Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
já nevím, klárka ted baští bebu 3, od ukon. 10. mes, a na krabici je napsáno vyvařujte, neřídím se vším co kde píšou, ale tohle je podle mě správný
Tak já mám sterilizátor a každý den ho použiji. Staršímu jsem vyvářela do půl roka. Kupuji i balené vody pro kojence.
Ahoj,
já sterilizuju v parním sterilizátoru max. ob 1 použití spíš po každým. Dětem je 9 měsíců a už je to asi přehnaný. Jenže většinou nestíhám hned lahvičky umýt(jen je tak opláchnu) a radši letíme ven. Až je klid, tak je pečlivě umyju a sterilizace je pak jistota. Kromě toho si myslím, že olíznutá podlaha nebo oslintaná rukojeť kočárku je něco jiného než nějaká bakterie z mléka.
Muzu se zeptat, proc to treba nedavate do mycky?
Ja je tam obcas supnu, obcas sterilizuju. Pouzivat teda bio tablety, takze zadne fosfaty a nic podobneho a rozhodne je tam nedavam, kdyz tam je treba prkynko od masa. Jinak mi vzdycky z mycky prijdou OK. Jen kdyz v necem stoji voda, tak to oplachnu. Spis by me zajimalo, jestli to nedelam spatne a nemela bych jen sterilizovat. Kdyz ono mi to z te mycky prijde vic ciste ![]()
Od 6.ti mesicu nevyvaruju. Myju je kazdy vecer samostatne ve specialnim pripravku od Farlinu na lahvicky.
terak píše:
Muzu se zeptat, proc to treba nedavate do mycky?Ja je tam obcas supnu, obcas sterilizuju. Pouzivat teda bio tablety, takze zadne fosfaty a nic podobneho a rozhodne je tam nedavam, kdyz tam je treba prkynko od masa. Jinak mi vzdycky z mycky prijdou OK. Jen kdyz v necem stoji voda, tak to oplachnu. Spis by me zajimalo, jestli to nedelam spatne a nemela bych jen sterilizovat. Kdyz ono mi to z te mycky prijde vic ciste
Protože ji většinou potřebuju hned a ne za 2 hodiny až dojede myčka
a jinak jsem tam dala ty, které jsem neměla nové, pak už jen myju ručně a nevyvařuju…
Dobre, ale je neco vylozene spatneho na tom, myt je v mycce?? Kolikrat ji taky uz jen vydrhnu a pouziju hned, nebo vyvaruji, ale treba lahve po obede jsou uz fakt mazec, nebo nekdy je tam nacpu na takoveto lepsi umyti vecer vsechny.
Já bych řekla, že to není nic proti ničemu, na těch od aventu bylo myslím i napsáno, že je možno je mýt v myčce.
sterilizuju po každém jídle,jen opláchnu a strčim do parního sterilizátoru,příjdou mě tak víc čisté,večer ještě umeju jarem od nuka a sterilizuju,jsou pak jak ze skla
malé je skoro 5m co se týče dudlíku tak ty nesterilizuju mám od aventu a vždy do nich natekla voda
teď je jen opláchnu popř.přeleju vařící vodou z konvice ,hračky sterilizuju jednou za týden jinak jen oplachuji,nemyslím si ,že by byla nějak přehnaně chráněná proti bakteriím,všechno co jí příjde pod ruku strká do pusy
Sterilizuji pořád, i když je malé skoro rok. Po použití vymyju, šoupnu do plastové krabice a večer, když je plná sterilizuju v mikrovlnce. Myslím si, že bakterie ze zbytků mlíka jsou horší než běžná špína.
Tablety nepoužívám, je to chlor. Sterilizace v mikrovlnce je pro mě lepší, snazší, levnější.