písemná žádost o rp

78
3.1.05 10:51

písemná žádost o rp

Ahoj všichni,
mám dotázek.Po ukončení mateřské dovolené jsem si vyzvedla na sociálce formulář ,,Žádost o rodičovský přísěvek",ten jsem si vyplnila a nechla v práci na mzdovce potvrdit a odevzdala na sociálce-tam jsem dostala potvrezení o výši rod. příspěvku.Ale asi po 14 dnech jsem dostala dopísek,kde mě ze mzdovky upozorňují že mi skončila mateřská a že pokud chci čerpat rodičovskou dovolenou musím si o ni písemně požádat…
Co po mě chtějí?Já myslela že tím formulářem co jsem odevzdala je vše vyřešeno?Jak to tedy je?Víte to některá?Ještě tam můžu brnknout, ale je tam dost nepříjemná ženská,tak se raději zeptám vás.
A pak mám ještě jeden dotaz: Pokud budu brát rp a budu chtít někde pracovat tak to funguje jak?musím to hlásit na sociálce nebo je to jen dohoda mezi mnou a zaměstnavatelem a sociálky a mého rp se to nikterak nedotkne.
Děkuju vám moc za odpovědi
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
980
3.1.05 12:17

Lexi, taková podobá dizkuze tu už proběhla a bylo tam jak máš žádat o rodičovskou dovču i komentáře o přivýdělku. Zkus to pohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
3.1.05 12:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
3.1.05 12:25

Ahoj Lexi,

dříve to bylo tak, že si vyplnila formulář pro sociálku - to je žádost o dávku-peníze od státu, ale o rodičovskou dovolenou si musela žádat zvlášť, a to písemně.Na to není formulář.

Lila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
3.1.05 17:05

Ahoj holky,
díky moc za pomoc :D .L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1070
3.1.05 23:19

Ahoj Lexi,
osobně jsem o RP nežádala, ale pracuji v oblasti, kdy toto musím trochu vědět. Pokud se nepletu, při RP si od května 2004 můžeš přivydělat, ale je tam stále podmínka celodenní péče o dítě (smíš dát dítě do školky jen na určitý počet hodin v týdnu). Výši výdělku musíš oznamovat. Nebude mít vliv na RP, ten je stále 3.573,–Kč. pokud nejsi matka studentka, tj. pak vyšší. Příjem bude mít však vliv zejména na výši přídavku na dítě, sociálního příplatku. Pokud pobíráš i dávku soc. péče (laicky dorovnání do životního minima) musíš výdělek hlásit i na této „sociálce“.
 Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
5.1.05 18:44

Ahoj, jak to tak chápu, tak ti napsal zaměstnavatel, že chce od tebe potvrzení, že nastupuješ na RD..
U nás jsem také musela napsat, kdy jdu na MD, kdy na RD…
Napsala jsem ještě před odchodem z práce, kdy nastupuji na MD, kdy mi končí + že si pak vyberu zbytek dovolené, na kteoru mám nárok + od jakého data jdu na RD.

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital