Miminko přibírá nerovnoměrně

144
30.9.10 20:00

přibírání miminka

Milé maminky potřebovala bych poradit. Moje pětiměsíční dcera dusud plně kojená mi nějak podivně přibírá nepřibírá. Jeden týden přibere 250g druhý třeba jen 30, další 100 a pak třeba jen 80 za 14 a tak to jde dokola. Jinak za poslední měsíc jsme přibraly 700g ale teď za posledních 14 dní jen těch 80?? Přitom mléka mám dost a dceru v kojení nijak neomezuji kojím po 2-3 hodinách i v noci. Rozhodně se mi nezdá, že by trpěla hladem, hlady nikdy nebrečí vždycky hned dostane. Dvojnásobek porodní váhy měla ve 4 měsících. Jen to přibývání se mi nějak nezdá je to normální ??? :-? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1950
30.9.10 20:27

ahoj, mohu se zeptat na čem ji vážíš? Jestli doma na digitální váze a nebo u dr.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
30.9.10 20:38

Vážím ji doma na klasické váze (ne digitální) půjčené od doktorky a u doktorky mi ji váží na digitální a tam vždycky ta váha vyjde taky úplně jinak :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
30.9.10 20:45

tak hodit na váhu byc to uměla :mrgreen: my máme doma digitál a je to děsný, už jí teda nepužíváme, ale když jsem ještě kojila, tak mi to jednou ukázalo že vypila 140 ml ( ve třech týdnech :roll: ), ale plakala hlady, pak jsem jí zvážila znova a opět jiná váha…prostě na digitál se nespoléhat. Jinak maš tu váhu seřízenou a zkontrolovanou? To je jediné co mě napadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
30.9.10 20:56

No seřízená by měla být, jinak nijak jsem ji nekontrolovala mám ji půjčenou od dětské doktorky tak jsem předpokládala že váží dobře, tak nevím, jako zaráží mě ty skoky jednou tak a podruhé tak a přitom papá pořád stejně už narození žádné výkyvy ani nic podobného, kaká tak 3-4 denně, tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
30.9.10 21:00

Jestli máš dost MM a mimčo prospívá (což dle Tvého příspěvku ano), tak bych rozhodně v 5m už nevážila. Jednak si ušetříš zbytečný přemýšlení, proč přibrala tolik nebo naopak proč tak málo (mj. i čas se zakládáním obdobných diskuzí) a druhak mimi přibývají skokově - přesně jak popisuješ. Navíc čím bude starší, tím pomaleji bude přibývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
30.9.10 21:07

Díky, taky jsem si říkala, že možná ty vetší mimi přibírají různě a taky asi pomaleji než ze začátku, ale chtěla jsem vědět jestli to tak je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová