Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já bych to zatím neřešila, navíc noční kojení zvyšuje tvorbu mléka. Kojené dítě se nemůže „přežírat“. Vždyť to je v podstatě jedno kojení v noci a to je dobrý. Navíc už se může projevovat růstový spurt a bohužel jsou děti, co spí i přes den a jsou, co nespí.
jéje, prosím tebe, na co si stěžuješ? Co já bych za to dala, kdybych to měla jak ty?
Malej je žrout a umí si to pěkně ohlídat po 2-3hodinách, aby si dal a hlavně v noci
.
Takhle malý mimino - nech to na ní, kdy má hlad ví nejlíp sama.Kojení jí nepřidávej a měj radost, že nejsou s holčičkou problémy a hezky papá
. Můj kluk měl nakadíno při každým přebalování.To se mu upravilo na 1× denně až se zavedením příkrmů.
OK, beru na vědomí. Nechám tedy na ní, ať si řekne a nějak to překlepu
))
Ahojky všem, chtěla bych se zeptat, jakou máte zkušenost s úpravou kojení. Mám 2,5 měsíční holčičku, která pije mezi 18-19 hod (usíná do 20:30) a pak vydrží do 1-2 v noci. Pak už je to častěji,ráno mezi 5-6 a poté mezi 2,5-3,5 hodinami. Zkoušela jsem jí trochu upravit kojení, dávala jsem jí napít ještě kolem 22 hod, ale bohužel se mi stejně nejdéle ve 2 vzbudí a chce pít. Díky tomu, ale ráno a celé dopoledne pije tak 3 minuty a vzteká se u toho a má po ránu třeba 3× za sebou stoličku. Dřív, když jsem jí v deset nedala, měla ráno jednu a pohoda - nevztekala se mi dopoledne. Bohužel mi malá moc nespí přes den a já stejně neumím jít si lehnout v osm. Mám pocit, že jí tím, že jsem jí „přidala“ jedno kojení navíc spíš ubližuji - tzn. přežírám jí. Mám se na to vykašlat nebo existuje návod, jak zkusit upravit kojení. Mám jen návod při odstavování - vzbudit o hodinu dřív a kojit cca o 2 min míň než obvykle a dělat to do doby, než zbyde z kojení tak 1 minuta. To se mi ale dělat zatím nechce, protože mi přijde, že malá je zatím opravdu malá