pití z hrnečku

377
26.10.05 13:13

pití z hrnečku

Ahoj maminky,

tak se zas na Vás obracím s prosbou.
Mojí lumpici je 14m a každý den bojujem s pitím.V 9m jsem jí koupila hrnek Tommee Tippee,ketrý se nám tedy neosvědčil a Niki se z něj prostě pít nenaučila.Já byla asi měkká a aby měla nějaké tekutiny,dávala jsem jí flašku,ikdyž ani z ní to nebylo nic moc,ale alespoň trochu.Teď jsem koupila Avent a mě se jeví mnohem lepší než TT.Máme ho 3 den a zatím žádná sláva,ale fakt chci být tvrdá a nedat zas flašku,ikdyž mě to k tomu svádí.Včera bumbala celkem pěkně,ale jen když má žížu,jinak do ní nic nedostanu.
Zas si říkám,když bude mít žízeň napije se.Nabízím každou chvilku.
Co mylsíte Vy? Nelezu už jí tím krkem?
Na svojí váhu 9 kg má vypít 900ml denně,což nevypije ani náhodou.S mlíčkem tak 600-700ml.
Avent se mi dost líbí a je fakt kvalitní,tak doufím,že se to ta má cácorka taky naučí.
A co mlíčko,kdy jste začali dávat mlíčko z hrnečku?
Omlouvám se za spoustu otázek,ale budu moc vděčná za vaše rady.
Díky Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
3.11.05 07:30

Ahojky,
my máme taky hrneček od Aventu, už jsme kupovali náhradní savičku,náš prcek ji hrozně okusuje. Hrneček Avent jsem mu dávala poměrně brzo, kojila jsem ho do 18 měs. a zhruba od 6.-7. měsíce při najetí na příkrmy jsem zaváděla i pití z hrnečku. Samozřejmě že pil málo, ale postupně víc a víc, i když mi připadá, že ani teď ve 20 měsících nevypije tolik,kolik by měl. Navíc UM z flašky taky vcelku odmítá (to nechce ani z Avent hrnečku),takže s pitím problém… :( Se zavedením na flašku jsme poměrně bojovali, neuměl to a dodnes se s tím trochu pere,takže v tom máte trošku výhodu, že to malá umí dobře :) Říká se, že kvůli zoubkům by měly děti pít co nejdřív z hrnečku a ne z flašky,ale já si myslím, že pokud pije dobře z flašky, tak to zase tak úplně nevadí, vždyť ji v pusince nemají tak dlouho,tak snad to ty zoubky tak nepoznamená. A navíc to období je tak krátké, že to nemůže mít vliv. Možná bych Ti poradila nezkoušet hneček, když ho nechce, ale zrovna klasický hrnek. My to taky zkusili a máme vcelku úspěch, sice to chvíli trvá,než se to naučil, ale rád pije z hrnku, už jen proto,že je u toho hrozně důležitý a drží si ho sám :D Takže to pije, i když nemá žízeň :D Ale jde to tak doma, na cestách to moc nepraktikujem, nechci riskovat převlékání , i když je fakt čím dál šikovnější :D Jo - a taky rád zkouší pít z PET flašky nebo z těch flaštiček jako je Figo (to mu ale nedávám k pití, pije z té lahvičky jen svoje dětské čajíky a džusíky)nebo tak. Prostě cokoliv nového :D Tak to vyzkoušejte, třeba to půjde líp :)
Tak hodně zdaru ! Maxik+Péťa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.11.05 08:07

Ahoj, také jsem se nejprve nadchla pro nekapací hrnky, že malá nebude vylévat žádné tekutiny kolem sebe. Pít se naučila (pochopila, že z toho barevného, co jí dávám, něco teče)tak, že okusovala easiflow od TommeeTippee a vystříklo jí to do pusinky, ale napít se z něj vůbec neuměla, jenom po mililitrech, tak jsem pořídila raději Avent magic. S ním už sice pila, ale jen úplně krátce. Přestalo ji bavit to pití z toho hrnku dobývat a ztrácela mi o pití zájem. Naopak upřednostňovala ty normální kapací lahve od jupíka za pár kaček, ale já nemám ráda tyhle pet lahve na doma, tak jsem koupila obyčejný hrnek kapací. Osvědčil se mi ten úplně jednoduchý průhledný hrneček s pítkem od bébé-jou. Z něj to teče dobře a opravdu se z něj pije, nikoliv saje. Takže u budoucího miminka vůbec nekapací hrnky zkoušet už nebudu a začneme rovnou na bébé-jou, abych ho nemátla a neznechucovala mu pití těmi moderními vynálezy :-). Petru

• Citovat
  • Upravit
1966
3.11.05 08:38

Ahoj,
my máme doma dva Avent hrnečky, ale používáme z nich akorát tak ty uši, které dáváme na Avent flašku :oops: Ne že by z nich malý nechtěl pít, ale prostě ho to nebaví. Za den by vypil tak polovinu toho 260ml hrnečku a z 125ml flaštiček vypije několik. Vyměkla jsem v létě, kdy jsem si říkala, že je hlavní, že pije :roll:

Úspěch jsme ale zaznamenali s pitím z 0,33l flaštičky od Jupíka s násoskou z 0,75l Rajce - je tam dobré pítko, proříznuté do kříže, takže neteče, když nemá. To malého zaujalo, takže flaštičku vypije v klidu celou, i když je tam jen obyčejná voda. Normální špuntík z Jupíka jsme zavrhli, malý byl z toho okamžitě zlitý, i když jsem mu ho otevřela jen kousek :roll:

No, chce to zkoušet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
3.11.05 10:08

Ahoj, Anonymni Petro :P ale i ostatni: jak jsi psala o hrnecku Bebe-jou tak chapu to dobre ze to z nej tece samo a pritom se mimi netopi :?: Od 9m zkousime nekapajici Avent bez uspechu. Koupila sem i obyc hrnecek s pitkem ale z toho se taky saje takze bez uspechu kdyz sem vyndala hadicku tak to tece(ma jen jednu dirku)ale mala se u toho topi. Z uplne obyc hrnecku neco vypije ale vzdycky je mokra takze to chci nechat na pozdejc. Poradite :?: Dik. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.11.05 10:39

Sany, to víš, že se s bebejou topila, když na něj přecházela z toho Aventu, z kterého se musí tahat silou. Zabrala silou z bebejou, jak byla zvyklá z aventu, a zakuckala se, tak pri příštím pití už si hrnek jen naklonila a teklo jí to do pusinky samo. No kolem bylo občas vylito dost pití :-), když zkoumala fyzikální vlastnosti vody - člověk musí asistovat a bránit potopě, to jo:-). Hrnek je to pro batole, které už si s pitím nehraje, velmi stabilní. Pro menší se mi zdá skvělá multifunkční lahvička na učení od Nuby. Není nekapací, takže to asi dobře teče a přitom určitě ne zas moc, protože to nemá vzduchovou „protidírku“, která by napomáhala odtoku z hrnku, což u miminka asi může způsobit zalykání. Tahle láhev Nuby má asi šest způsobů pití :-) tak vlastně lze předpokládat, že si každé mimčo z toho něco vybere. Je to klasická lahvička s přídavnými držadly, u toho je nástavec s brčkem, nástavec s měkkým pítkem a nebo i klasickou savičkou, nástavec se zaklapovacím pítkem a nástavec, aby jako vznikl dospělácký hrnek. Tohle asi budoucímu mimi koupím, když na něj to bebejou bude jako ještě moc „zalykací“. Je to

Láhev s držáky, savičkou, pítkem, brčkem a zakl. pítkem 240 ml
Kód : 4319Nna

http://www.forbaby.cz/shop/index.php?…

P.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.11.05 11:58

Ještě jednou já - vzpomněla jsem si, že dobrá je i lahev na učení Nuk, tu měly v oblibě starší děcka a učily se z ní pít. Taky sice kape, ale neteče moc a je to vlastně už takovej hrnek. Ale ten Nuk někam zmizel, snad se zase brzo všude možně objeví. P.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.11.05 12:01

Ještě jednou já - vzpomněla jsem si, že dobrá je i lahev na učení Nuk, tu měly v oblibě starší děcka a učily se z ní pít. Taky sice kape, ale neteče moc a je to vlastně už takovej hrnek. Ale ten Nuk někam zmizel, snad se zase brzo všude možně objeví. P.

• Citovat
  • Upravit
377
3.11.05 15:20

Ahoj Holky,

moc Vám všem děkuju za povzbuzení a nápady,jak to pití zlepšit.
Nechci nějak předčasně jásat,ale snad se nám blýská na lepší časy a po 5 dnesch Niki pochopila,jak se z Aventu pije a bumbá už mnohem lép.
Co je teda bezvadná věc na učení na hrneček je učící :,-(a od Aventu.Je to lavhička 260ml ke které je dudlík s variabilním průtokem,který si samo mimi reguluje v pusince,a ještě je k tomu bílá hubička.Já si jí koupila až teď a hlavně chci zkoušet pití už i mlíčka hrnečkem,tedy lahvičkou.Niki to v noci,kdy ještě pije nebo ráno,pochopila okamžitě.Poprvé se po několika locích kuckla,tak jsem jí přendala dudlík a v pohodě,od včerejška už jen hubička i na mlíčko.
Jsem moc ráda,že to u nás teda nebyly vyhozené peníze jako v případě hrnku Tommii Tippee.
Avent je opravdu kvalitní a nedá se s ním srovnat.
Pokusy s Jupíkem a posdob. máme taky za sebou,ale tam se právě topila a nejen sebe,ale i postýlku a vše kolem včetně sebe zlila.Myslím,že ještě na pití z obyč,hrnečku není zralá,ale díky buhu za ten Avent.
Pití zdar a mějte se s prcíkama krásně.
 Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
10.11.05 22:12

Zensky pomoc, malou od 9m ucim na hrnicek s pitkem, a ted posledni cca 4dny zacla to pitko skousavat dasnemi, tim zjistila ze z toho kape naka dobrota takze se snazi to „vykousat“ popr. vymackat prstama, ale ze by zacla normalne sosat :! Jak ji to mam naucit :?: Dik. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.11.05 08:34

Taky nám chvíli trvalo, než se malá z toho Aventu naučila. Z bílého jí to jde dobře, se zeleným nástavcem to bylo na prd. Navíc musela pít víceméně vleže, teprv nedávno přišla na to, že se to musí zvednout a hodně a nemusela jsem držet. Ale hodně nám pomohl žlutý nástavec od 18měs. Koupila jsem jen ten ,bez tý flašky, těch mam až až. A je to lepší.
Taky jsem koupila nekapací hrnek Nuby, kterej nemusela zvedat tolik, držel se jí super a dobře se jí pilo. A musim říct, že to bylo prvně, co mi vypilah rnek téměř na ex. Denně mi vypije asi 500ml UM a pak k tomu 250-500ml vody, čaje, štávy.
S vymačkáváním zkušenost nmeáme, jen když začínala s Aventem, tak to dlouho okusovala a okusuje, pokud jí lezou zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
11.11.05 20:34

Sany,tak naše Niki taky od začátku se seznamovala s hrnečkem okusování.Hrála si s hubičkou a zkoumala jí.Teď už pije vážně krásně,ale taky jí lezou zoubky a někdy vyloženě hubičku kouše jako kousátko.To jí ho vezmu a hned je vzteklá.Ty jo,to vztekací období..
Tak jediný,co mě napadá,je že malý rostou zoubky a to u nás jde do pusinky naprosto vše.
 Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect