Pití kávy v těhotenství

rozmary
6.8.10 16:59

pití kávy v těhotenství

Ahoj,jakpak jste na tom s pitím kávy v těhotenství?V čem je nebezpečný kofein?Prý se má pít kafe bez kofejnu,ale to je pěknej fujtajbl :mrgreen: Zkoušela jsem i rozpustný,asi od 20tt ale to mi taky nešmakuje :-( Piju naštěstí jedno za den,tak to snad nebude mít na mimčovo žádný následky :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
891
6.8.10 17:07

Jedno denně je úplně v pohodě, klidně pokračuj :-D
Horší by bylo ve velkém množství, kofein myslím zrychluje srdeční činnost, navíc by mohla být závistlost? Nevím přesně, ale fakt se neboj. A máš pravdu, že v bezkofeinovém jsou většinou horší hnusy - zbytky látek, pomocí kterých se ten kofein dává pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7570
6.8.10 17:08

Ahojky,
obecně se to nedoporučuje, protože kofein zrychluje srdeční tep miminka, tak jako Cola, černý čaj…
Ale zase, když je někdo zvyklý vypít 5 šálků denně a omezí to na jeden, tak je to OK.

Nevím, jaký druh kávy ti chutná a jak silnou si děláš - já se naučila pít tu bezkofeinovou od Nescafe, ale někdy si dám i rozpustnou kofeinovou. Klasickýho turka si teda nedám. A hlavně hodně dávám mléka…
Taky jsem zkusila Caro - tu kávovinu - ale to mi vůbec nechutná.. :-x

Prostě zastávám názor - 1 káva (rozpustná) denně neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.8.10 17:09

Někdo říká kofein vůbec, někdo zase jedno kafe denně ok, tak si vyber :-) Zkoušela si už Caro od Nestlé? S mlíkem a cukrem je moc dobrý a má supr pěnu.Já ho piju doteď a občas nějaký to presíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
6.8.10 17:10

Musím říct, že do objevení cukrovky jsem kafe nepila. Jenže když si nemůžu osladit ten jeden černý čaj, co jsem pila, tak jsem zase na chuť začla pít kafe. Piju maximálně dvě denně, slabou lžičku rozpustného Velveta a ředím to mlékem. A rozhodně nemám jedinou výčitku.
Jedno kafe denně neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
6.8.10 17:27

Ahoj, já piju 2 kávy denně, celkem slabý, nic, co by mi urvalo srdce :wink: Myslím, že je to úplně v pohodě :wink: Jsem schopná to zredukovat na 1 denně, ale tu ranní kávičku na probrání si prostě neodpustím 8-) Pokud není problém s tlakem, klidně si to jedno denně dej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
6.8.10 17:29
Flyingfrog píše:
Musím říct, že do objevení cukrovky jsem kafe nepila. Jenže když si nemůžu osladit ten jeden černý čaj, co jsem pila, tak jsem zase na chuť začla pít kafe. Piju maximálně dvě denně, slabou lžičku rozpustného Velveta a ředím to mlékem. A rozhodně nemám jedinou výčitku.
Jedno kafe denně neublíží.

Tak přesně tak jsem pila kávu v těhotenství já!
Já bez ranní kávy prostě nedovedu být :roll: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
6.8.10 17:32

Já jsem si dávala tak 2 kávy denně,pak jsem pila caro s mlékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
6.8.10 17:40

ja si osobne myslim, ze taky piti kavy nevadi (kdyz je to ten jeden salek). Ale urcite bych se to snazila omezit vic - treba jedna kava za 2, 3, 4 dny :) nebo si ji udelat slabsi - vice mlika.Ja teda piju jen tu kavovinu, ta se ke vsemu zapocitava do pitneho rezimu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
6.8.10 17:59

Pila jsem svoje 2 kávičky (většinou turky, ne moc silné) denně v obou těhu i při kojení. Nedoporučují se víc jak 3 kávy denně. Dokonce jsem četla, že káva bez kofeinu je mnohem horší, než kofeinová, protože obsahuje rozpouštědla a látky, pomocí kterých se kofein od kávy odděluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.8.10 18:07

Jedno denně může být. Prý je to dokonce lepší, když je člověk kafař, aby to neutnul úplně, ale to jedno si dával dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
6.8.10 18:17

nepila jsem čtyři kafe denně, ale dvě jsem si v pohodě dala a bez výčitek! a s kofeinem! a preso! myslím, že to tak moc nevadí! pokud nemáš potíže s tlakem.. nebo jiné trávicí a jsi na kávu zvyklá nevidím důvod proč si jí odpírat! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
6.8.10 18:23

Taky jsem pila 2 kávy s mlékem denně, a naprosto v pohodě! Určitě to nevadí :wink:

btw: Moje doktorka říkala, že kafe bez kofeinu je mnohem větší humus než klasika :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
6.8.10 19:20

dávám denně si jedno až dvě presa s trochou mléka (nemohu hodně kvůli těhu cukrovce) a k tomu ještě tak dvakrát Caro nebo Meltu také s troškou mléka. pokud ho nepiješ na litry, tak jeden až dva šálky nevadí. hlavně jestli nevadí mimču. Klárce třeba preso dost vadilo - předváděla mi pak v břiše dokonalý fotbal, takže jsem pak musela přejít na rozpustné kafe. Tomuhle mimču zatím nevadí, takže si dopřávám. Já to mám spíš na chuť ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
6.8.10 20:13

Já piju Caro s mlékem, 1-2× týdně si ale presso dám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí