Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky, mala mi nechce jist …prikrm v poledne jakztakz tech 100ml da, vypije v 6 hodin 200ml, v 11 hodin prikrm v 13 200ml.. pak v 18 200ml a do rana uz nechce,ve 22hodin se ji snazim dat to vyjde tak na 100-150ml jeste do nic cpu kasi tu taky nechce:( nevim co s ni pije caj, ten si da… horecku nema, zuby ji nebolej vubec nebreci jenom vyska a povida si
Příspěvek upraven 29.09.10 v 17:52
Klid, jak nechce jíst? Vždyť ti vypije min. 600 ml mlíka, i víc s nočním a ještě příkrm. 200 ml je dávka jako hrom, normální jídlo pro tak malý mimčo.
Mně Tomík nikdy víc jak 170 nevypil, velmi výjimečně 180 a to asi tak 10× v životě.
Je období, kdy mimčo jí míň, vůbec, pak zas jí hodně…takhle mi to bylo řečeno poradkyní, když jsem plašila, že prcek blbě jí.
Jestli není přecpaná a nepotřebuje trochu vytrávit ![]()
Evidentně je tak spokojená.
Co by za to jiné matky nejedlíků daly
Naše mládě dává 150 ml ve stavu nejvyššího vyhladovění, příkrmům moc nedá, UM vypije kolem 500 ml za den
Tak klíííd a nestresuj se ![]()
Jestli ti přijde že jí málokrát tak jí sniž dávky,musí být přervaná,200ml mi nedal adam ani v roce
Jinak se mi zdá že papá dobře a dostatečně.Má velké rozestupy mezi jídly 5h
Aby ti jedla 6× tak bych jí dávala po 4h menší dávky. ![]()
diky, no obcas tech 200ml vypila asi mela obdobi rustu:) ja jen at neco nezanedbame:) ale spis hodne pije caj,
Pokud nepláče, neteplotuje, vidím to jako zcela přirozenou věc. I ty se občas cítíš přecpaná a nebo prostě nemáš chuť jíst. Buď v klidu
Pokud by ti nejedla vůbec, řekněme dva dny, pak bych plašila ![]()
Monjie píše:
diky, no obcas tech 200ml vypila asi mela obdobi rustu:) ja jen at neco nezanedbame:) ale spis hodne pije caj,
píšeš, že hodně pije čaj… a kdy? Nepije ti třeba hodně půl hodiny před jídlem? Třeba se zaplácne čajem a nepociťuje hlad ani chuť k jinému jídlu.
MaryClementine píše:Monjie píše:píšeš, že hodně pije čaj… a kdy? Nepije ti třeba hodně půl hodiny před jídlem? Třeba se zaplácne čajem a nepociťuje hlad ani chuť k jinému jídlu.
Kdyť ta malá papá líp než většina dětí v tomhle věku,takže klid ![]()
Osobně tedy nevidím problém. Jí naprosto normálně… co by jiné za toto daly.
Si piš že baští perfektně … já bych teda dopol sváču dala na 10 hod (je tam velkej rozestup od „snídaně“ a malej k obědu), a když baští ve 13, tak něco malího kol 16 hod, a posunout „véču“ na 19 nebo podle toho jak jde spát i dýl a to už bych dala rovnou kaši. Že nejí v noci… malej taky v noci nejedl,když se nebudil já ho nebudila …pak už nechtěl.neřešila jsem to ![]()
akorat si cuca porad prsty tak nevim jestli ma zizen?dudlika fluse
Ahoj, tvůj „dotaz“ jsem četla asi 6× za sebou, pak i pozpátku a furt jsem nezjistila, kde je problém ![]()
Neboj, tvoje mimi určitě hlady neumře. Cucání prstíků je uplně normální „zábava“ … někdo si hryže pěstičky, někdo ocucává prsty, někdo prská do dlaní nebo do hřbetů pacinek.
A pak ještě: klídek, bude hůř
kdy ti nezdlábne VŮBEC nic, a to i víc dní za sebou (mě při angýně nechtěl ani pít MM snad 3 dni, byla jsem zralá na Chocholouška).
Hele ja si myslim že ti hamá v pohodě,možná jen je plná a večer už nechce nebo je unavená a chce už spinkat.Nám je 9 měsíců a od 2 měsíce je to s krmení děs.Jakmile viděl flašku vztekal se a brečel.nejlíp bumbal v noci.Příkrmy sní asi tak 2krát do tejdne jinak bojkot,kromě mlíka nic nepije.A ted poslední měsíc pijeme jen tak že ho uspím.Jinak bych do něj nic nedostala.Ani neotevře pusu jen dělá nenene.Dle doktorky je vpořádku i když teda žádný vyšetření nikdy neudělala-prej je jen tvrdohlaej.Jeho poslední výsřelek je,že na noc odmítá pít úplně pokud ho nevykoupeme.Což se teď moc nedalo protože měl děsnou rýmu,tak šel spát bez jídla.Já z toho byla hotová a už nevěděla co s ním ale on byl evidentně spokojenej.Furt si říkám že by přece dobrovolně hlady neumřel.Takže buď ráda jak ti bumbá může to bejt ještě horší.
Pomozte mi, jsem už zoufalá a nevim si rady…Je nám právě 12 týdnů a malý mi začal druhý den neuvěřitelně stávkovat s papkáním. Teplotu nemá, prdíkujeme krásně, stolici má každé ráno…ale když má dojít po třech hodinách na papkání, prostě s ním nehnu a to už jsem se začala radovat a chválit ho, že konečně každé krmení vypije 120ml. Včera to dokonce prospinkal a pil až po 6,5h a to jsem do něj dostala jen 90ml…