Vyvařování lahviček

4780
29.9.10 14:59

Vyvařování lahviček

Já vím, že toto téma už tady určitě bylo, ale chci se zeptat. Jak dlouho jste vyvařovali lahvičky? Myslím do jakého věku dítěte? Sterilizátor nemám a vyvařené lahvičky z hrnce s vodou víte všichni jak vypadají. Včera jsem totiž četla na netu, že lahvičky se nemusejí vyvařovat vůbec, pokud se důkladně vydrhnou a vypláchnou horkou vodou. Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merett
29.9.10 15:01

my spíš pouzívali desinfekcní roztok od Farlin. dají se tím desinfikovat lahve a dudlíky a i později umývat třeba ovoce pro děti… super věc… :palec:

• Citovat
  • Upravit
merett
29.9.10 15:03
  • Citovat
  • Upravit
27305
29.9.10 15:05

Já od narození vyvřovala tak jednou týdně, jinak myla horkou vodou a jarem. Vyvařovat jsem přestala tak ve 3 měsících. Ale měla jsem a mám skleněné láhve, plastové podle mě přebírají pachy, poškrábou se, v těch rýhách se třeba drží staré mléko, apod. Nevím, je to možná jen můj pocit :-)
Sklo je sklo.
Teda na čaj mám plastovou, ale až od 6. měsíců a to teda nevyvařuju, jen denně myju večer jarem a vodou a po každém vyprázdnění lahvičky důkladně vypláchnu, asi 4× denně.

Příspěvek upraven 29.09.10 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
29.9.10 15:06

hmmm maly je rok a vyvaruju porad…Podle vseho asi dokud zni piji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
29.9.10 15:09

Ahoj, já od 6 týdnů umývám lahvičky v myčce, dudlíky vyvařuju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
29.9.10 15:09

Já jsem u prvního nevyvařovala vůbec (bude mu 11 let)a temkrát jsem to ani nijak neřešila a teď jsem nějaká opatrnější nebo co a pořád nemám odvahu dát malému pít z nevyvařené láhve. Ale ten dezinfekční roztok může být super věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
29.9.10 15:16

V průměru jednou týdně naplním sterilizátor do mikrovlnky od Aventu.Vše myju jarem a horkou vodou,pak prdnu do mikrovlny a je hotovo.Ze začátku jsem vyvářela ob den i ve vodě, ale pak jsem zapomínala resp.přestala to řešit a malá je v pohodě..imunitku bude mít pěkně vytrénovanou.Počítám že asi tak do 6 měsíců vydržím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
29.9.10 15:30

vyvařovala jsem asi skoro do roka .samozřejmě po každém použití .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
29.9.10 15:33

Já jsem vyvařovala od narození po každém jídle,ale měla jsem sterilizátor do mikrovlnky a od 6.měsíců už nemusím ptala jsem se dr. jen pořádně umýt v horké vodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
29.9.10 15:37

týý jo, to docela koukám, já poctivě vyvařuju lahvičky každý den, vždycky večer abych pak měla všechny čistý na druhý den, a dukud je budeme používat budu to tak dělat dál

ten jar od farlin mám taky, ale vyvařuji stejně, podle toho složení to nebude nic extra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
29.9.10 15:44

stačí do půl roku, pak stejně začně pomalu ale jistě lozit všude možně a do pusy také strčí vše možné, takže pak vyvařování lahviček ztrácí smysl :-)
Synovi jsem vyvařovala, dceři ani jednou a myslím, že mít třetí dítě, tak bude moct dudlíky klidně olizovat i pes a bude mi to šumák :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
29.9.10 20:59
pavlak5 píše:
vyvařovala jsem asi skoro do roka .samozřejmě po každém použití .

Také ještě vyvařujeme po každém použití.Máme sterilizátor do mikrovlnky,takže nic náročného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
29.9.10 21:02

Já jsem lahvičky vyvařovala každý den do půl roku, teď vyvařuji tak 3 krát týdně a Mudr. sama řekla, že už se nemusí, protože všechno stejně strkaj do pusy a tak záleží na mě. Každý den, ale vezmu kartáčem a horkou vodou a je to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
29.9.10 21:35

já nevím, klárka ted baští bebu 3, od ukon. 10. mes, a na krabici je napsáno vyvařujte, neřídím se vším co kde píšou, ale tohle je podle mě správný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová