Slabé mléko anebo změna chuti?

1964
28.9.10 11:39

Slabé mléko anebo změna chuti?

Ahoj holky…mám 11týdeního chlapečka…před 3týdny jsem začala brát antinu cerazette a týden na to jsem to poprvé dostala,od té doby máme trápení s krmením,není to pravidlem ale občas malý zlobí,pouští se prsu s pláčem a hledáním,jako by mu to nechytnalo protože teče,je vidět mlíko v pusince.Je to slabé mlíko a nebo změna chutí kvůli antině nebo menzesu,ten už zkončila ale problmy trvají.Není to u každého krmení,ale během dne ano…ale dnes v noci se mi malý budil po hodině na kmení…prsa střídám ale dnes nepomáhalo nic…nakonec jsem poprvé sáhla po UM…mám pocit že mu moje mléko již nestačí.Je to chyba kojit a třeba jednou denně např.večer dát UM…anebo to mám vydržet že se to samo srovná? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
IMI
2766
28.9.10 11:42

Mela sem tu samou anti a dobry. Myslim, ze je to MS a taky kluk zacal v tomhle veku taky takhle vyvadet, ale co s tim nevim, vyvadel a vyvadel az se odstavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2832
28.9.10 11:50

Ahoj, měli jsme to taky. Trvalo to asi 2 měsíce a byl to fakt boj. Hodněkrát jsem chtěla kojení vzdát. Přes den když se malá vztekala, tak jsem ji nenutila a zkusila dát za půl hodiny, hodinu, ale když vyváděla večer, tak jsem dala UM. Teď už zase nějakou dobu pije pěkně. A netrápí Vás prdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1964
28.9.10 11:52
Mari20 píše:
Ahoj, měli jsme to taky. Trvalo to asi 2 měsíce a byl to fakt boj. Hodněkrát jsem chtěla kojení vzdát. Přes den když se malá vztekala, tak jsem ji nenutila a zkusila dát za půl hodiny, hodinu, ale když vyváděla večer, tak jsem dala UM. Teď už zase nějakou dobu pije pěkně. A netrápí Vás prdy?

Jo prdíky nás trápily,ale začala jsem dávat čaj a je to lepší,kope nožičkama a krásně se vyprdí…nebyla třeba chyba ten čaj s láhve?že je třeba lenošnej a lahvička je lepší i když občas vážně pije pekně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2832
28.9.10 11:56

Mě taky malá pila občas hezky a někdy to byl horor. Asi to je jen bojkot kojení, zkus ještě chvíli vydržet a uvidíš. Držím palce, ať kojíte, co nejdéle. U nás flaška na kojení vliv neměla, tak v tom neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.9.10 11:57

Já radím vydržet, pokud po půjde. Jednak se určitě může při užívání AK změnit chuť MM a hlavně bych to u vás viděla i na růstový spurt. Bývá přechodný a vyplatí se nepodlehnout a neodstavit. Myslím, že jedno krmení denně UM by vadit nemělo, ale já bych se asi obávala toho, že by si dítě zvyklo na lahev a jinou chuť mléka a to moje už nechtělo. U nás to mělo podobný průběh taky kolem 3.měsíce. Ovšem já nebrala AK, ale dostala jsem první MS. První den to vypadalo na odstavení, už jsem se s tím začínala smiřovat. Navíc Mája i míň přibývala. Ale vydržela jsem a kojím dodnes ;) . Přeju hodně sil. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1964
28.9.10 11:58
Mari20 píše:
Mě taky malá pila občas hezky a někdy to byl horor. Asi to je jen bojkot kojení, zkus ještě chvíli vydržet a uvidíš. Držím palce, ať kojíte, co nejdéle. U nás flaška na kojení vliv neměla, tak v tom neporadím.

Děkuji…no snad to zmáknem.Dnes večer chci skusit dát UM,abych se v noci trochu vyspala a třeba to malého zasití…holt když bude bojovat skončíme na UM úplně…ale děkji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1964
28.9.10 12:00
hkac píše:
Já radím vydržet, pokud po půjde. Jednak se určitě může při užívání AK změnit chuť MM a hlavně bych to u vás viděla i na růstový spurt. Bývá přechodný a vyplatí se nepodlehnout a neodstavit. Myslím, že jedno krmení denně UM by vadit nemělo, ale já bych se asi obávala toho, že by si dítě zvyklo na lahev a jinou chuť mléka a to moje už nechtělo. U nás to mělo podobný průběh taky kolem 3.měsíce. Ovšem já nebrala AK, ale dostala jsem první MS. První den to vypadalo na odstavení, už jsem se s tím začínala smiřovat. Navíc Mája i míň přibývala. Ale vydržela jsem a kojím dodnes ;) . Přeju hodně sil. :kytka:

Odstavovat nemám v plánu,jen třeba jednou denně UM…protože dnes v noci jak pil po hodině,nestíhala se mi nalývat prsa a plakal mi hlady…uvidíme jaká bude dnešní noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
28.9.10 12:06

Teerosku, jestli je to růstový spurt, tak je úplně normální, že se ti kvůli častějšímu kojení nestíhají nalévat pořádně prsa. Tělo potřebuje nějaký čas, aby zareagovalo na větší „výdej“ :wink:
Praxe je většinou taková, že pokud zavedeš jednou příkrm, už se to veze a na UM většinou skončíte úplně.

Zkus nějak laktaci podpořit (čaje, homeo, odsávání)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2832
28.9.10 12:07

Pokud tak často vyžaduje krmení, tak by to opravdu růstový spurt být mohl. Snad se to brzy zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1964
28.9.10 12:11
Cappy píše:
Teerosku, jestli je to růstový spurt, tak je úplně normální, že se ti kvůli častějšímu kojení nestíhají nalévat pořádně prsa. Tělo potřebuje nějaký čas, aby zareagovalo na větší „výdej“ :wink:
Praxe je většinou taková, že pokud zavedeš jednou příkrm, už se to veze a na UM většinou skončíte úplně.Zkus nějak laktaci podpořit (čaje, homeo, odsávání)

čaje piju každý den…odsávačku mám,ale nějak to odsávání nejde…asi jsem koupila špatnou.Uvidíme nechci o vzdávat…třeba to za pár dní přejde uvidíme.Uklidnila mě Mary20,taky dala občas UM a pak se to zase spravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1964
28.9.10 12:15
Mari20 píše:
Pokud tak často vyžaduje krmení, tak by to opravdu růstový spurt být mohl. Snad se to brzy zlepší.

No ale to bylo jen dnes v noci poprvé…byla jsem dost vačerpaná a proto jsem zvolila UM,nevěděla jsem si rady,ale stejně se pak do 2 hod.vzbudil myslím že byl dost vyplakaný a brzy mu vyhládlo.Napil se ode mě,vykadil na chvilku usnul.Pak se nechal zabavit povídání a zase hlad,u pití opět vyváděl až do následného usnutí a těd spí na balkoně v kočáře stejně jako včera.Uvidíme jak to bude večer,jinak sáhnu též po UM.Další noc po hodině krmení bych asi nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
28.9.10 12:20

Teerosku, jasně, že to přejde, ale většinou to nepřejde samo.
Snažila jsem se ti říct, že tělo potřebuje pár dní na to, aby stihlo zareagovat na větší výdej mléka - to jsou právě ty dny, kdy se ti zdá, že máš mléka málo, kdy prostě musíš velice často kojit.

Chce to jen vydržet, v lepším případě aspoň něco málo (i když se už zdá, že není co) odsávat nebo odstříkávat.

Pokud nějaké kojení plně nahradíš dokrmem (bez odsávání nebo odstříkávání), bude mlíčka míň a míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1964
28.9.10 13:06
Cappy píše:
Teerosku, jasně, že to přejde, ale většinou to nepřejde samo.
Snažila jsem se ti říct, že tělo potřebuje pár dní na to, aby stihlo zareagovat na větší výdej mléka - to jsou právě ty dny, kdy se ti zdá, že máš mléka málo, kdy prostě musíš velice často kojit.

Chce to jen vydržet, v lepším případě aspoň něco málo (i když se už zdá, že není co) odsávat nebo odstříkávat.

Pokud nějaké kojení plně nahradíš dokrmem (bez odsávání nebo odstříkávání), bude mlíčka míň a míň.

Chápu takže když se rozhodnu dát dnes po koupání UM rohodně odsávat např.10min co by malej pil…zkusím to tak a snad se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
28.9.10 13:22
Teerosek píše:
Chápu takže když se rozhodnu dát dnes po koupání UM rohodně odsávat např.10min co by malej pil…zkusím to tak a snad se to zlepší.

A co to zkusit takhle?
Nakojit, mít po ruce připravený dokrm, který můžeš nabídnout, pokud se bude hlásit o „nášup“ :-D
A pak zkusit ještě něco málo odstříkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna