Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nase Zuzi se sama odstavila v 8 mesicich. Presne jak popisujes, jen jsem si ji polozila k prsu, tak chytla hysterak. Proste nebudu a nebudu. Tak ma od te doby Nutrilon ![]()
Nečetla jsem pořádně diskuzi. Můj syn taky v 8 měsících odmítal pár dní prso. Z ničeho nic, nebyl to následek žádné nemoci. Myslela jsem si, že jde o přirozené odstavení. Já jsem doma žádný Nutrilon neměla. Navíc, jsem chtěla ještě kojit. Prostě jsem mu odstříkávala a dávala po lžičkách - lahev nechtěl. Po pár dnech se přisál znovu. Kojila jsem ho celkově 2 a třičtvrtě roku. Ale podotýkám, že on nechytal žádné hysteráky, které bych lámala. Neřval, prostě se jen odvrátil. Já jsem ještě chtěla kojit, tak jsem vytrvala.
Samuel mi přestal odmítat prso v 9 měsíci a od té doby je na UM mlíko jsem měla pak ještě měsíc, ale prostě nechtěl se zaboha napít…
Tak dneska rano zase
ona dela jako by to prso vubec neexistovalo, proste se schvalne kouka jinam, leze po posteli a jakmile ji chci nasmerovat zachvat…
no tak ja newim ale ona mi odmita i tu lahvicku s UM
koupila sem nakej novej sunar, zkusim jeste koupit asi teen klasickej… ale cucne si a odvrati se ![]()
U nás už nějakou dobu taky bojujeme. Kojim ráno a večer, 9. měsíc. Většinou mi na klíně spustí doslova ródeo, kdy ho tak minutu pacifikuju a prso mu strkám pod nos, několikrát dá do pusy a škubne sebou, vykroucí se … nakonec podlehne a začne tahat a normálně se pak napije. Jde jen o ten „začátek“ ho přimět, aby se přicucl. Večer musím nejdřív oblbnout dudlíkem a pak rychle vyměnit za prso, až pak normálně pije.
Taky mě napadlo, že se TAKHLE sám odstavuje, tak jsem párkrát udělala UM, ale to řval ještě víc a nevypil ani hlt, tak jsem to zas vzdala a protě se takhle perem ![]()
Přifařim se ještě s dotazem, když se takhle dítko třeba v 10., 11. měsíci samo odstaví, tak pak dáváte UM normálně z flašky se savičkou? Mě přijde líto ho teprv teď UČIT na flašku (doteď jí nikdy nepoznal a nechápe) a za chvíli ho to zase odnaučovat a zvykat na hrnky/brčka (moc se mi nechce mít dítko dlouho na flašce). Nebo dáváte UM nějak jinak? Díky moc.
rampepurno ano dávám lahvičku s dudlíkem. Máme lahvičku Nuk s krtečkem a dudlík č.2 nedávno jsem mu zkoušela dát mlíčko z netekoucího hrnečku a nechtěl, nejspíš to moc teklo. Jinak čaj pije z hrnečku s brčkem
Matyáš má doted UM z lahve s dudlíkem.....má to prostě na ududlání…
Jinak pije z hrníčk,z brčka,z lahve...........
mno ona nechce proste nic zadny mliko! v lahvi s pitkem nechce moje mliko nechce mliko v lahvi se savickou - EHM kdo to kdy videl ??? Davam ji rano jako nouzovku kasi a dnes pujdu za pediatrem. Beztak si myslim ze mi zadny super moudry rady neda. Nekojila uz sem tri dny, proste sem ji k tomu nedonutila ![]()
Pryfish, sousedky dítě taky nepije žádné mléko, ale až od 15 měsíců. Sousedka kojila několik měsíců, potom přešla na Nutrilon a kolem toho 15.měsíce jako když utne, prostě ze dne na den UM nechtěl, ani jogurty, ani normální mléko z krabice.
Jenže to dítě bylo starší, u desetiměsíčního kojence bych přemýšlela i já, jestli může být bez mléka ![]()
Dr.jim doporučila dávat přírodní a tvrdé sýry, které dítě mělo rádo, i tvaroh, prostě ve větším množství. Časem vzalo na milost jogurt, ale mléko, kakao, nic takového prý dítě ani dnes, ve 3 letech nepije.
Jinak je to dítě, které sní absolutně vše - maso, zeleninu, ovoce..
Já taky nepiju od dětství mléko, ale zhruba až od 3 let.
Tak, přeju, ať Ti dr. nějak poradí, i když nevím, jak by donutila pít dítě mléko ![]()
tak sem volala DR a rikala ze se to muze stat ze proste mliko nebude chtit a mam jen pridat na mnozstvi mlecnejch vyrobku
zkusit jeste jiny druhy UM tak budu kupovat treba se na neco chytne :/ a budu zkouset prikladat mno…
diky za rady holky ![]()
Dotaz.. Male jsou 5,5 mesice a zacala mit u prs hysteraky a nechce se prisat.. Co mam delat? Nechce ani lahev.. Neumi z ni pit ![]()
Syn tohle delal presne v tehle dobe. Nezacly jste s prikrmy?
Ja vydrzela, zabiralo hned nakojit jeste nez se uplne probral ze spanku. Kdyz jsem to nevychytala, tak proste nabizet a nabizet. Ale ja ho pak stejne v pul roce odstavila, z lahve pit umel, tak jsem to zas tak neresila.
Jojo.. Prikrmuji jiz 3tydny..ale polednich par dni davam uz i ovoce dop.. Place a place.. Myslim, ze ma hlad.. Nebo zuby. Ale teplotu nema a po zubech ani pamatka, tak nevim.. ![]()