Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s nutritonem.Kuba začíná být živí mimi a po jídle nevydrží chvilku v klidu takže začal docela blinkat-nedělá mu problém se vyblindit klidně 2h po jídle.O autosedačce ani nemluvim…Je na nutrilonu-vim,že je i AR, ale dostala jsem nutriton tak bych to chtěla zkusit jestli pomůže.Píšou tam 2-3 odměrky,ale kamarádka říkala,že je to dost hustý a taky prý nevěděla jaký odměrky,když v balení žádná nebyla.Tak mi prosím napište jak vám pomohl.Díky
Ta odměrka bude pravděpodobně někde uvnitř prášku, jako to bývá u pracích prášků. Jakože se k němu dostatneš až ve chvíli, kdy máš vše vyprané a kupuješ další balení ![]()
Dobrý je mít flašku s dílkama. Většinou naštěstí výrobci UM tak ěnjak se domluvili či co, takže ty dávky jsou stejně (aspoň jsem si teda nevšimla nikde rozdílu
). A na flašce máš pěkně napsáno, že sem a sem naliješ tolik teplé vody a k tomu přidáš tolika tolik doměrek UM. Aspoň takhle jsem to vysvětlovala babičce, když hlídala prvorozenného. A skvěle to takhle pochopila.
ahoj mi taky používáme nutriton na zahuštění mlíčka, ale opravdu to hodne zahustuje na 60-90ml by meli být 2-3odměrky, já dávám male 50ml mlíčka a do toho sypnu jenom trictvrte jedne odmerky protoze jinak je to silene husty a mala to s dudliku nevytahne takze spise dej mene pockej a kdyz se ti to bude zdat malo huste pridej jeste ![]()
jinak nám nutriton na blinkání opravdu pomáhá od te doby se stalo opravdu jen vyjimecne ze by si jenom trosicku odblynkla ![]()
ahoj, nám taky doporučovali Nutriton na blinkání, ale kojila jsem tak byl problém to do malýho vůbec dostat. namíchaný s vodou to byl hnus a s odstříkaným mlíčkem to taky plival ven. Možná je lepší to míchat do lahve pokud máš UM. Někde jsem četla že musíš dát minimálně ty 2 odměrky jinak to nefunguje a mimi blinká pořád dál, což u nás byl problém, tak jsme blinkali. Pokud máš UM tak je jednodušší kupovat AR, je to už zahuštěný tak se s tím nemusís otravovat
Bez nutritonu mam pocit ze Viki vyblije vse co vypila. Ja davam Nutriton do vody, doktorka mi poradila pridat trosku glukozy at je sladsi. Pravda bez ni to bylo fakt bez chuti a Viki to nechtela jist. Je pravda, ze kdyz se namicha podle navodu tak je to dost husty, nechtela redit a lit do ni plno vody kdyz je kojena takze davam lzickou. Je to sice nekdy boj ale aspon neublinkava.
tak já sem taky začala používat Nutriton do UM a musím uznat,že je to super,malá mi pořád ublinkávala a to i 2 hodiny po jídle…pořád sem jí musela převlíkat a když sme někam šly,tak si hned čisté věci pozvracela.Odměrka byla přiložena hned u sáčku a cena byla 201Kč