Piškoty a pečivo - od kdy dětem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
janibubi
2.8.10 14:14

piskoty,pecivo

AQhojky,
kdy jste holky zacaly davat detem piskoty a pecivo? Diky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8444
2.8.10 14:28

Já začla asi dlouho, až v 9 měsících. A jen rohlík a kůrku chleba, piškoty si myslim, že by ji dusily…kdyžtak mě opravte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
2.8.10 14:29

ahoj, tak malemu jsem piskoty do presnidavky davala od 6mesice a pecivo zkousim od 7m, ale ma max chleba nebo tmave rohliky s žerve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
2.8.10 14:29

Já dávám piškoty i rohlíky, někdy kůrku chleba až od 8.měsíce, dřív nějak nebyla potřeba. Piškoty jen do přesnídávky, rohlík ráno ke snídani (stejně sní jen půlku) a kůrku chleba jako náhradu za naše jídlo, když škemrá :lol: Od 7.měsíce měl Kuba ty kukuřičné křupky, a to mu stačilo. Ale vím, že někdo rohlík dává na uklidněnou do kočárku už od 6.měsíce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
2.8.10 14:32

nám dr.řekl od 8měs :-) ne že bych se dle něho řídila do puntíku ale s tímdle ještě počkám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
2.8.10 14:38

No ja bych to davala do presnidavky a ptam se,protoze kazda doktorka rika neco jineho a ja mam prvni mimco.
Pritelova mama se kterou bydlime je staromodni,ta by male dala vse,kakao…vejce,prevazenou vodu z kohoutku…
.Cukr do caje…

Takze ji se ptat nemuzu,to chapete,nejsem zastance,ze se musi vse prehanet a dodrzovat,ale zase chci mit zdrave mimco :-D {color: green}

• Citovat
  • Upravit
67
2.8.10 15:22

piskoty pečivo

piškotek dostala malá sem tam kolem toho sedmého měsíce, rohlík jedla až po 9. měsíci - jeddnoduše proto, že to do té doby s ním neuměla.Ale třeba kostičky chleba , samotného i namazaného třeba lučinou ty jí jely od 7 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.8.10 18:27

Piškoty nedávám, jsem dost striktní a nedávám nic s cukrem. Chleba od necellých 8m občas (když jsme zapoměli křupky a záviděl mi jídlo a já se mohla v klidu najíst)

• Citovat
  • Upravit
5697
2.8.10 21:08

Ode dne, kdy se mi tehdy 10m dcera málem udusila piškotem - a to měla 8zoubků - nedávám piškoty vůbec, ale to je osobní, mám averzi. Tím tě nechci strašit, jen si myslím, že piškoty se kvůli cukrům dají nahradit třeba kukuřičnými křupkami…jsou takové pěnové a pro děti lépe stravitelnější…
Pečivo záleží taky jak které - spíš podle konzistence… takový kousek rohlíku nalepený na patře je problém… (ale zas ta moje osobní zkušenost, bohužel - ber to s rezervou)
kůrku chleba na žmoulání od 9-10m, až když měl pořádně zažité první příkrmy a už měl svoji malou snídani - od 11m na kousky nakrájený chleba s žervé a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
2.8.10 21:24

Piškoty vůbec, kvůli cukru. A taky jsou hodně suché, stejně jako sušenky od Sunarky, ty jsem zkusila jednou a malé se kousek nalepil na patro a ukázkově se poblila :nevim:
Asi od 9m dávám rohlíky na trénink, ty různě žmoulá, víc toho skončí kolem a na zemi, ale je moc spokojená.
A suverénně vedou kukuřičné křupky, ty dávám taky zhruba od 9m. Ty sní téměř celé :mrgreen: A miluje je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
2.8.10 21:24

Mám to jako Zuzka, když jsem mu dala piškot hodinu po obědě, celý oběd šel ven, jak ho to dusilo. Kůrku chleba požmoulá a vyplivne. Rohlíkem se dusil taky. Takže jsme zatím jen občas na křupkách. Do bílého jogurtu mu ale rozpouštím Sunarky sušenky, to miluje. Nicméně je to rozpuštěné, ne přímo do pusy. Jo a taky jsem zkusila Safari sušenky od Hami a tím se málem udávil, vůbec se to nerozpouští. Nějak nezvládáme kousky ani v masozelenině a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
2.8.10 22:18

Čauky, na nějaké starší diskusi jsem pochytila, že piškoty (ty klasické v pytli třeba Opavia apod.) až nejdřív od roka kvůli bílku :nevim:
Alternativně bych spíš viděla kukuřičné křupky, pohankové křupky nebo rýžové „sůši“ apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.8.10 22:31
Rampepurna píše: Čauky, na nějaké starší diskusi jsem pochytila, že piškoty (ty klasické v pytli třeba Opavia apod.) až nejdřív od roka kvůli bílku :nevim:

ale problém v bílku je kvuli velkému množství bílkovin, které zatěžuje ledviny. pokud nesní 2 pytle piškotů za den, tak to z tohoto hlediska nevadí.

• Citovat
  • Upravit
260
2.8.10 23:03

Ahoj, zalezi na alergii na lepek a mleko, popr. vejce. Ja davam piskoty Sunarky. Ty jsou psany od 6m a jsou daleko krehci. Jsou tam dalsi vitaminy a tak z nich mam lepsi pocit. A nedavno jsem od Sunaru objevila i susenky BIO Natur. Ty jsou super, protoze tam nejsou vejce a neni tam cukr. Takze to je ted muj favorit. Mrkni se na detskavyziva.cz. Jo a i kdyz ti porad susenky prijdou moc tvrde, namoc je treba do kase nebo do mleka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
6.1.11 15:34
makinamama píše:
piškotek dostala malá sem tam kolem toho sedmého měsíce, rohlík jedla až po 9. měsíci - jeddnoduše proto, že to do té doby s ním neuměla.Ale třeba kostičky chleba , samotného i namazaného třeba lučinou ty jí jely od 7 měsíce.

malej ma 8 mesicu ale nema zadnej zoubek to mu muzu dat to co tady pisete asi ne,jento tady procitam .ze by malej mohl myt zas trochu zmenu,ona mu uz ta odpoledni presnidavka nestaci,tak sem uvazovala o piskotech? :cry: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí