První příkrm

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
662
1.10.10 21:45

první příkrm

Ahoj vsem…mam dotaz???jako prvni prikrm pri UM je lepsi dat kasicku na noc a nebo odpoledne zeleninku?diky vsem za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1277
1.10.10 21:47
mmiška píše:
Ahoj vsem…mam dotaz???jako prvni prikrm pri UM je lepsi dat kasicku na noc a nebo odpoledne zeleninku?diky vsem za rady…

zacinala jsem klasicky polednim jidlem.
u nas mrkev, pak mrkev brambor,a postupne jsem pridavla dalsi suroviny.
kasi jsem davala jen obcas a obcas davam doted.
zaroven se zeleninou jsem zacala davat ovocne presnidavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
1.10.10 21:49

Někteří radí první kaši na večer - jiní první oběd. Myslím, že kaše se doporučuje u kojených, ale jistě nevím.
Katka mi do dneška odmítá kaši na lžičku, jen do flašky a i tu předtím odmítala, tak jsme začali mrkvičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.10.10 21:50

Ahoj začínat by se mělo poledním jídlem,nejlépe jednodruhovou zeleninou-mrkev,brokolice,květák,pak to smíchat třeba s bramborem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
1.10.10 22:03

Je to úplně fuk. V ČR se obvykle začíná zel.obědem, ale není to dogma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
3.10.10 18:40

Holky…děkuji všem za rady :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
udshfzug
16.5.11 15:40

ahoj chci začít s příkrmy se zeleninou v poledne a na noc dát kaši. myslíte že mám začít nejprve jen tou zeleninou a pak i tu kaši nebo hned dávat zeleninu a večer kaši? díky za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
1
17.6.16 13:29

Zdravim, prosim vas, mam 6 mesicni dcerku a plne ji kojim. Uz cca pred mesicem jsem zacala s prikrmy, ale nedostanu do maly ani lzicku, vse plive a opravdu se ji z toho zveda zaludek.Je to normalni? Myslite, ze je zacne jist? Dekuju :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.1.17 11:43

první příkrm

Ahojte maminky,
prosím vás o radu. Synovi budou za pár dní 4 měsíce. Je na UM cca od 2. měsíců. Bohužel mléka se netvořilo tolik kolik mělo. Nic méně dávali jsme množství mléka podle návodu.
V pondělí jsme byli u Dr. a říkala že mám navýšit dávku podle tabulky na miminko 4.-5.měsíců. Bez problému vše vše krásně vypije ne-li vyhltá a nakonec se mi vždy strašně moc poblinká. Myslím, že je to na něj trochu moc vody za celý den, myslíte si, že by nebyl problém skusit mu dát první kaši? Na noc bych ji moc nedávala, protože mi spinka krásných 12 hodin, ale to blinkání po jídle mi dělá trochu starost… moc děkuji za odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.1.17 11:54

@orsik Spíš bych už normálně začala s příkrmy v době oběda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.1.17 11:56

@unuděná A mám k tomu příkrmu udělat i mléko nebo čaj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
5.1.17 12:06

@orsik

záleží, kolik toho sní. Když do něj dostaneš jen jednu, dvě lžičky, tak dodej ještě mléko. Pokud ti to sní celé, tak už ne. Měla bys z každé nové příchutě dát první den jen dvě, tři lžičky, druhý den 1/3 skleničky a třetí den zbytek. Je to i kvůli alergiím, kdyby měl na tu konkrétní potravinu alergii, tak aby reakce nebyla silná. Začni jednodruhovými zeleninovými příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.1.17 12:08

Přesně tak. Něco si o těch příkrmech načti, ze začátku se to zdá jako věda, ale není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.1.17 12:10

@unuděná @Modesta Moc děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
5.1.17 12:22

@mmiška já dala dvojčatům jako první odpoledí(večerní)kaši. My máme celou dobu večer už od půl páté, protože v 18hod. chodí spát. První tekutou z flašky a potom hustou ze lžičky. Pořád jí milují a těší se na večer. Tekutou jsme měli Hipp na dobrou noc s dětskými keksy a hustou ze zdravé výživy Nominal(třeba jáhlová je jemnoučká)Přišlo mi daleko přirozenější přechod mlíko-mléčná kaše než hopnout rovnou z mlíka do zeleného :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová