Mléčná kaše do mléka

27305
27.9.10 18:30

mléčná kaše do mléka

ahoj maminky,
máte některá zkušenost s děláním MLÉČNÉ kaše do MLÉKA? Vím, zní to divně, ale kamarádka takto řeší zasycení před spaním, dělá mléčné kaše do sunaru (prý to funguje a spí celou noc), ale mě ten nápad zaujal (nikdy mě to nenapadlo) kvůli tomu mému nepijáku mlíka… že by takto dostal zas nějaké ty vitamíny a minerály z UM, když ho vůbec nepije. Na druhou stranu si říkám, aby ta kombinace zas nebyla až moc „nadupaná“ těma látkama. Na třetí ( :-) ) stranu si říkám, že mnoho maminek dává kaši zapít UM, což je vlastně podobný.
Co myslíte, je to blbost, nebo to můžu tak udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
neczuz
27.9.10 18:48

Nedělám, ale spíš bych se bála, že je to moc minerálů a bílkovin na malé množství tekutin. Je to jako vys dělala UM z dvojité dávky prášku - ani to se nedoporučuje.
Pokud normálně jí, tak přeci minerálů a vitaminů má z jiného jídla dost. Stačí ekvivalent těch 500ml mléka- tj 200ml kaše, 200ml jogurt. A pak už někam vpašovat100ml - třeba dát sýr nebo smetanu do zeleninového příkrmu, mléko do bramborové kaše, jogurt do přesnídávky, tvarohovou přesnídávku na pečivo. ty zahuštěné věci (tvaroh, sýr) se počítají jako víc mléka, ale ten přepočet přesně nevím.

• Citovat
  • Upravit
15674
27.9.10 18:56

Ahoj. Já bych to určitě nedělala. Jak už tu bylo psáno, je to stejné jako nemléčná kaše z dvojíté dávky mléka (ale normální dávky vody). A to, že jedno dítě po ní spí celou noc, neznamená, že tak budou spát všechny děti. Když chceš zasytit, tak v kaši rozpusť třeba dětské sušenky (já to nedělám, takže nemám vyzkoušené, ale přijde mi to vhodnější než mléčná kaše do mlíka).

Pokud někdo dělá kaši z MM (já jsem tak přebytečné MM zužitkovala u starší dcery a u mladší to mám v plánu), pak je vhodnější použít kaši nemléčnou (a tak to bylo myslím myšleno na kojeni.net :nevim: ). Ono to i vyjde levněji :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
27.9.10 19:43

taky se zeptam, dneska jsem zacla davat tu nemlecnou kasi od nutrilonu a je tam na 180ml mleka 4odmerky po 30g takze je to normalne ridky.. to mam davat lzickou? :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
27.9.10 19:51
Monjie píše:
taky se zeptam, dneska jsem zacla davat tu nemlecnou kasi od nutrilonu a je tam na 180ml mleka 4odmerky po 30g takze je to normalne ridky.. to mam davat lzickou? :roll: :oops:

Já jsem taky dneska začala, ale s Nestlé, také je to dost řídké a s lžičkou jsem dost bojovala, spíše toho bylo více na bryndáku než v pusince. Asi vyzkouším lahvičku s malinkatou dírkou, aby musel sát, zkusím zítra, tak dám vědět. Dnes už Matýsek spinká, jsem zvědavá jak dlouho vydrží než se poprvé vzbudí :-) Dneska jsem zkusila 3 lžička a v pohodě, takže zítra mu dám vypít více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
27.9.10 19:55

dala jsem to teda normalne z flasky kdyz je to nemlecna do mleka.. s variabilnim prutokem, ale moc ji nechci a prijde mi celkem sladka tak nevim asi ji jeste nepotrebuje, nebo zkusim jinou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
27.9.10 20:00

a ted ctu tohle! http://www.hipp.cz/…2/CZ2769.pdf jako davat inst. kasi do PLNOTUCNEHO MLEKA OD UKONCENEHO 4. MESICE? to je vtip ne??????!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
27.9.10 20:00

Díky za odpovědi na můj dotaz, měla jsem právě pochybnosti o „nadupanosti“ té kaše a asi jo teda, bylo by to nejspíš už moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.9.10 20:23
Monjie píše:
taky se zeptam, dneska jsem zacla davat tu nemlecnou kasi od nutrilonu a je tam na 180ml mleka 4odmerky po 30g takze je to normalne ridky.. to mam davat lzickou? :roll: :oops:

některé kaše blbě zahušťujou. dávala jsem méně mléka, kaše podle návodu, abych ho nepřekrmovala. a dávala jsem zapít vodou. po koupání ještě kojení. takže jsem tím vyřešila hustotu, mléka a tekutin má taky dost.

• Citovat
  • Upravit
23033
27.9.10 20:26

ok takze normalne 4 lzicky po 30g a zahustit na kasi:))?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.9.10 20:37
Monjie píše:
ok takze normalne 4 lzicky po 30g a zahustit na kasi:))?

ty gramy nevim. ale množství prášku, které je v návodu a mléka tolik, aby to bylo husté.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová