Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já vím, že toto téma už tady určitě bylo, ale chci se zeptat. Jak dlouho jste vyvařovali lahvičky? Myslím do jakého věku dítěte? Sterilizátor nemám a vyvařené lahvičky z hrnce s vodou víte všichni jak vypadají. Včera jsem totiž četla na netu, že lahvičky se nemusejí vyvařovat vůbec, pokud se důkladně vydrhnou a vypláchnou horkou vodou. Díky za názory.
my spíš pouzívali desinfekcní roztok od Farlin. dají se tím desinfikovat lahve a dudlíky a i později umývat třeba ovoce pro děti… super věc… ![]()
Já od narození vyvřovala tak jednou týdně, jinak myla horkou vodou a jarem. Vyvařovat jsem přestala tak ve 3 měsících. Ale měla jsem a mám skleněné láhve, plastové podle mě přebírají pachy, poškrábou se, v těch rýhách se třeba drží staré mléko, apod. Nevím, je to možná jen můj pocit ![]()
Sklo je sklo.
Teda na čaj mám plastovou, ale až od 6. měsíců a to teda nevyvařuju, jen denně myju večer jarem a vodou a po každém vyprázdnění lahvičky důkladně vypláchnu, asi 4× denně.
Příspěvek upraven 29.09.10 v 15:06
hmmm maly je rok a vyvaruju porad…Podle vseho asi dokud zni piji.
Ahoj, já od 6 týdnů umývám lahvičky v myčce, dudlíky vyvařuju ![]()
Já jsem u prvního nevyvařovala vůbec (bude mu 11 let)a temkrát jsem to ani nijak neřešila a teď jsem nějaká opatrnější nebo co a pořád nemám odvahu dát malému pít z nevyvařené láhve. Ale ten dezinfekční roztok může být super věc.
V průměru jednou týdně naplním sterilizátor do mikrovlnky od Aventu.Vše myju jarem a horkou vodou,pak prdnu do mikrovlny a je hotovo.Ze začátku jsem vyvářela ob den i ve vodě, ale pak jsem zapomínala resp.přestala to řešit a malá je v pohodě..imunitku bude mít pěkně vytrénovanou.Počítám že asi tak do 6 měsíců vydržím.
vyvařovala jsem asi skoro do roka .samozřejmě po každém použití .
Já jsem vyvařovala od narození po každém jídle,ale měla jsem sterilizátor do mikrovlnky a od 6.měsíců už nemusím ptala jsem se dr. jen pořádně umýt v horké vodě
týý jo, to docela koukám, já poctivě vyvařuju lahvičky každý den, vždycky večer abych pak měla všechny čistý na druhý den, a dukud je budeme používat budu to tak dělat dál
ten jar od farlin mám taky, ale vyvařuji stejně, podle toho složení to nebude nic extra
stačí do půl roku, pak stejně začně pomalu ale jistě lozit všude možně a do pusy také strčí vše možné, takže pak vyvařování lahviček ztrácí smysl ![]()
Synovi jsem vyvařovala, dceři ani jednou a myslím, že mít třetí dítě, tak bude moct dudlíky klidně olizovat i pes a bude mi to šumák ![]()
pavlak5 píše:
vyvařovala jsem asi skoro do roka .samozřejmě po každém použití .
Také ještě vyvařujeme po každém použití.Máme sterilizátor do mikrovlnky,takže nic náročného.
Já jsem lahvičky vyvařovala každý den do půl roku, teď vyvařuji tak 3 krát týdně a Mudr. sama řekla, že už se nemusí, protože všechno stejně strkaj do pusy a tak záleží na mě. Každý den, ale vezmu kartáčem a horkou vodou a je to ![]()
já nevím, klárka ted baští bebu 3, od ukon. 10. mes, a na krabici je napsáno vyvařujte, neřídím se vším co kde píšou, ale tohle je podle mě správný