Vyvařování lahviček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10052
29.9.10 21:35

já nevím, klárka ted baští bebu 3, od ukon. 10. mes, a na krabici je napsáno vyvařujte, neřídím se vším co kde píšou, ale tohle je podle mě správný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
30.9.10 07:22

Tak já mám sterilizátor a každý den ho použiji. Staršímu jsem vyvářela do půl roka. Kupuji i balené vody pro kojence.

• Citovat
  • Upravit
1626
30.9.10 18:46

Ahoj,
já sterilizuju v parním sterilizátoru max. ob 1 použití spíš po každým. Dětem je 9 měsíců a už je to asi přehnaný. Jenže většinou nestíhám hned lahvičky umýt(jen je tak opláchnu) a radši letíme ven. Až je klid, tak je pečlivě umyju a sterilizace je pak jistota. Kromě toho si myslím, že olíznutá podlaha nebo oslintaná rukojeť kočárku je něco jiného než nějaká bakterie z mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
4.5.11 21:20

Muzu se zeptat, proc to treba nedavate do mycky?

Ja je tam obcas supnu, obcas sterilizuju. Pouzivat teda bio tablety, takze zadne fosfaty a nic podobneho a rozhodne je tam nedavam, kdyz tam je treba prkynko od masa. Jinak mi vzdycky z mycky prijdou OK. Jen kdyz v necem stoji voda, tak to oplachnu. Spis by me zajimalo, jestli to nedelam spatne a nemela bych jen sterilizovat. Kdyz ono mi to z te mycky prijde vic ciste :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.5.11 22:00

Od 6.ti mesicu nevyvaruju. Myju je kazdy vecer samostatne ve specialnim pripravku od Farlinu na lahvicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101592
5.5.11 06:51
terak píše:
Muzu se zeptat, proc to treba nedavate do mycky?Ja je tam obcas supnu, obcas sterilizuju. Pouzivat teda bio tablety, takze zadne fosfaty a nic podobneho a rozhodne je tam nedavam, kdyz tam je treba prkynko od masa. Jinak mi vzdycky z mycky prijdou OK. Jen kdyz v necem stoji voda, tak to oplachnu. Spis by me zajimalo, jestli to nedelam spatne a nemela bych jen sterilizovat. Kdyz ono mi to z te mycky prijde vic ciste :)

Protože ji většinou potřebuju hned a ne za 2 hodiny až dojede myčka :mrgreen: a jinak jsem tam dala ty, které jsem neměla nové, pak už jen myju ručně a nevyvařuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
5.5.11 07:03

Dobre, ale je neco vylozene spatneho na tom, myt je v mycce?? Kolikrat ji taky uz jen vydrhnu a pouziju hned, nebo vyvaruji, ale treba lahve po obede jsou uz fakt mazec, nebo nekdy je tam nacpu na takoveto lepsi umyti vecer vsechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101592
5.5.11 08:16

Já bych řekla, že to není nic proti ničemu, na těch od aventu bylo myslím i napsáno, že je možno je mýt v myčce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
5.5.11 10:01

sterilizuju po každém jídle,jen opláchnu a strčim do parního sterilizátoru,příjdou mě tak víc čisté,večer ještě umeju jarem od nuka a sterilizuju,jsou pak jak ze skla :lol: malé je skoro 5m co se týče dudlíku tak ty nesterilizuju mám od aventu a vždy do nich natekla voda :cert: teď je jen opláchnu popř.přeleju vařící vodou z konvice ,hračky sterilizuju jednou za týden jinak jen oplachuji,nemyslím si ,že by byla nějak přehnaně chráněná proti bakteriím,všechno co jí příjde pod ruku strká do pusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
5.5.11 11:48

Sterilizuji pořád, i když je malé skoro rok. Po použití vymyju, šoupnu do plastové krabice a večer, když je plná sterilizuju v mikrovlnce. Myslím si, že bakterie ze zbytků mlíka jsou horší než běžná špína.
Tablety nepoužívám, je to chlor. Sterilizace v mikrovlnce je pro mě lepší, snazší, levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová