Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
mam otazecku, maly je skoro 10 mesicu, kojila jsem do ted bez problemu - rano a vecer sem ji dokojila trochu po kasi na uspani, ale z niceho nic mi odmita prso … teda obe. Nechce proste. Nechci ji nutit, ale bojim se ze prijdu o mliko pokud me jeste parkrat odmitne. Chtela sem kojit jeste pres zimu. Nevite proc by to mohlo byt? V jidelnicku sem nic nezmenila. Vubec me nenapada proc to nechce. CO mam delat, mam ji dat rano misto myho mlicko UM ? Je vubec mozny ze to ty deti proste prestanou chtit ?
Ahoj.
Mě to samé udělala dcera v osmi měsících.
Dělala se psí kusy,aby se přisála,ale jen se vždycky zašklebila a odvrátila.
Bohužel se nám kojení obnovit nepodařilo.Moc mě to mrzelo a do ted nechápu proč začala kojení odmítat.
Tak jsem musela nasadit Sunar a s tím nemá problém.
Měla jsem v plánu kojit déle ale už se stalo a když ted vidím nešťastné kamarádky,kterým nejde dítě odstavit,jsem možná i ráda,že my to měli bez pláče.
Bohužel to možné je
Mě se malá (už je to dávno, ale kvůli šíleným peripetiím, které jsem kvůli tomu podstoupila, si to pamatuju přesně) odstavila v 9 měsících
Když uviděla prso, řvala jak pardál, 14 dní jsem vydržela odsávat ve dne v noci, at má mm, ale když to nepřešlo, vzdala jsem to (i díky tomu, že to už bylo potřetí, co bojkotovala kojení, tak jsem holt neměla sílu, bojovala jsem s ní od 3.měsíce).. No a myslím, že Sunar jí nikterak neublížil, je velká ale štíhlá, zdravá a šikovná ![]()
Neporadila jsem ti, že ![]()
hm ja sem pred 14ti dny prodala odsavacku ![]()
no ono me hlavne zajimalo jestli je vubec mozny ze uz nechce… vsude jen ctu jak je tezky odstavovat deti
Rano mala vyvadela jak silena, jakmile ji prso nabidku otaci se pryc ![]()
Ale co mam teda delat, dat ji rano UM ? Jaky kolik … ja do tohodle vubec nevidim ![]()
My začali dávat Sunar,pediatr mi říkal že nutrilon a beba jsou nahořklý a kojený děto ho moc nechtěj a doporučil ten sunar.A Terka ho začla pít hned,vůbec neměla problém ani s lahví.
Zkusila bych jí udělat nejdřív jen trošku a uvidíš,na krabici je pak návod i kolik by toho mělo dítě vypít.
Tak uvidíš,kojení nevzdávej,ale když prostě nebude chtít,svět se nezboří.
Měla jsem nedávno podobnou situaci se synem. Začal postupně přes den odmítat kojení, jak viděl prso, zdrhal a řval. Byl schopný se přisát jen po ránu, ještě rozespalý.
Tím pádem začlo mléka ubývat a malý se odstavil úplně, protože ráno už mu ta troška nestačila a řval hlady.
Měla jsem z toho nervy, jednou jsem zkusila dát mu UM a on potom ještě tři hodiny spal
.
Takže jsem měla jasno, do 14dní jsem přestala kojit úplně. To mazlení mi trochu chybí, ale za spokojené dítě a trochu spánku navíc to stojí ![]()
Poprvé jsem udělala dávku UM asi 260ml, vyžahl to jako nic. Ale postupně ranní množství snižuje, teď vypije ztěží 200ml ![]()
EDIT: Jo a porvé jsem zkusila mléko Hami, to bylo v pohodě. Pak mléko z DM, to už nikdy nekoupím. A zakotvili jsme u Sunaru, s tím jsem nejvíc spokojená a malýmu chutná
Ještě mě napadlo,nedostala si třeba menstruaci?
Mění se chuť mléka a některé děti ho nechtějí.
pate81 píše:
Jo, přesně, taky mě napadlo, že by to mohlo souviset s menstruací nebo jinými hormonálními změnami ![]()
vzdávat to urcite nechci, ale radsi chci mit pripraveny neco kdyby fakt nechctela aby nemela rano hlad
na druhou stranu si z toho uplne tezkou hlavu nedelam, vim ze nektery veci proste clovek neovlivni.
Jinak je fakt ze z kasi ji nejvic chutna sunarka. Tak nevim ani jak se ma clovek rozhodnout do ktery vyzivy pujde, nase doktorka myslim doporucuje bebu nebo hipp. Vseho ja na trhu tolik ze ma clovek hlavu jak balon ![]()
pate81 píše:
neeee nedostala hmm … fakt sem premejslela nad prvnim poslednim, ale treba ted vecer se ani neprisala… takze ani prece nemohla vedet jak chutna
rano si asi dvakrat cucla a rev - tak sem ji nenutila a hned usla… ![]()
Tak bych to nehrotila a dala UM,když nechce nic jí nepřinutí.
A za mě ten Sunar,ale sama uvidíš co malý bude chutnat.
Ahoj…
tak v 8mi měsících jsem si říkala,jak jednou budu matese odstavovat.....v noci ještě sosal 3krát…
No a na konci 9 konec.....to už teda pil jen večer,pak ráno a najednou nic…prostě nechtěl…skoro ze dne na den.
Tak jsem začala dávat Sunar…ráno,někdy po obědě a večer…a doted ho má ráno a večer…
Takže možné to je…bylo mi to líto,ale na druhou stranu jsem ráda,když slyším jak je některé děti těžké odstavit.
Malý v deseti měsících dělal to samý, čekala jsem týden a pak už jsem nenabízela. Jakmile uviděl prso, začal se tlemit. Sice jsem to obrečela, ale na druhou strnau mi odpadly problémy s odstavováním.
pryfish píše:
ale treba ted vecer se ani neprisala… takze ani prece nemohla vedet jak chutna
rano si asi dvakrat cucla a rev - tak sem ji nenutila a hned usla…
Hele, tak třeba jí vadí, že to neteče hned.
Ten můj kluk byl taky línej tahat naprázdno
![]()
Ano, taky jsem to obrečela a utápěla se v depresích, jak svoje jediné dítě otrávím um a nekecám, odsávala jsem fakt 14 dní co 3 hodiny ve dne v noci
Bylo mi to prd platné… Sunar sosala od počátku s náramnou chutí skoro do 3 let ![]()
Takže, asi tak, nevzdávej to, zkoušej nabízet, já jsem v těch třech měsících, kdy mi to udělala poprvé (a pak v 6 zas), ležela skoro celé noci s vytaženým prsem, malou vedle sebe a kdykoliv se začala probouzet, šupla jsem jí ho do pusiny a bud se probudila a začala hysterčit a já zkoušela jiné fígle jako kojení za chůze, na baloně a podobné bykoviny, a nebo se torchu napila a já si mohla na chvilku zdřímnout… ale tohle nedělej, nestojí to zato, fakt ne… zkoušej nabízet v polospánku nebo v noci, pokud se ti vzbudí, ale když nebude chtít, nestresuj se, opravdu není nad najezené spokojené vyspané dítě (a´t si dalo mm nebo um, vím, o čem mluvím
)