Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Milé maminky potřebovala bych poradit. Moje pětiměsíční dcera dusud plně kojená mi nějak podivně přibírá nepřibírá. Jeden týden přibere 250g druhý třeba jen 30, další 100 a pak třeba jen 80 za 14 a tak to jde dokola. Jinak za poslední měsíc jsme přibraly 700g ale teď za posledních 14 dní jen těch 80?? Přitom mléka mám dost a dceru v kojení nijak neomezuji kojím po 2-3 hodinách i v noci. Rozhodně se mi nezdá, že by trpěla hladem, hlady nikdy nebrečí vždycky hned dostane. Dvojnásobek porodní váhy měla ve 4 měsících. Jen to přibývání se mi nějak nezdá je to normální ???
![]()
ahoj, mohu se zeptat na čem ji vážíš? Jestli doma na digitální váze a nebo u dr.?
Vážím ji doma na klasické váze (ne digitální) půjčené od doktorky a u doktorky mi ji váží na digitální a tam vždycky ta váha vyjde taky úplně jinak ![]()
tak hodit na váhu byc to uměla
my máme doma digitál a je to děsný, už jí teda nepužíváme, ale když jsem ještě kojila, tak mi to jednou ukázalo že vypila 140 ml ( ve třech týdnech
), ale plakala hlady, pak jsem jí zvážila znova a opět jiná váha…prostě na digitál se nespoléhat. Jinak maš tu váhu seřízenou a zkontrolovanou? To je jediné co mě napadá…
No seřízená by měla být, jinak nijak jsem ji nekontrolovala mám ji půjčenou od dětské doktorky tak jsem předpokládala že váží dobře, tak nevím, jako zaráží mě ty skoky jednou tak a podruhé tak a přitom papá pořád stejně už narození žádné výkyvy ani nic podobného, kaká tak 3-4 denně, tak nevím…
Jestli máš dost MM a mimčo prospívá (což dle Tvého příspěvku ano), tak bych rozhodně v 5m už nevážila. Jednak si ušetříš zbytečný přemýšlení, proč přibrala tolik nebo naopak proč tak málo (mj. i čas se zakládáním obdobných diskuzí) a druhak mimi přibývají skokově - přesně jak popisuješ. Navíc čím bude starší, tím pomaleji bude přibývat.
Díky, taky jsem si říkala, že možná ty vetší mimi přibírají různě a taky asi pomaleji než ze začátku, ale chtěla jsem vědět jestli to tak je ![]()