Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
davate nekdo od ukonceneho 6.mesice jinou prilohu nez ryzi a brambory? chci zkusit pohanku ale co k tomu? a jedlo Vam ji ditko?
Monjie píše:
davate nekdo od ukonceneho 6.mesice jinou prilohu nez ryzi a brambory? chci zkusit pohanku ale co k tomu? a jedlo Vam ji ditko?
Tak kupodivu pohanku malý miluje. Mi to se zeleninou přijde jako děsná kejda, ale on se po tom může utlouct.
Dělala jsem jako přílohu a nebo jako zavářku do polévky/vývaru.
A dávám s masem a s jakoukoliv zeleninou ![]()
Monjie píše:
jako nejaky ze zdrave vyzivy? nebo normalni ?
Já kupovala normální ![]()
omácí nudličky do polívky pro děti i dospělé
jednoduchý recept od mé babičky jen potřebujete ostrý nůž
1 nebo 2 vejce (podle množství)
Hrubá mouka
část hrubé mouky nasypeme na vál nebo do mísy a přidáme vejce a začneme hnětnout těsto, potupně přidáváme mouku do té doby dokavaď nebude těto vláčné a připravené k válení. Válíme a válíme na hrubé mouce velkou placku(skrze ní by mělo být vidět ) Poté rozložíme na utěrku a necháme uschnout. těsto by nemělo být moc mokré. Jakmile nám těsto seschne vezmeme si ostrý nůž a začneme těto krájet nejdříve na půl a půlky dáme na sebe pak zase na půl a půlky na sebe potom nakrájíme z půlek co jsou na sobě takové obdélníky dlouhé cca 20cm a naskládáme je na sebe. jakmile máme těsto navrstvené začneme od okraje krájet tenoulinké nudličky a ty necháme schnout až do rána..
(snad to je srozumitelné kdyžtak se ptejte )
Samovi a nám všem doma moooc chutnají! V obchodě je nekupujeme..
Michaelakkk píše:
Hrubá moukačást hrubé mouky nasypeme na vál nebo do mísy a přidáme vejce a začneme hnětnout těsto, potupně přidáváme mouku do té doby dokavaď nebude těto vláčné a připravené k válení. Válíme a válíme na hrubé mouce velkou placku(skrze ní by mělo být vidět ) Poté rozložíme na utěrku a necháme uschnout. těsto by nemělo být moc mokré. Jakmile nám těsto seschne vezmeme si ostrý nůž a začneme těto krájet nejdříve na půl a půlky dáme na sebe pak zase na půl a půlky na sebe potom nakrájíme z půlek co jsou na sobě takové obdélníky dlouhé cca 20cm a naskládáme je na sebe. jakmile máme těsto navrstvené začneme od okraje krájet tenoulinké nudličky a ty necháme schnout až do rána..
Samovi a nám všem doma moooc chutnají! V obchodě je nekupujeme..
tak přesně tyto nudle dělá moje babička a druhá taky ale ta je bere přes ruční mašinku a výborné......s kupovanýma se nedají srovnat......obdivuji,že si je sama děláte
![]()
dzarunka píše:Michaelakkk píše:tak přesně tyto nudle dělá moje babička a druhá taky ale ta je bere přes ruční mašinku a výborné......s kupovanýma se nedají srovnat......obdivuji,že si je sama děláte
Hrubá moukačást hrubé mouky nasypeme na vál nebo do mísy a přidáme vejce a začneme hnětnout těsto, potupně přidáváme mouku do té doby dokavaď nebude těto vláčné a připravené k válení. Válíme a válíme na hrubé mouce velkou placku(skrze ní by mělo být vidět ) Poté rozložíme na utěrku a necháme uschnout. těsto by nemělo být moc mokré. Jakmile nám těsto seschne vezmeme si ostrý nůž a začneme těto krájet nejdříve na půl a půlky dáme na sebe pak zase na půl a půlky na sebe potom nakrájíme z půlek co jsou na sobě takové obdélníky dlouhé cca 20cm a naskládáme je na sebe. jakmile máme těsto navrstvené začneme od okraje krájet tenoulinké nudličky a ty necháme schnout až do rána..
Samovi a nám všem doma moooc chutnají! V obchodě je nekupujeme..![]()
![]()
Ono na tom totiž vůbec nic není! je to jednoduché a v celku rychlé, když se nepočítá to schnutí. Udělám si jich vždy dost dopředu ![]()
Jojo taky dělám, protože polívka od babičky je nej. A když jsem hodně líná, tak z toho udělám drobení.
ten samý recept jak na nudle akorát se to těsto nastrouhá na hrubo na struhadle taktéž strouhání,taky dělám ale na nudle jsem moooc pohodlná
myslím že ne,kapání je z řídkého těsta a kape se přímo do polévky