Kojení po cisaři

1769
29.9.10 08:11

kojení po cisaři

ahoj holky, chtela jsem se zeptat jsem po cisari a uz od zacatku mame problemy s kojenim, mlicko se mi udelalo myslim ze 3nebo4 den ale jen malo, tak jsme museli zacit dokrmovat, bohuzel malej ze me vytahnul max 30ml. vcera jsem se vratily domu z nemocnice a prijde mi ze mliko se ztraci uplne, musela jsem zvysit davku nutrilonu aby malej neplakal. jak jste to meli vy po cisari? kojite normalne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
29.9.10 08:17

Ahoj,tak ja jsem taky byla po cisari.Mlicko se udelalo asi 3.den kojeni slo docela dobre,z porodnice jsme po 7.dnech odchazeli jeste s 60g vic,nez byla porodni vaha.
Doma uz to bylo trosku horsi,hlavne me hodne bolela prsa,tak jsem se snazila z jednoho vydrzet kojit a z druheho odstrikat,abych aspon na chvili tem prsum ulevila.
Po 3 dnech na kontrole vazil malej jeste min,nez kdyz jsme prisli domu.Taky jsem z toho byla trosku zoufala a 2× mu soupla Nutrilon,ale nakonec jsem to vydrzela a rozkojila jsem se :)
Kojila jsem plne do 6ti mesicu a uplne jsem s kojenim prestala v jeho 9ti mesicich,ale to se odstavil sam.
Spis by to asi chtelo,poradit se s nejakou odbornici na kojeni,pokud mas zajem kojit dal.Preju hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
29.9.10 08:30

no jo to mam, aspon tech pul roku kdyby to slo. me se prestali nalejvat, nejdriv jedno a ted i druhy, malej ztoho taha jen jako ze si stim hraje. mozna je to i tim, ze jsem nejdriv zacala rodit uplne normalne a az na sale na koze po hodine marnyho tlaceni a trpeni bolesti na hekarne zjistily ze malej mi neprojde panvi, tak nastoupil cisar :cry: on je pak i celej vzteklej ze mu asi nic poradne netece, ach jo a to jsem si rikala jak to jde vsechno v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
29.9.10 08:33

Rodila jsem první dítě akutním císařem v celkové narkóze (takže i první přiložení bylo o dost později, než kdybych měla jen spinál), ale s kojením jsem problém neměla (pominu-li do krve „rozkousaná“ prsa a šííílené bolesti ze skříplých nervů v bradavkách :roll: ). Plně jsem kojila přes 6 měsíců a skončila jsem v 16 měsících věku dítěte.
Přidávání UM je podle mě cesta do pekel - pro dítko je jednodušší pít z flašky, takže je logické, že z prsů toho pak vytáhne méně :-? Rozhodně doporučuji poradit se s laktační poradkyní.
V mém okolí mám dva identické případy, které každý skončil jinak - švagrové syn v jednom měsíci začal méně přibírat. Pediatrička jí řekla, ať začne přikrmovat, což ona bez mrknutí oka udělala, jenže pak musela dávky zvyšovat a mlíko se jí ztratilo úplně (doktorka jí ještě říkala, že má málo mlíka). Kamarádka, která chodila ke stejné pediatričce, měla s dítkem stejný problém - dostala stejnou radu, ale neposlechla ji. Dr. jí taky řekla, že má málo mlíka (a prý jí to řekla, aniž by cokoliv zkoumala - jen viděla, že dítko nepřibralo kolik mělo, tak hned učinila závěr o malém množství mlíka - přitom kamarádka mi říkala, že mlíka měla subjektivně dost). Namísto, aby přikrmovala UM začala dítko častěji přikládat, hlavně v noci, kdy se tvoří více mlíka. A dítko začalo krásně přibírat a kojila ještě hodně po roce :wink:
Zkus se poradit a hlavně přikládej v noci (natáhni si budíka na 2 hodiny ráno a koj - takhle jsem to měla já, Šárka - druhé dítko porozené vaginálně - ve dvou měsících taky málo přibrala, ale máme pediatričku, která upřednostňuje MM, takže namísto příkrmů mi poradila právě kojit v noci).
Držím palce (a omlouvám se za román :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
29.9.10 08:37
market.s.87 píše:
mozna je to i tim, ze jsem nejdriv zacala rodit uplne normalne a az na sale na koze po hodine marnyho tlaceni a trpeni bolesti na hekarne zjistily ze malej mi neprojde panvi, tak nastoupil cisar :cry:

Market - tímhle to určitě nebude, já taky takhle rodila (hodina tlačení, dva doktoři mi skákali po břiše, po hodně teda císař - já už fakt nemohla - a až při operaci zjistili, že měl Vojtík pupečník omotaný 2× kolem krku a když povolil stah, tak jej ten pupečník zase vytáhl zpátky do dělohy :roll: ). Hlavně buď v klidu a zkus co nejčastěji přikládat a hlavně v noci (miminko nemusíš budit, jen jej přilož k prsu třeba i v leže ve své posteli, ono se chytne reflexně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
29.9.10 08:53
market.s.87 píše:
no jo to mam, aspon tech pul roku kdyby to slo. me se prestali nalejvat, nejdriv jedno a ted i druhy, malej ztoho taha jen jako ze si stim hraje. mozna je to i tim, ze jsem nejdriv zacala rodit uplne normalne a az na sale na koze po hodine marnyho tlaceni a trpeni bolesti na hekarne zjistily ze malej mi neprojde panvi, tak nastoupil cisar :cry: on je pak i celej vzteklej ze mu asi nic poradne netece, ach jo a to jsem si rikala jak to jde vsechno v pohode

tak tímhle to určitě nebude, protože naopak tvé tělo jako by prožilo normální porod - jen ta úplně poslední fáze neproběhla. Nehledě na to, že já měla porod jak přes kopírák s tím tvým a s kojením jsem problém neměla. Nehledej viníka ani v sobě ani nikom jiném, tohle se prostě může stát komukoli :hug:
Zkus se poradit tady na emiminu s laktační poradkyní.

Důležitý je hodně pít, před kojením zkus taky nahřívat třeba žínkou, masírovat a odsávat / odstříkávat co chvilku ikdyž malý zrovna nepije. Mimochodem mě to s odsávačkou nešlo, zato rukama jsem odstříkala docela dost. A přesně jak píše Domi přede mnou, kojit co to půjde hlavně v noci, to se podporuje tvorba MM nejlíp. Jo a některým dětem pomáhá šimrat je pod bradičkou, aby líp sály - prý reflex, nevím, ozkoušeno to nemám

Držím palce a hlavu vzhůru, věřím, že to půjde a pokud třeba ne, tak se svět nezboří - na ne/kojení není založena kvalita matky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
29.9.10 09:00

Mám srovnání kojení po císaři i po přirozeném porodu a v obou případech jsem to měla úplně stejně. Kojila jsem o 106, plně 6 měsíců, s tvorbou mléka problém nikdy nebyl. Chce to co nejčatěji přikládat, klidně každou hodinu, aby se mléka tvořilo víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
29.9.10 09:05

Ahoj,nečetla jsem tedy vše,ale já jsem po císaři začala kojit 2-3 den.kojila jsem plně do 6,5 měsíce,a kojím dodnes-12,5 měsíce-ale už jen 1× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
29.9.10 09:06
sandrik píše:
Jo a některým dětem pomáhá šimrat je pod bradičkou, aby líp sály - prý reflex, nevím, ozkoušeno to nemám

S tím šimráním pod bradičkou to funguje :palec: Mně to poradili už v porodnici. Vždy, když miminko začalo u prsu usínat, stačilo pošimrat ukazováčkem pod bradičkou a začalo zase tahat :wink:

A ještě k tomu pití - na tvorbu mlíka se doporučuje melta. Já se jí u Šárky taky prolívala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
29.9.10 10:03

Ahoj-tak já mám za sebou dva císaře-jeden akutní a druhý pak plánovaný. U prvního to kojení šlo ztěžka,ale nakonec doma jsem pak dostala po 3týdnech zánět a lékař mi zakázal kojit (měla jsem smůlu na doktora-tenkrát ještě nebyl net..tak jsem nevěděla,že to šlo i jinak).
U druhého jsem domů z porodnice odjížděla s tím,že budu muset doma dokrmovat (sestry mi nakázaly koupit si UM). Taky ze mě vytáhnul max. 30 a prsa se mi nalily až při odjezdu domů.
Nakonec jsem vůbec nedokrmovala,ale zažila jsem si s rozkousanými prsy do krve hotové peklo.
Hlavně to chce klid…i to dítě vycítí,že je máma nervozní.
A když to nepůjde,tak si to kojení vychutnáš u dalšího mimi.
Zkus kvalitní stravu, nápoje, a hlavně zapoj tatínka-těch 6 týdnů je pro maminku hodně náročné období.Z vlastní zkušenosti vím,že se mi problémy s kojením po tomto období úplně ztratily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.9.10 10:35

ahoj..ja teda v porodnici taky dokrmovala…pac by mala jinak zhubla…ale treti den uz vytahla 50 ze me…a tim prikrmy zkoncily. kojila jsem plne do 5 ti mesicu a pak jeste dva mesice pomalu odstavovala…ja si trosku myslim ze to neni uplne cisarem nebo necisarem…ale nekdo proste koji jinej ne :nevim: nelamej to pres koleno kdyz to nepujde tak to proste nepujde…a budete na UM…uz takovych bylo :wink: :-)

edit: ale je fakt ze doma byla velka zmena…ja nesnasim spitaly a doktory…a doma mi najednou mliko teklo aji usima jak sem ho mela moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
29.9.10 11:06

Rodila jsem císařem v epidurální anestezii a s tvorbou mléka jsem problém neměla. Malou jsem hned od začátku jen kojila a plně jsem kojila prvních šest měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
29.9.10 11:08

Ahoj, taky jsem rodila císařem, nedokrmovali jsme nikdy a kojím do dnes.. :)
Důležité je, aby hodně pil od Tebe, mlíka se dělá tolik, kolik je potřeba. Takže když nebude pít od Tebe, ale z flašky, je to cesta do pekel..
Můžeš se podívat na www.kojeni.net je tam spousta zajímavého. I by Ti případně poradili. Nebo zavolat nějaké laktační poradkyni, dal by Ti na ní kontakt Tvůj gynekolog, prý je to na pojišťovnu. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
29.9.10 11:21

Ono to má každá jinak. Laktační poradkyně tvrdí, že rozkojit se dá vždycky. Zkus se na nějakou obrátit. Já znám osobně tu, co radí tady v poradně … p.Hricová. Je šikovná.
Já třeba po císaři kojila jen do 3 měsíce…pak jsem začala mít potíže se žlučníkem a fásla jsem léky, které kojení znemožňovaly.

No a pokud by to ani tak nešlo, nestresuj se. Kojení má být příjemné pro obě strany - miminko i maminku, a pokud to nejde, svět se nezboří. Spousta z nás vyrostla jen na Sunaru. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
29.9.10 11:24

Market hlavně klid, byla jsem na tom úplně stejně. I porod stejný, císař neplánovaný-malý se nedorotoval do středu a já ho tím pádem nemohla vytlačit. Taky mi do něho v porodnici tlačili Nutrilon, dokonce jsem si ho i na cestu nechala dokrmit aby neřval, ale doma jsem mu ho už prostě nedala. První dny - to bylo šílený, ale kojila jsem furt, prsa do krve ale Nutrilon jsem nedala. Málo přibíral i jsem musela k mudr. na kontrolu kojení a furt vážit, ale pak se to zlomilo a začal přibírat.
Takže přikládej co nejvíc, jak píšou holky hlavně v noci to se tvoří nejvíc mlíčka a nejlépe to teče, vím, že si unavená ale snaž se být co nejvíc v pohodě, ono je hodně o psychice a fakt to nejsou kecy. Snaž se snižovat dávky toho Nutrilonu a pak ho úplně vypustit. Jestli ti cokoliv nejde, na nic nečekej a volej laktační poradkyni od toho jsou aby poradily. Mně se vždy hrozně ulevilo když mně vyslechla a poradila a hned jsem měla víc energie.
Držím pěsti a napiš jak pokračujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna