Touha po dalším dítěti

Lea
207
6.12.04 16:02

Touha po dalším dítěti

Ahoj holky,

Zítra to bude přesně 3 měsíce, co se nám narodil náš chlapeček a mě už asi měsíc každý den napadá myšlenka na druhé mimčo :) . Možná je to tím, že je to takové hodňoučké zlatíčko a vůbec se nenaplnily moje obavy o probdělých nocích, únavě a naprostém nedostatku času. Je mi 31, a tak nějak jsme stejně po tu dobu, co jsme mimčo odkládali (kvůli studiu, bydlení? atd.atd.) počítala s tím, že až do toho praštíme :D , tak budeme mít dvě děti celkem rychle po sobě, ale že mě to přepadne tak silně a tak brzo jsem asi nečekala. Manžel je taky otcovstvím nadšen, a tak není proti. Co se vás chci ale zeptat je: co si o tom myslíte ze zdravotního hlediska?
Za 1. plně kojím a chci s tím pokračovat a nevím, jestli by to v případném těhotenství vadilo???
2. Myslíte, že je na to tělo připravené po tak relativně krátké době?
Já jsem na to duševně cítím připravená, jinak by mě to asi tak nebralo. Samozřejmě mě napadají argumenty pro a proti, ale ta vnitřní touha je nejsilnější.
Budu ráda, když mi napíšete svoje názory a zkušenosti a poradíte, jestli je to bláznovství a mám se krotit nebo se tomu poddat :D

Díky moc
Ahoj Lea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
6.12.04 16:54

další dítě

Milá Leo, musím Ti napsat, že tě fakt obdivuju,že přemýšlíš o druhém dítěti. Mě je taky 31, mám 10 m dceru a momentálně neřeším problém kdy druhé ale jestli vůbec… ale to není podstatné…
1-kojení v průběhu dalšího těhotenství nepoškozuje dítě, matku ani plod
Ale pokud plně kojíš, je šance na otěhotnění nízká- záleží taky na tom , jestli máš MS a jak často kojíš
2. Doporučuje se alespoň 1 rok mezi porodem a početím dalšího détěte. Při menším rozdílu je větší ririko komplikací v těhotenství, nízké porodní hmnotnosti atd..
Vezmi taky v úvahu, že by ti v případném dalším těhu mohlo být špatně a starat se cca o dítě okolo roku by blo velmi náročné. Nebo v případě nějakých komplikací, kdybys mu sela ležet nebo být hospitalizovaná…
Ahoj a mimisům zdar SARA

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.12.04 17:11

Ahoj Lea,
ja som sa este neprepracovala ani k snazilkovstvu, chcem ti len predat nazor ktory do mna hustila moja mama. :idea:
Moj bracha sa narodil na par dni presne rok po mne. Uplne normalne od porodnej vahy az po vyvoj . Mama mi vravela ze to tak chceli - a ze si to mam tiez naplanovat takto; starostlivost o rocne dieta je narocne, co potom o take dvoj-troj rocne dieta, ked uz zacne v:,–(e behat, pytat sa…Ked budes mat potomstvo len s rocnym rozostupom, zmaknes niektore problemy tak povediac jednym supom - my sme napr detske choroby mali s brachom viacmenej za:,–(ne sucasne. (O napravovani postavy po porodoch ani nehovoriac :roll: )
Nuz tak to len tak, jeden nazor PRE. :wink:
Aj tak si myslim, ze ked uz to tak silne citis, tak je asi naozaj prava doba :lol: .
Prijemne snazenie!

Souris

• Citovat
  • Upravit
14
6.12.04 17:17

dalsie dietatko

Ahojda Leo,
tak ja by som povedala, ze ked mas tuzbu po dalsom mimine a otecko nieje proti, chod do toho. :-) Ja mam taku „osobnu“ skusenost, sestra je narodena v lednu ‚80, a ja v breznu '81 ;-) Takze to bolo tiez vcelku rychlo za sebou, nasa mamca to prezila bez nejakych velkych komplikacii a sme vsetci zdravi a stastni az do dneska ;)
Inak osobne si myslim ze pokial nieje telo pripravene k tehotenstvu, tak to proste nepojde…ale ak sa telu i dusicke zda, ze UZ; tak UZ!
A trapit sa pochybnostami 'co ked sa nieco stane‘ - nuz, take pochybnosti su predsa vzdy a len je treba im celit a dufat, ze sa nic z toho zleho nestane.
Prajem dalsie spokojne tehulkovanie a obe zdrave a poslusne deticky. ahoj. quaille

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.12.04 19:54

Ahoj Leo, cítím to stejně jako ty. Už od asi dvou měsíců našeho druhého šestiměsíčního kluka. Je mi 33 let, prvnímu klukovi je 10 let, takže mám oproti tobě výhodu, že máme „chůvičku“. Tatínek by taky chtěl další miminko, protože ten malý je fakt docela hodný. A taky se cítím připravená, sice ještě plně kojím, ale neberu antikoncepci. Tak uvidíme, zda a kdy se nám zadaří. Taky si myslím, že je lepší věkový odstup mezi dětmi třeba rok a půl než 3 nebo 4 roky.
Brzo dvě čárky přeje Martina

• Citovat
  • Upravit
6429
6.12.04 20:27

Ahoj,
myslím, že je potřeba mít na mimko čas.. až budeš mít druhé a to první se bude teprve učit chodit či na nočníček apod., jak to budeš zvládat? Abys pak neměla výčitky, že nemáš dost času pro obě.. resp. tolik, kolik by oba drobečkové potřebovali..
Je hodně maminek, které to zvládnou a i si to pochvalují, ale musíš na to myslet i z pohledu mimka… Nebude mu tvá náruč ještě moc chybět, když se budeš muset věnovat sourozenci?? Chtělo by to mít první dítko již trochu samostatné..
Jinak tě chápu, když byly malé dva měsíce, také mne to přepadlo.. a drží dodnes, ale rozumově a i kvůli císaři se další mimko musí nechat na později..

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
6.12.04 20:27

Ahojky,

no za nás to vyřešila příroda. Vojtovi je pět měsíců a v pátek jsem našla na testu dvě čárky. Nečekané, ale milé. Tudíž už nemá smysl řešit, jestli se to zvládne. Bude muset. A nebudeme první ani poslední.

Pokud to s mužem oba chcete, tak proč váhat? Když je tělo připravené, klidně si další těhu střihne. Najdeš názory pro i proti, poslouchej srdce.

Peta, Vojta a Klíšťátko

""http://lilypie.com/baby1/050629/1/15/0/+10/.png:http://lilypie.com/…5/0/+10/.png

""http://lilypie.com/days/050803/4/21/0/+1/.png:http://lilypie.com/…21/0/+1/.png

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.12.04 21:05

Ahoj LEO,souhlasím s tím,že si tělo řekne,co potřebuje.Mám dvě holky 14 měsíců od sebe.Musím přiznat,že někdy to bylo hodně náročné.Dvoje plíny,dvě jídla - každé jiné,v noci dávat pozor,aby se navzájem nebudily,přes den zase jednu dát spát do postýlky,druhou do kočáru a pořád být ve střehu.Ale na druhou stranu si nikdy nezáviděly,nikdy na sebe nežárlily,jako malé si spolu hodně vyhrály.Takže bych řekla,že všechno má svý.Já mám teď skoro po třinácti letech mimino a už mě to zase láká na další.Už jsem řekla manželovi,že mě tentokrát nemá poslechnout,i kdybych ho prosila,myslím,že tři děti stačí.Ale kdyby to bylo na mně .....
Zeptej se svého lékaře,jestli jsi po porodu v pořádku a nech to na přírodě.

Tak se měj hezky a dej vědět,jak to dopadlo.Zdraví Vlaďka a Martínek z letních miminek

• Citovat
  • Upravit
2304
7.12.04 09:45

Ahoj,
tak si taky připadám jak blázen, když chci další dítě. Přeju si to od roka Adélky a rok se cítím zcela připravená, ba naopak mám pocit, že když to nebude, jsem k ničemu :lol: Docela srandovní já vím. Je možné, že existují maminkovské hormony. Jestli ano, tak jich mám na rozdávání a věk a počet dětí mi v tom vůbec nehraje roli. Já se pro sebe cítím o 10 let mladší. Jestli to není tím, že jsem se narodila o 2 měsíce dřív?
Manžel sice nechce, ale skusím ho ukecávat. Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.12.04 12:59

Ahoj Leo,
kdy nejdříve se dát na další miminko ti asi neporadím, protože mám doma prcka, která má 4 ročky a chceme s manželem ještě počkat s druhým miminkem až půjde do první třídy, aby jsme si to druhé užili stejně a aby jsme se mu mohli všichni plně věnovat. Ale jen jsem se musela pousmát nad tvým výrokem, že se nenaplnili tvé obavy z nočního nevyspání apod., protože mám vlastní zkušenosti, že se období u miminek strašně rychle obrácí. Týden miminko spí jako dřevo a další 3 týdny je schopno prokřičet celou noc a teprve potom poznáš to pravé nestihání a nevyspání. A veř mi, že vím o čem mluvím. Ale samozřejmě ti přeji hodné a spavé miminko a aby ses rozhodla co nejlépe, jak vám to vyhovuje.
 Ahoj

• Citovat
  • Upravit
483
7.12.04 17:51

Ahoj,já bych šla do druhého taky klidně hned,abych to měla za sebou :wink: ..víc dětí nechci…Ale zarok a půl budu maturovat na dál.studiu a to by bylo na mě asi moc…uvidím…Už takhle je to se školou nahnuté…věnuji se mimískovi a učení mi do hlavy neleze… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
7.12.04 18:34

Ahojky,Andulce je 5 a půl měsíce a my se už tulíme s tím,že bychom rádi druhé.Jenže…plně kojím,MS v nedohlednu,tak se to nechává na přírodě.Až se to povede,budu za // čárky moc šťastná a manžel taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
8.12.04 07:38

Vlastně mám opačný problém…

Já po druhém dítku silně zatoužila kolem 10 měsíců naší dcerky a bylo to pod vlivem toho, že jsem se vrátila do práce a že kamarádka měla doma čerstvé děvčátko a já si vzpomněla na ty strašné-krásné začátky a najednou jsem jí záviděla a chtěla taky. No-rozum zvítězil. Dcera má 17 měsíců a já v šupleti zásobu antikoncepce na půl roku, pak naplánovanou pausu 3 měsíce a pak snažení. Čím starší dcerka je, tím víc mě choutky na miminko opouští a mám dojem, že až se zadaří, budu z toho poměrně v rozpacích-jako u prvního těhu-sice chtěného, ale když to přišlo, byla jsem zaskočená a říkala jsem si, že to mohlo klidně ještě počkat… Touhy se mění :wink: - aspon u mně.Momentálně jsem zastáncem věkového rozdílu 3 a více let, to mi přijde skoro ideální. Mám ale dojem, že se musíme začít snažit během toho půl roku, protože pak by mě touha opustila nadobro - prostě bych zpohodlněla a nechtělo by se mi pak vůbec…nevím, jestli je to normální, že žena jaksi zpohodlní a do dalšího se jí nechce, ale já tuším, že u mně by to tak skončit mohlo. podotýkám, že dcerka je takové to hodné dítko, v noci spí, je pohodová, milá, prostě andílek…

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lea
207
14.4.05 10:43

Ahoj holky,

Chce se mi to vykřičet do světa, ale ještě je strašně brzo, tak se uvolním alespoň touhle cestou, tady na emiminu. Jo! Jsou tam! Dvě tlustice! Jupí! Mám strašnou radost a zároveň už mě přepadá ten důvěrně známý šílený strach, který všechny jistě znáte, aby bylo všechno tak, jak má být. Jsem na úplném úplném začátku a budeme mít rozdíl 16 měsíců a bude to prosinčátko :lol: .
Tak se mějte krásně, chtěla jsem vás jen poinformovat, jak jsme se rozhodli a jak to dopadlo :D .

Čau Lea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
14.4.05 10:46

Ahoj Leo,

tak to moc gratuluju, zrovna tuhle jsem na tebe myslela a říkala si, jestli jste do toho nakonec fakt šli :-) A vidím, že joooooo. A první dítko je pořád takovej vzorňas? :-)

Přeju hodně pohodové těhu a spoustu radostí s dvojnásobným štěstím.

Peta, Vojta (9,5m) a Klíšťátko (25.tt)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí