Kojení - padání vlasů

35
27.9.10 22:28

Kojení - padání vlasů

Ahoj všem, chtěla bych se zeptat jestli někdo nemá stejný problém. Co jsem začala kojit začaly mi hrozně padat vlasy. V těhotenství jsem měla vlasy super, ale cca po měsíci co se malý narodil a stále (už je mu 6,5měsíce) mi hrozně padají vlasy, ale opravdu dost. Vitamíny, které jsou při kojení beru a používám jeden šampon z lékárny, ale výsledek spíš žádný :-( Nějaké potravinové doplňky nebo jiné vitamíny než které se berou při kojení, toho se trochu bojím právě kvůli kojení, aby se to nedostalo do mléka. Už si nevím rady, za chvíli budu asi plešatá :zed: Nemáte někdo podobný problém a co vám pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6597
27.9.10 22:31

Ahoj,

není to kojením, ale v těhotenství vlasy nevypadávají, tak po porodu začnou, měla jsem to po obou porodech tak, akorát mi to tedy začalo později, než tobě, neboj, přejde to. Zkus pít třeba Gravimilk a neboj, nevyplešatíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
27.9.10 22:32

Já mám stejný problém. V těhu vlasy super, cca měsíc po porodu, masakr. Teď nekojím pár dnů, tak jsme zvědavá. A při kojení by se opravdu vitamíny na vlasy jíst neměly, říkala mi to i kadeřnice. Jinak mám k dispozici zkušenost mojí mamky - od porodu jí padají vlasy stejně hodně až dodnes. A to je od porodu ségry 28 let!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
27.9.10 22:35

No potěš 8-o doufám, že to někdy přestane, že to nebude napořád, nebo doma nedělám nic jiného než vysávám a sbírám vlasy, mám totiž dlouhé a tmavé :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
27.9.10 22:39

ahoj, mám stejný problém a nekojím. Známá to měla také tak, že po porodu prostě děs, musela se nechat ostříhat :zed: , do pár měsíců se to samo srovnalo, tak snad nebudeme jako plešouni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
27.9.10 22:42

Mě už rostou nové pod ofinou, vypadám jako v čepici :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
27.9.10 22:45

Já to měla také tak, nakonec jsem si nechala vlasy zkrátit a bylo po problému. :palec: Teď už mám vlasy zase dlouhé a husté. A po padání ani památky. Bude to fajn, uvidíš. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
27.9.10 23:40

Ahoj, tak měla jsem stejný problém, v těhu vlasy nádherný, vůbec nepadaly a když už tak minimálně, ale po porodu jsem se začala bát jestli mi na tý hlavě vůbec něco zůstane, po půl roce jsem se u dr. ptala jestli je to normální a jestli proti tomu něco je. Uklidnil mě, že to normální je a že to přejde. Přešlo, ale zase po dlouhý době jsem si vlasy obarvila a padají zas :-( . A nebo mi je rve malej, tak snad mi tam něco zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21542
28.9.10 08:10

v těhu má většina z nás super vlasy, které nepadají. pak je logické, že se vlasy musí obměnit a ty co nepadaly 9 měsíců vypadnou najednou ;-) jinak já jsem s tím byla na kožním a doktorka mi předepsala vitamínové kapsle vyráběné v lékárně (složení bohužel nevím..) a to krásně zabralo. dostala jsem je ještě v době, kdy jsem plně kojila, ale doktorka to právě přizpůsobila podmínkám ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
28.9.10 08:24

Ahoj,
mě bohužel hodně padají vlasy i teď a to nekojím už půl roku, prostě to padání nepřestalo, takže se chystám na kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
28.9.10 08:32

Ahoj,tak mně taky padají vlasy šíleně.Už jsem semusela nechat ostříhat,měla jsem dlouhé,všude se váleli chuchvalce.Je to děs,ale dokud se kojí,tak se nic brát nemá,takže ještě pár měsíců budu plešatět :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
28.9.10 09:45

ahoj, mám dobré zkušenosti s OK Omegou na padání vlasů. Je to přírodní produkt, takže to při kojení nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
28.9.10 09:45

to padání vlasů je způsobené hormonálními změnami po těhu. Vlasy reagují u někoho dřív, u někoho později, ale většinou do půl roku po změně.
Změnou může být i nějaké trauma(u netěhotných), které člověk prožije a pak se diví, že mu padají vlasy(po x měsících), když je v pohodě a s předchozími událostmi si to nespojí a přitom jsou příčinou.To neplatí ale u některých pánů, kterým vypadávají z nadbytku testosteronu - tím se pozná i pořádnej mužskej, když má kouty :lol:
Jó, vlasy jsou potvory citlivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
28.9.10 09:55

Jo jo, takovýho mám doma s koutama. Ale abych i já za chvíli neměla kouty a nevypadala jako pořádnej mužskej… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
28.9.10 10:17

Ahojky mě začali padat asi před 14dny a ted jsem 3měsíce po porodu a kojím.Jsem zvědavá kdy se to ustálý kamarádka kadeřnice mi říkala,že bych jim ucpala odpad v kadeřnictví:-).Nejvíc mě totiž padají,když si myju vlasy a pak fénuji.Taky jsem byla rozhodlá se nechat ostříhat,ale do tý doby než přišla kadeřnice pak jsem si to zase rozmyslela:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová