Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
…
já nasadila před porodem mikádo, teď už to poporostlo a vlasy jsou všude, takže to plánuju zas zkrátit - bo to totálně nejde vyluxovat, mám to všude na oblečení, po koberci, v posteli, jídle…děs ![]()
Jo a když má Ondrášek moje vlasy i v puse, tak to už je vrchol. Nebo mi hrábne do vlasů a má jich hrst
![]()
Mě začali vlasy padat až tak tři měsíce po porodu,taky mám vlasy dlouhé a tmavé a spíš mi vadí to neustálé uklízení než že budu plešatá,to snad nehrozí jelikož mám husté vlasy,no uvidím jak to bude dál…
Mě to taky začalo tři měsíce po porodu a je to děs, malá je furt samej vlas, to mě štve nejvíc
dávám tomu měsíc (koupila jsem si vitamínky) a jestli nezaberou, budu krátit ![]()
Na kožním by neporadili? Já vím, že dcera známých měla příšerný problémy s padáním okolo sedmnácti (a to nebyla po porodu), měla pak už fakticky málo vlasů, polítala si po doktorech, tuším, že měla nějaký léky a speciální šampon a teď má hřívu
Pokud je to vážně hodně, zašla bych určitě k lékaři.
Mě začali padat zhruba 3 měsíce po porodu.Doktor řekl,že je to normální,že se to hold musí přetrpět.Koupila jsem si aspoň panthenol na vlasy.
Holky, jak dlouho u vás to padání trvalo? Mě začalo cca před měsícem a půl, tedy tři měsíce po porodu, tak bych chtěla vědět, jak ta hrůza dlouho potrvá ![]()
no malej už je 5 měsíců a padaji mi furt.Jsou všude kam se podívám ![]()
Koukám že nejsem sama samotinká v problému s padáním vlasů. A musím podotknout že jsem 4měs po porodu a vlasy mi padají o 106
A též při mytí a česání. No ono je stačí jen prohrábnout prstama a chomáč my mezi prsty zůstane. Též se pídím po nějakém preparátu,ale asi to vyřeším ostříháním na nějaký letní sestřih a snad se problém vyřeší… ![]()
já byla na kožním, prý to souvisí s kolísáním hormonů po porodu, začne to tak ty 3 -4 měsíce po porodu a může klidně trvat i rok (já byla skoro plešatá, ty kouty, no děs
)
ptala jsem se na možnosti léčby, prý dojít až přestanu kojit, to jdou nasadit nějaké léky (my kojili do roka a půl a do té doby padání přestalo, takže jsme to přežili - po obou porodech to bylo stejné )
vtipné na celé věci je to že už si nějako nevpomínám jak to bylo po prvním porodu. Ale to jsem kojila jen 3měs jelikož dcera byla lenoch a zachutnala jí více flaška. Ted u druhé dcery je to pravý opak to je savec první třídy… ![]()
Ovšem asi to odskáčou moje už tak řídké vlásky…
Četla jsem o přípravku Methionin Komplex ovšem není vhodný v době kojení. Takže hold mám asi smolíka. Raději budu kojit a vlásky budem řešit až potom…
HOlky, já si myslím, že jestli holka kojí nebo ne, že to takový vliv nemá..První jsem kojila rok a začlo to padat až poté…Nyní jsem kojila jen 3 měsíce, a začlo to padat právě po těch 3 měsících, myslím, že to nebylo tedy koncem kojení, že by to padalo asi i tak…Jsem také skoro plešatá, mám už měsíc Methyonin a žádná změna..teď jsem si koupila Revalid, tak uvidím..Držím palce, ať se nám to všem zlepší a nemá „lysinky“ navždy ![]()
Ahoj, vlasy mi začaly padat už v těhotenství - asi tím, že jsem v 1. trimestru hodně zvracela a zhubla jsem. Teď jsem měsíc a kousek po porodu a je to smršť. Už mám 2 lysinky. Jen zajedu hřebenem do vlasů a je jich plný. Používám lopuchový extrakt do kořínků a šetrný přírodní šampon s kofeinem.
Kdysi mi hodně pomohly na padání vlasů vitaminy Donna Hair, ale na jejich užívání při kojení slyším rozporuplné názory. Chci se tedy zeptat, jestli jste některá během kojení Donnu Hair nebo něco jiného užívala a jestli to pomohlo. Argument, že padají proto, že v těhu padaly míň, neberu. Mně padají už od začátku 6. měsíce, čili skoro půl roku ![]()
Dále jsem v DM viděla řadu Plantur proti padání vlasů speciálně pro ženy, kterým padají vlasy kvůli hormonálním změnám. Mají šampon, balzám a tonikum. Nemáte něko zkušenosti?
Díky ![]()
@Miraculous ja jsem se na padani vlasu ptala kadernice a ta mi doporucila vitamin (tusim A, ale jista si nejsem). Kazdopadne se pri kojeni nesmi
Ja to tedy nechala byt a po 2 letech vlasy prestaly padat v takovem mnozstvi.