Piskoty do ovoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23033
3.10.10 16:16

davate nekdo od ukonceneho 6.mesice jinou prilohu nez ryzi a brambory? chci zkusit pohanku ale co k tomu? a jedlo Vam ji ditko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
3.10.10 16:20

já dávala těstoviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
3.10.10 16:20

Já dávala jáhle nebo ovesné vločky :-) Moc chutnaly :_)

• Citovat
  • Upravit
23033
3.10.10 16:22

jako nejaky ze zdrave vyzivy? nebo normalni ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
3.10.10 16:26
Monjie píše:
davate nekdo od ukonceneho 6.mesice jinou prilohu nez ryzi a brambory? chci zkusit pohanku ale co k tomu? a jedlo Vam ji ditko?

Tak kupodivu pohanku malý miluje. Mi to se zeleninou přijde jako děsná kejda, ale on se po tom může utlouct.
Dělala jsem jako přílohu a nebo jako zavářku do polévky/vývaru.
A dávám s masem a s jakoukoliv zeleninou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
3.10.10 17:12
Monjie píše:
jako nejaky ze zdrave vyzivy? nebo normalni ?

Já kupovala normální :-)

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
3.10.10 17:13

Anebo malýmu dělám domácí nudle pošlu recept :-)

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
3.10.10 17:14

omácí nudličky do polívky pro děti i dospělé
jednoduchý recept od mé babičky jen potřebujete ostrý nůž
1 nebo 2 vejce (podle množství)
Hrubá mouka

část hrubé mouky nasypeme na vál nebo do mísy a přidáme vejce a začneme hnětnout těsto, potupně přidáváme mouku do té doby dokavaď nebude těto vláčné a připravené k válení. Válíme a válíme na hrubé mouce velkou placku(skrze ní by mělo být vidět ) Poté rozložíme na utěrku a necháme uschnout. těsto by nemělo být moc mokré. Jakmile nám těsto seschne vezmeme si ostrý nůž a začneme těto krájet nejdříve na půl a půlky dáme na sebe pak zase na půl a půlky na sebe potom nakrájíme z půlek co jsou na sobě takové obdélníky dlouhé cca 20cm a naskládáme je na sebe. jakmile máme těsto navrstvené začneme od okraje krájet tenoulinké nudličky a ty necháme schnout až do rána..

(snad to je srozumitelné kdyžtak se ptejte )

Samovi a nám všem doma moooc chutnají! V obchodě je nekupujeme..

• Citovat
  • Upravit
15054
3.10.10 17:21
Michaelakkk píše:
Hrubá mouka

část hrubé mouky nasypeme na vál nebo do mísy a přidáme vejce a začneme hnětnout těsto, potupně přidáváme mouku do té doby dokavaď nebude těto vláčné a připravené k válení. Válíme a válíme na hrubé mouce velkou placku(skrze ní by mělo být vidět ) Poté rozložíme na utěrku a necháme uschnout. těsto by nemělo být moc mokré. Jakmile nám těsto seschne vezmeme si ostrý nůž a začneme těto krájet nejdříve na půl a půlky dáme na sebe pak zase na půl a půlky na sebe potom nakrájíme z půlek co jsou na sobě takové obdélníky dlouhé cca 20cm a naskládáme je na sebe. jakmile máme těsto navrstvené začneme od okraje krájet tenoulinké nudličky a ty necháme schnout až do rána..

tak přesně tyto nudle dělá moje babička a druhá taky ale ta je bere přes ruční mašinku a výborné......s kupovanýma se nedají srovnat......obdivuji,že si je sama děláte :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
3.10.10 21:19
dzarunka píše:
Michaelakkk píše:
Hrubá mouka

tak přesně tyto nudle dělá moje babička a druhá taky ale ta je bere přes ruční mašinku a výborné......s kupovanýma se nedají srovnat......obdivuji,že si je sama děláte :palec: :palec: :palec:

Ono na tom totiž vůbec nic není! je to jednoduché a v celku rychlé, když se nepočítá to schnutí. Udělám si jich vždy dost dopředu :-)

• Citovat
  • Upravit
14535
3.10.10 21:21

Jojo taky dělám, protože polívka od babičky je nej. A když jsem hodně líná, tak z toho udělám drobení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
3.10.10 21:22

drobeni? co to je?:))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
3.10.10 21:25

ten samý recept jak na nudle akorát se to těsto nastrouhá na hrubo na struhadle taktéž strouhání,taky dělám ale na nudle jsem moooc pohodlná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
3.10.10 21:28

není drobení jako kapánky?:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
3.10.10 21:29

myslím že ne,kapání je z řídkého těsta a kape se přímo do polévky