolutní nesoustředěnost. Řekla jsem jí že ho nechci, říkala že to nechápe že holčině to stoprocentně pomůže a mě to ušetří mraky práce, je pravda že je ze mě uzlík nervů, ale ještě to zkusím vydržet do další kontroly, nakonec jsme se dohodly že skusíme Pirabene, ale sama psych. nevěří že to bude mít při tak velké poruše nějaký zvláštní efekt, máte někdo zkušenost? No nakonec mi řekla že k tomu ritalínu dřív nebo později stejně svolím, protože bez něho už to nedáme
Názory na ritalín se různí, spíš jsem našla většinu negativních, tak si to pořád melu v hlavě, jestli jí ušetřit trápení ve škole a dopovat jí práškama, nebo se dál nervačit a čekat že neprolezem ani základku